اندیشه

آخرین بازمانده!!!

اراده ملّت: قصه و داستانها، یا بیان و ورایت واقعیت ها و اتفاقات هستند که در اینصورت تجربه ای واقعی از زیست انسانی را بیان می کنند و یا برگرفته از تخیّل اند که با وام گرفتن اتمسفر انسانی تلاش می کنند تا موقعیت ها را در چهارچوب های فرضی اما ممکن ترسیم نمایند.داستان گویی و روایت قصه همواره محمل و ابزاری برای بیان پیام ها و تحلیل ها بود، چه واقعی باشند و چه تخیّلی.

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

کتاب لذات فلسفه نوشته ویل دورانت یک اثر مقدماتی و جذاب است که فلسفه را به شیوه ایی سادهوقابل فهم برای عموم مردمی معرفی میکند در این کتاب دورانت به بررسی تاریخ فلسفه از دوران باستان تا دوران معاصر پرداخته و نظرات فلسفس بزرگان مانند سقراط افلاطون ارسطو کانت و نیچه مطرح میکند او هدف اصلی کتاب را این میداند که فلسفه را به عنوان یک لذت ذهنی معرفی کند...

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان” نوشته‌ی هاوارد استیونسون، باب کارتر، آلیسون میلنر و ماریا آنتونیتا وگا کاستیلو، و ترجمه زهرا زمانی و حامد نامجویان، به بررسی یکی از مهم‌ترین سوال‌های روز می‌پردازد:

علامه دهخدا

میرزا علی اکبر سال ۱۲۵۷ تو محله سنگلج تهران از خانواده ای قزوینی متولد شد و نه ساله بود که پدرش رو از دست داد و در مکتب شیخ هادی نجم آبادی و غلامحسین بروجردی دروس قدیمه از صرف و نحو و کلام و ... آموخت و البته مهمترین آموخته او از شیخ هادی، آزادی خواهی و آزاد اندیشی بود و بسیاری از کوشندگان مشروطه همچون او از شاگردان شیخ بودند از سید محمد طباطبایی و ناظم الاسلام کرمانی تا ملک المتکلمین و میرزاجهانگیرخان صور اسرافیل سال ۱۲۷۸ شمسی با تأسیس مدرسه علوم سیاسی زیرنظر وزارت خارجه و با مدیریت میرزاحسن خان مشیرالدوله (پیرنیا) وارد این مدرسه شد و طی این دوره با مبانی علوم جدید و زبان فرانسوی آشنا شد و در آنجا بود که ادبیات فارسی را نزد محمدحسین فروغی آموخت.

چه کسی باید بر من حکومت کند؟

دغدغه و اضطرابی که همواره با انسان همراه بوده است زندگی جمعی لاجرم طبقه بندی جامعه به حاکم و رعیت است.ریش سفیدی و مهارت در جنگاوری از اولین شاخصه‌های حقانیت در سروری بر جامعه بشمار میرفته است.یکجا نشینی و پیچیدگی جوامع و مالکیت خصوصی ایجاب میکرد برای حفظ و حراست از حدود مشخص شده سرزمین شخصی معین شود.لذا عقلانیت کارکرد سلحشوری و مهارت در فنون نظامی را مورد تاکید قرار می‌داد.

درباره ی آرنت و آموزه هایش

هانا آرنت، فیلسوف برجسته آلمانی-آمریکایی، با آثار خود در حوزه‌های فلسفه سیاسی، اندیشه سیاسی و تاریخ، تأثیر عمیقی بر اندیشه معاصر گذاشت. دو اثر برجسته او، "وضعیت بشر" و "آیشمن در اورشلیم: گزارشی در باب ابتذال شر"، به طور خاص، مفاهیم بنیادینی را در باب ماهیت انسان، قدرت، عمل و مسئولیت مطرح می‌کنند.

نهیلیسم؛پرتگاه یا فرصت

در جهانی که انسان همواره در جستجوی معنا، ارزش و هدف است، نهیلیسم همچون آینه‌ای تاریک روبه‌روی او قد علم می‌کند. این نگرش، نه به‌عنوان یک فلسفه صرف، بلکه به‌مثابه یک تجربه‌ی درونی، فرد را با پرسشی بنیادین مواجه می‌سازد:

بیایید فلسفه بورزیم

کتاب بیایید فلسفه نوشته ریچارد کلیر یک اثر مقدماتی است که فلسفه را به زبان ساده و قابل فهم برای عموم مردم معرفی می‌کند هدف این کتاب به جای پرداختن به تاریخ پیچیده فلسفه یا توضیح دادن مفاهیم عمیق دشوار تلاش دارد

فرآیند انقلاب

در جامعه شناسی انقلابات تعاریف آشوب و انقلاب متمایز است لذا سعی شده با تکیه بر سه کتاب” چرا انسان ها شورش می‌کنند؟ “ نوشته تدرابرت گر(۱) ترجمه علی مرشدی زاد، کتاب توسعه و تضاد دکتر رفیع پور(۲) نظریه های انقلاب دکتر حسین بشیریه(۳)کتاب کالبد شکافی چهار انقلاب نوشته کرین برینتون(۴) و نظریه مرتون(۵)بررسی شود.

آیا فرزندآوری عقلانی است؟!

فرزندآوری یکی از اساسی‌ترین و پیچیده‌ترین تصمیمات اخلاقی است که در زندگی انسان‌ها رخ می‌دهد. در حالی که بسیاری از افراد فرزندآوری را به عنوان یک امر طبیعی و خوشایند در نظر می‌گیرند، برخی فیلسوفان به این موضوع از زاویه‌ای متفاوت نگاه می‌کنند.

آشنایی با نظریه‌های معرفت‌ شناسی

کتاب در آمدی بر نظریه معرفت نوشته نوح لموس یکی از کتاب های مهم در زمینه فلسفه معرفت است این کتاب یک مقدمه جامع و قابل فهم برای اشنایی با مباحث نظریه معرفت فراهم میکند در این کتاب لموس مفاهیم کلیدی در معرفت شناسی مانند حقیقت باور توجیه و شواهد را به طور روشن وسازمان یافته بررسی میکند

حوزه‌های دینی و تحولات جهانی

حتی خود غرب نیز نمی‌توانست به‌سرعت تحولات اشاره کند، به‌گونه‌ای که مردم و سیستم‌ها را متحول کند یا به طغیان وادارد. با این حال، برخی تلاش می‌کنند تحولاتی که در بستر غرب رخ داده، در کشور دیگری بازسازی کنند.

روایت و پند

پدر بمرور زمان دچار فراموشی شد گاهی وقتا اطرافیان رو می‌شناخت ولی دوباره به کمای فراموشی میرفت بشوخی می‌گفتیم ویندوز پدر بالا نیومده ولی من رو می‌شناخت نمیدونم چرا؟ ولی گاهی وقتا حس میکردم منم رو نمیشناسه ولی ارتباط با دنیای بیرونش من بودم. تمام زحمات افتاده بود روی دوش مادر با اینکه پدر مدتها بود او رو نمیشناخت.

نعمت خرسندی و درویشی

او را لسان الغیب نامیده‌اند و به گمان خودشان وی را تکریم کرده‌اند. با شعرهای او تفأّل می‌زنند و از بختشان می‌پرسند در حالیکه جناب حافظ حتی برای نوشتن اشعار و تألیف دیوانش هیچ اصراری نداشت و تلاشی نکرد. شاگردان و علاقمندان او بودند که اشعار به جا مانده و منتسب به وی را جمع آوری کردند و بصورت یک دیوان شعر تدوینش نمودند. از همین روست که اشعار دیوان حافظ، نه بر اساس محتوا، نه طبق زمان سرایش و نه به هیچ روش دیگری جز ترتیب الفباییِ چیده نشده.

چهار اشغال!!!

ایران چهار مرتبه به اشغال کامل نیروهای بیگانه درآمده است نکته مهم همراهی مردم و بی تفاوتی آنها و عدم مقاومت در برابر نیروهای اشغالگر بوده است.

سقف شیشه‌ای: موانع نامرئی در پیشرفت زنان

سقف شیشه‌ای اصطلاحی است که به موانع نامرئی و غیررسمی اشاره دارد که مانع از پیشرفت زنان و اقلیت‌ها در محیط‌های کاری و اجتماعی می‌شود. این موانع باعث می‌شوند که زنان نتوانند به موقعیت‌های مدیریتی و رهبری دست یابند، حتی اگر شایستگی و توانایی لازم را داشته باشند. در ادامه، به بررسی عوامل مؤثر در ایجاد سقف شیشه‌ای، تاثیرات آن، و راه‌های مقابله با آن خواهیم پرداخت.

او مدیر شده بود

رضا از دوران راهنمایی با من همکلاس بود همیشه هر وقت معلّم او را صدا می کرد و می آورد پای تخته، هر چی معلّم از او می پرسید مثل مجسمه به معلم نگاه می کرد و هیچی نمی گفت. در فعالیت های مدرسه بسیار فعال بود در همه ی موارد در کار مدرسه خوب بود به جز درس خواندن.

انحصار عربده کشی

روزهای اولی بود که کنج خلوتم در مرکز پژوهشی دائره المعارف بزرگ اسلامی را ترک کرده و در دبیرستانی پر شر و شور که به دانش آموزانش به بدقلقی در منطقه ساوجبلاغ شهره است شروع به کار کرده بودم . گر چه دو روز در هفته به مرکز دائره المعارف می رفتم و تمدد اعصابی می کردم لیکن آن روزهای شروع کار تدریس آن هم در چنان جایی ، روزهای پرمخاطره ای ساخته بود .

فریادی بر دیوار

کتاب فریادی بر دیوار همانطور که از اسمش پیداست مربوط به دیوار نوشته ها است. در ابتدای کتاب راجع به تاریخچه دیوار نویسی یا گرفیتی صحبت می‌شود که از زمان اجداد ما در غار این کار صورت می‌گرفته است. و اینکه چه چیز هایی گرفیتی است و نمونه هایی از آن را نویسنده بیان کرده است.

هزینه ناتوانی حاکمیت در کنترل اتباع خارجی را مردم می پردازند.

در بیشتر کشورهای مهاجر پذیر، معمولا مهاجران غیر قانونی، خاصه آن هایی که تخصص و سوادی ندارند، توسط دولت ها در کمپ های پناهندگی و مهاجرت اسکان داده شده و بعد از بررسی شرایط آموزش زبان و تخصص، نهایت برخی را جذب و برخی را به کشورهای خود بر می گردانند که تمام این سازوکارها و امکانات، با هزینه دولت ها انجام می شود.

تحلیل معرفت شناسانه از ملازمه و ماهیت عدالت و دموکراسی

نوشتار پیشرو، صورت مکتوب سخنان استاد مصطفی ملکیان در سالهای دور است که متن آن، بعد از بازبینی و تأیید خود ایشان، به همراه چند گفتار دیگر از وی، در کتاب دو جلدی “در رهگذار باد و نگهبان لاله” منتشر شده است.

جهانی بیندیشیم ، وطنی عمل کنیم

کتاب ارزشمند “دو قرن سکوت” از شاهکارهای پژوهشی، به قلم مرحوم استاد عبدالحسین زرین‌کوب، سالها پیش ولوله‌ای درانداخت،اما افسوس که به درستی خوانده نشد و راهش ادامه نیافت.

ذهن قصه گوی انسان

ذهن انسان برای تشخیص الگوها تنظیم شده است و بیشتر به مثبت های دروغ گرایش دارد تا به منفی های دروغ، همین نرم افزار ذهنی که ما را نسبت به چهره های انسانی بسیار هشیار می کند باعث میشود که در ابرها حیوان یا در روی توری کباب پز روی گوشت، عیسی مسیح را ببینیم و یا در همین یک سال پیش، مردم انگلستان تصویر ملکه انگلستان را پس از مرگ در آسمان در ابر دیدند.

میزگرد رونمایی از تازه های انتشارات حاما در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

نمایشگاه کتاب تهران امسال هم برگزار شد و به پایان رسید. انتشارات حزب اراده ملت، اگر چه با کمی تأخیر، در این نمایشگاه حاضر شد و آثار منتشر شده ی خود را در معرض دید ارباب خرد قرار داد.

چرا کانت مهم ترین نقطه عطف تاریخ فلسفه است

تاریخ فلسفه را می‌توان بر اساس شیوه و روش تفکر فلسفی به دوران‌های مختلفی تقسیم کرد. پس از ظهور مسیحیت و گسترش اسلام در قرن ششم میلادی به مرور تفکر الهیاتی در حداقل نیمکره مغرب زمین یعنی خاورمیانه شمال آفریقا و اروپا حاکم گردید.

دلایل ضعف کار تیمی در ایران

امروز می‌خواهم درباره یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در ساختار اجتماعی و سیاسی ایران تأثیرگذار است، صحبت کنم: چرا کار تیمی در ایران با مشکل روبروست و افراد برای منافع خود همدیگر را قربانی می‌کنند و به نتیجه خروجی کار تیمی نمی‌اندیشند؟

جستاری درباب آزادی و دینداری

بحث از مفاهیم اخلاقی و کاربست آنها در دین، نسبت دین با اخلاق، و اینکه ارزشها و مفاهیم حاوی آن چه کاربرد و چه نسبتی با آموزه ها، گزاره ها و مدعیات دینها دارند، بحث رایج و پردامنه ای بوده و هست، گمان می رود که در آینده نیز باشد.

چرا در نظر گرفتن سطوح محلی و جهانی در تحلیل مسایل اهمیت دارد

در این یادداشت به اختصار به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که چرا باید در تحلیل امور، مسایل محلی، استانی/ایالتی، ملی، منطقه‌ای/قاره‌ای، بین‌المللی/چندجانبه، و جهانی/فراگیر را از هم تفکیک کرد.

آخرین مطالب

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی

آخرین بازمانده!!!

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

یک قدم مانده به اپیدمی فقر!

محدودیت سقف معافیت مالیاتی در سال 1404: بررسی ابعاد حقوقی و اقتصادی

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

بازگشایی دوباره دفتر حزب اراده ملت ایران پس از تعطیلات نوروزی

حضور انتشارات حزب اراده ملت ایران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دو کتاب جدید انتشارات حزب اراده ملت ایران روانه چاپخانه شد.

تحلیل‌های هفتگی حزب اراده ملت ایران منتشر شد

پایداری در برنامه‌ریزی برای سکونت‌گاه‌ها؛ ابزاری برای مدیران شهری

راهنمای جریان سازی جنسیتی

انتخابات، بررسی صورت‌های مالی و تأکید بر شفافیت در دستور کار مجمع سالانه انجمن حسابداران خبره ایران

پنجاه‌مین کتاب انتشارات حزب اراده ملت ایران منتشر شد

جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ساعت 9 روز جمعه 24 اسفند 1403

انتشار ویژه‌نامه محیط زیست با آثار جمعی از نویسندگان و پژوهشگران

انتشار مجموعه‌ای از کتاب‌های پژوهشی و سیاسی در سال 1403

جهان در هفته‌ای که گذشت (90)