روایت و پند اندیشه

روایت و پند

  بزرگنمایی:
پدر بمرور زمان دچار فراموشی شد گاهی وقتا اطرافیان رو می‌شناخت ولی دوباره به کمای فراموشی میرفت بشوخی می‌گفتیم ویندوز پدر بالا نیومده ولی من رو می‌شناخت نمیدونم چرا؟ ولی گاهی وقتا حس میکردم منم رو نمیشناسه ولی ارتباط با دنیای بیرونش من بودم. تمام زحمات افتاده بود روی دوش مادر با اینکه پدر مدتها بود او رو نمیشناخت.

عباس امامی 

1.مسیح باز مصلوب!!

پدر بمرور زمان دچار فراموشی شد گاهی وقتا اطرافیان رو می‌شناخت ولی دوباره به کمای فراموشی میرفت بشوخی می‌گفتیم ویندوز پدر بالا نیومده ولی من رو می‌شناخت نمیدونم چرا؟ ولی گاهی وقتا حس میکردم منم رو نمیشناسه ولی ارتباط با دنیای بیرونش من بودم. تمام زحمات افتاده بود روی دوش مادر با اینکه پدر مدتها بود او رو نمیشناخت.
یه روز مادر تماس گرفت گفت بیا اینجا پدرت بهانه میگیره رفتم خونه پدر گفت بشین کارت دارم خیلی آهسته گفت به این خانم بگو اگه میخواد اینجا بمونه حجابشو حفظ کنه گفتم کدوم خانم؟ با چشم اشاره به مادر کرد هم خنده ام گرفته بود و هم احساس غمی توام با استیصال بهم دست داد به پدر گفتم اونو نمی‌شناسی؟ گفت نه ولی زن خوبیه فقط بهش بگو حجابشو درست کنه!! گفتم باشه رفتم آشپزخونه پیش مادر نشستم داشت برنج پاک میکرد پرسید چی میگفت؟ دستی به صورتم کشیدم گفتم چیز مهمی نبود مادر مشغول کارش شد اومدم پیش پدر پرسید گفتی؟ دیدم یادشه!! برگشتم پیش مادر این پا اون پا کردم مادر گفت چی شده؟ گفتم میدونی پدر هیچکس رو نمیشناسه گفت آره میدونم منم رو نمیشناسه فکر میکنه کارگر خونه هستم وقتی میرم پیشش سرشو بلند نمیکنه گفتم بخاطر اینکه فکر میکنه غریبه ای اگه حجاب داشتی نگات میکرد سکوتی سنگین بین ما حاکم شد گفت یعنی چی؟ گفتم فکر میکنه نامحرمی چه اشکالی داره روسریتو سر کن ببینیم چی میشه؟ مادر لبخندی تلخ زد گفت باشه هر چی تو بخوای بلند شدم صورت چروکیده و نرمشو بوسیدم روسریشو از روی دسته صندلی برداشتم انداختم روسرش و زیر چونش گره ای ملایم زدم گفت خوب شد؟ گفتم آره بریم خدمت حاجی آقا ببینیم میپسنده !!و هر دو خندیدیم مادر یه سینی چایی ریخت و رفتیم پیش پدر ،سرشو بلند نکرد مادر سینی چایی رو گرفت جلوش بهش گفتم چایی بردار پدر ،سرشو بلند کرد قند تو دلش آب شد لبخندی از رضایت به لبش اومد و من رفتم!!!

2نهاد دین و دولت
دین و حکومت دو نهادی هستند که در طول تاریخ ایران در خدمت یکدیگر بوده‌ اند و هر کدام برای بقای خویش به دیگری یاری رسانده است استفاده این دو نهاد از پتانسیل‌های یکدیگر موجب پایداری و بقای هر دو شده است یکی برای مشروعیت و ادامه حکومت و دیگری برای بقا به حاکمیت نیاز داشته است.تداوم این معاضدت همواره محل کشمکش‌های سیاسی بوده ولی حیات و استمرار هر کدام به قدرت و نفود دیگری وابسته بوده است این همکاری بعضا موجب نارضایتی توده‌های مردم نیز شده است. 
این نزدیکی در زمان ساسانیان و در دوره هفت پادشاه ساسانی به اوج خود می‌رسد بطوریکه برای اولین بار نقش موبد بلند پایه "کرتیر" در سنگ حجاری می‌شود او نقشی بی بدیل در ایجاد نظم نوین مذهبی در روزگار ساسانیان را دارد او نمونه ای از تعصب و عدم تساهل با سایر ادیان آن دوره است. بطوریکه مذهب زرتشت دین رسمی ایران می‌شود و این همکاری دین و دولت تا الان در شکل و شمایل های مختلف ادامه دارد. 
عباس امامی 
شانزدهم شهریور 1403

3چرا بیشه خالی بود؟!!
اشغال یک کشور توسط قوای بیگانه از دردناک ترین تجربه‌ های یک ملت است.زخمی است که با هیچ مرحمی حتی اگر هزاران سال نیز بگذرد درمان نمی‌شود همانطور که زخم سقوط هخامنشیان توسط اسکندر هنوز در یاد و خاطره مردم ایران باقی است. آریوبرزن قهرمان ایرانی که تا پای جان در برابر اشغالگران ایستاد هنوز یادش و نامش ماندگار است.
چرا در این پهنه سرزمینی هیچ کس به مقابله برنخاست و مردم به تماشای رژه نیروهای اشغالگر رفتند؟چه  بر سر این ملت آمده بود که دریغ از یک رئیسعلی دلواری که با چهار صد سوار و تفنگهای ابتدایی سرپر حسن موسی انگلیسی ها را در جنوب  بستوه آ‌‌ورده بود؟ آلمان ها در جنگ جهانی دوم هر سرزمینی را که اشغال کردند با جنبش‌های چریکی مردمی روبرو بودند در فرانسه دولت ویشی با دولت در تبعید دوگل و آزادیخواهان فرانسه مقابله میکرد.
چرا علمای حوزه علمیه قم و نجف در برابر اشغال کشور سکوت کردند؟ 
آیا در سپهر ایران کسی نبود که با تفنگ برنو در تپه‌ ماهورها و کوههای شمال و جنوب لشکریان متجاوز را حداقل به زحمت بیاندازد؟ چه بر سر این کشور آمد که در تاریخ ایران کمتر نظیر آن را داریم؟ چرا  ملت‌ اینگونه تحقیر شد؟ چه بر سر کشور آمد که ملتی به تماشای خروج یک حاکم به تماشا ایستادند؟ چرا نظم جدید نتوانست انسجام و وفاق به ارمغان بیاورد و از حداقل‌ های میهن پرستی تهی بود؟!
4نجنگیدن شجاعت می‌خواهد!!!

50 سال بعد اگر بخواهیم نگاهی به تاریخ منطقه بیاندازیم حتما هفتم اکتبر 2023 نقطه عطفی در تحولات خاورمیانه خواهد بود. خلسه 50 ساله پس از جنگ 1973 و ناپایداری سیاسی به یکباره تبدیل به طوفان الاقصی شد. تحولاتی سریع که همه منطقه  از خلیج فارس تا دریای مدیترانه را در بر می‌گیرد. امروز هیچ رهبر مقاومت تاثیر گذاری وجود ندارد تا ورق را به بنفع جنبش‌های مردمی برگرداند،از هنیه شروع و به سنوار ختم می‌شود. جنبش‌های مقاومت، کاریزما محور و بر مبنای هیجان و ایمان استوارند.وقتی رهبران این جنبش‌ها از میان ما می‌روند، از توانایی و استمرار آنها نیز بشدت کاسته می‌شود، همانند جنبش زاپاتا در مکزیک، پوگاچف در روسیه، رئیس علی دلواری، ستارخان ، میرزا کوچک جنگلی و قاضی محمد در ایران. جنبش‌های مقاومت همچنین فاقد ساختار مناسب جهت تداوم مبارزات هستند.
نظم نوین خاورمیانه با محوریت تامین امنیت اسرائیل از پیمان کمپ دیوید آغاز می‌شود. در خاورمیانه جدید تامین امنیت اسرائیل نقش محوری خواهد داشت و اعراب که زمانی از دشمنان اصلی اشغالگران سرزمین فلسطین بودند، گام به گام به اسرائیل نزدیک و هم پیمان شده‌اند. در طرح جدید، پیرامون اسرائیل هیچ ارتش‌ قدرتمندی وجود نخواهد داشت. 
اسرائیل با پشتوانه آمریکا و اروپا نقش محوری ایجاد نظم نوین منطقه را بعهده گرفته است و با فضایی که از حوادث هفت اکتبر بدست آورده، از عاملین اصلی به ثمر رساندن نقشه جدید  خاورمیانه است. سرمایه گذاری در جنبش‌های مقاومت و ایجاد دولت در دولت، دست آوردی جز انزوا برای حامیان این جنبش‌ ها و همچنین برای گروه‌های مقاومت نداشته است.
خلسه 50 ساله منطقه توسط اسرائیل به کابوس همه تبدیل شد. تجربه جنگهای 1967 و 1973 و استراتژی حمله پیش دستانه بخاطر عمق کم استراتژیک لاجرم سرمایه‌گذاری در تکنولوژی‌های جدید را ایجاب میکرد.حمایتهای مالی و تسلیحاتی موجب گستاخی و تهاجم هر چه بیشتر اسرائیل شده است. بازی جدید منطقه امتیازی نیست علیرغم اینکه فرصت هایی بوجود آمد تا منافع کشورهای خاورمیانه از جمله ایران تضمین شود قطعنامه 598، گفتگوی تمدن‌ها و برجام فرصت هایی بود که از دست رفت و بازی امتیازی به حذفی تغییر پیدا کرد. اسرائیل و متحدانش این فرصت نادر را از دست نخواهند داد چون چنین فرصتی در منطقه پر تنش خاورمیانه کمتر در دسترس بوده است. بخصوص اینکه رهبران کشورهای عرب همراه و همدم غرب برای ایجاد نظم جدید منطقه ای هستند.
مردم فلسطین در تمام دورانی که برای باز پس گیری سرزمین خود مبارزه می‌کردند هیچ وقت اینقدر تنها نبودند آرمان فلسطین محدود به غزه و کرانه باختری شده است و پایتخت کشورهای عربی تبدیل به محلی برای رایزنی ، سهم خواهی و سازش با اسرائیل شده است. تجربه امروز می‌تواند مردم فلسطین را به این باور برساند که این مسیر ناهموار را باید بتنهایی طی کنند هرچند نمی‌توان این شکست را مهر پایانی بر آرمان‌های ملتی دانست که دهها سال است برای استقلال مبارزه می‌کنند. از دل خرابه های غزه دوباره رهبرانی متولد خواهند شد که همان راه را ادامه خواهند داد و چه بسا خشن تر از رهبران پسین‌تر از خود خواهند بود.هرچند پیروزی اسرائیل در منطقه آغاز مشکلات داخلی است، نتانیاهو برای برون رفت از وضعیت فعلی، اتحاد با احزاب تندرو را برگزیده ولی ادامه راه با آنها غیر ممکن و سخت است لذا آرامش برون، دال بر آسایش در درون نیست.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نقش و جایگاه شوراهای شهر و روستا در مدیریت شهری و روستایی

چرا مدیریت شهری

شهر دیروز، شهر امروز و شهر فردا

آزمون های قبل ورود به شورا، منجر به بهبود کیفیت مدیریت شهر میشود

دیدگاه های نوین مدیریت شهری پایدار

شهر و لزوم تحلیل آن

برنامه‌ریزی کاربری زمین شهری: اصول و چالش‌ها

بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری: تعریف، تحلیل و راهکارهای مداخله

شاخص‌های اقتصادی شهری و بودجه‌بندی شهرداری‌ها: اصول و اهمیت

ساختار و تشکیلات برنامه‌ریزی شهری در ایران

شوراهای اسلامی شهر و روستا: ساز و کار مشارکت مردم در مدیریت شهری

فناوری در مدیریت شهری

حمل‌ونقل شهری: مفاهیم، سیر تحول و انواع سیستم‌ها

دیپلماسی شهری: راهکاری برای ورود شهرها به عرصه بین‌الملل

مراحل هشت گانه برنامه ریزی شهری

دولت چهاردهم چه کارهائی می‌تواند بکند؟

بر در ارباب بی‌مروت قدرت

پدیدارشناسی جنگ

چگونه سوسیال دموکرات شدم

استرس شغلی در کارگران

رنگین کمان مدارس در ایران

ورودهای غیر مجاز

کیک محبوب یک‌ پرستار

وقتی مطالبه ای باشد، دولت تلاش خواهد کرد تا پاسخی فراهم کند

سند چشم انداز ایران

روایت و پند

نعمت خرسندی و درویشی

بیانیه روز جهانی مبارزه با تغییر اقلیم

مزایای انتخاب یک مدیر بومی برای محیط زیست

نحیف، مثل تاریخ!

بالکن رسوایی

کلیسای وانک

جهان در هفته‌ای که گذشت (86)

مجمع عمومی سالیانه حزب اراده ملت ایران

شورای شهر با حاما

حاما نیوز در اینستاگرام فعال شد

مجموعه چهار جلدی کتاب‌های سازوکار حزبی منتشر شد

سه‌شنبه‌های گفت‌وگو

اندر احوالات گفتگوهای ما

نقشه راه

دین

تبیعض جنسیتی و فمنیسم

تبعیض جنسیتی و فمنیسیم2

الزامات «گفت‌وگوی نتیجه‌بخش»

دین و سکولاریسم

خروج افغان‌ها

ازدواج

ازدواج 2

جنگ در منطقه

مقاومت در منطقه