هیولای جنگ اندیشه

هیولای جنگ

  بزرگنمایی:
جنگ، بخشی از تمدن انسان است و شاید گفته شود که عمده جهش های تمدنی انسان، محصول جنگ است. اعراب، هنگامی متوجه زندگی خوب شدند، که به ایران و روم حمله کردند. و به‌همین علت با استفاده از ایرانیان و با حکومت بر خود ایرانیان زندگی راحتی برای خود ایجاد کردند. از سوی دیگر جنگ ابزاری برای استرداد حق و به جای خود نشاندن ظالم است، که اگر صورت نگیرد منابع و فرصت های بسیاری نابود می‌شود.

حسن اسدی 
جنگ، بخشی از تمدن انسان است و شاید گفته شود که عمده جهش های تمدنی انسان، محصول جنگ است. اعراب، هنگامی متوجه زندگی خوب شدند، که به ایران و روم حمله کردند. و به‌همین علت با استفاده از ایرانیان و با حکومت بر خود ایرانیان زندگی راحتی برای خود ایجاد کردند. از سوی دیگر جنگ ابزاری برای استرداد حق و به جای خود نشاندن ظالم است، که اگر صورت نگیرد منابع و فرصت های بسیاری نابود می‌شود. 
اما جنگ، خود یک هیولاست که از حالت خیال (هیولا موجودی تخیلی است که معمولاً در افسانه‌های کهن یا داستان‌های ترسناک حضور دارد، هیولا اغلب زشت است و ممکن است ترسناک یا آسیب‌رسان باشد. ) خارج می شود و زشتی و خسارت های زیادی را بر جای می‌گذارد و اگر مدیریت نشود و دقیقا در محدوده هدف مقطعی به‌کار نرود و فرسایشی می‌شود دقیقا بخش معیوب ساختار بیولوژیکی ( هیولا معمولاً با ساختار بیولوژیکی عجیب است، که به عنوان نشانه اشتباهی در نظم طبیعی به وجود آمده‌است.) خود را به نمایش می گذارد و همه ساختار های سالم را نابود می‌کند اینها را گفتم که به اینجا برسم: جنگ یک واقعیت است و رخ می‌دهد اما بخش تلخ این واقعیت، آن است که دو سوی دارد (زد و خورد) بزنی می خوری و در این زد و خورد ویرانی هایی به بار می آید که برای ایجاد موازنه بین اهداف و هزینه باید دیده شود که اگر برای هدفی می‌زنی و برای دشمن هزینه ایجاد می‌کنی دشمن اگر بزند، از هدفی که دنبال می‌کردی چه باقی خواهد ماند؟

برای نمونه 
رهبر کره شمالی گفته است که: (که وضعیت ناپایدار ژئوپلتیکی در اطراف این کشور بدان معناست که اکنون باید بیشتر از هر زمان دیگری برای جنگ آماده باشند.)
گویا ایشان چنان در قدرت محو شده اند که نمی دانند وضعیت ناپایدار باید برای حرکت به سوی پایداری مدیریت شود زیرا که اگر جنگ در حد حتی متعارفش رخ بدهد این کره شمالی است، که نابود خواهد شد و اینجا چندان تفاوتی نخواهد داشت که به غرب و امریکا چقدر خسارت وارد می‌شود. 
در خصوص جنگ ایران و اسراییل هم قاعده و اصول بر همان محور است، ما پایگاه های های مختلفی داریم و از همه خاورمیانه می توانیم به اسرائیل موشک شلیک کنیم. اما آنانی که اسرائیل را در منطقه کاشته اند، و آب و دانش می دهند از تمام جهان ما را خواهند زد و هزینه این زد و خورد با کدام موازین باید محاسبه شود؟ 
 در محاسبه این هزینه و فایده است که برای من ایرانی مهم نیست که بعد از زدن ما آیا اسرائیلی باقی خواهد ماند یا نه، بلکه برای من مهم این است که بعد از زدن ما آیا اسرائیل و همراهان جهانی‌اش که از آن به عنوان کانونی برای بحران در منطقه استفاده می کنند چگونه عکس العمل نشان خواهند داد و چه بر سر ما و منابعمان خواهند آورد؟



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نقش و جایگاه شوراهای شهر و روستا در مدیریت شهری و روستایی

چرا مدیریت شهری

شهر دیروز، شهر امروز و شهر فردا

آزمون های قبل ورود به شورا، منجر به بهبود کیفیت مدیریت شهر میشود

دیدگاه های نوین مدیریت شهری پایدار

شهر و لزوم تحلیل آن

برنامه‌ریزی کاربری زمین شهری: اصول و چالش‌ها

بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری: تعریف، تحلیل و راهکارهای مداخله

شاخص‌های اقتصادی شهری و بودجه‌بندی شهرداری‌ها: اصول و اهمیت

ساختار و تشکیلات برنامه‌ریزی شهری در ایران

شوراهای اسلامی شهر و روستا: ساز و کار مشارکت مردم در مدیریت شهری

فناوری در مدیریت شهری

حمل‌ونقل شهری: مفاهیم، سیر تحول و انواع سیستم‌ها

دیپلماسی شهری: راهکاری برای ورود شهرها به عرصه بین‌الملل

مراحل هشت گانه برنامه ریزی شهری

دولت چهاردهم چه کارهائی می‌تواند بکند؟

بر در ارباب بی‌مروت قدرت

پدیدارشناسی جنگ

چگونه سوسیال دموکرات شدم

استرس شغلی در کارگران

رنگین کمان مدارس در ایران

ورودهای غیر مجاز

کیک محبوب یک‌ پرستار

وقتی مطالبه ای باشد، دولت تلاش خواهد کرد تا پاسخی فراهم کند

سند چشم انداز ایران

روایت و پند

نعمت خرسندی و درویشی

بیانیه روز جهانی مبارزه با تغییر اقلیم

مزایای انتخاب یک مدیر بومی برای محیط زیست

نحیف، مثل تاریخ!

بالکن رسوایی

کلیسای وانک

جهان در هفته‌ای که گذشت (86)

مجمع عمومی سالیانه حزب اراده ملت ایران

شورای شهر با حاما

حاما نیوز در اینستاگرام فعال شد

مجموعه چهار جلدی کتاب‌های سازوکار حزبی منتشر شد

سه‌شنبه‌های گفت‌وگو

اندر احوالات گفتگوهای ما

نقشه راه

دین

تبیعض جنسیتی و فمنیسم

تبعیض جنسیتی و فمنیسیم2

الزامات «گفت‌وگوی نتیجه‌بخش»

دین و سکولاریسم

خروج افغان‌ها

ازدواج

ازدواج 2

جنگ در منطقه

مقاومت در منطقه