“زنان: ستون توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه”
نوشتار
بزرگنمایی:
زنان همیشه به جامعه کمک کردهاند و نقش آنها در توسعه کشور بسیار مهم است. آنها در بسیاری از زمینهها مانند آموزش، مراقبتهای بهداشتی، کشاورزی، کارآفرینی و سیاست تأثیر چشمگیری دارند
فرزانه باقری آتدرسی
زنان همیشه به جامعه کمک کردهاند و نقش آنها در توسعه کشور بسیار مهم است. آنها در بسیاری از زمینهها مانند آموزش، مراقبتهای بهداشتی، کشاورزی، کارآفرینی و سیاست تأثیر چشمگیری دارند. با این که، زنان پتانسیل بسیاری دارند، اما همچنان با موانع زیادی روبرو هستند که مانع از مشارکت کامل آنها و تأثیرگذاری بر توسعهی جامعه میشود. آموزش مستمر، ابزاری ضروری برای توانمندسازی است و نقش مهمی در توسعه زنان و تاثیر آنها بر پیشرفت کشور دارد. دسترسی به آموزش باکیفیت زنان را قادر می سازد تا دانش، مهارتها و فرصتهایی برای استقلال شخصی و توسعهی اقتصادی کسب کنند. آموزش به آنها کمک میکند تا بهتر در تصمیمگیریها مشارکت کنند، هنجارهای اجتماعی را به چالش بکشند و از حقوق خود دفاع کنند. توانمندسازی زنان و برابری جنسیتی دست به دست هم میدهند تا دستیابی به برابری در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را برای شکوفایی زنان موجب شوند.
یک زن ایرانی به طور متوسط مادر چهار فرزند است، باید کارهای خانه را انجام دهد و گاهی اوقات به دلیل کمبود پول مجبور به انجام فعالیتهای درآمدزای مختلف دیگری شود. هیچ آمار دقیقی وجود ندارد که سهم واقعی زنان را در تولید ناخالص داخلی نشان دهد. با این حال، آنها به طور فزایندهای از عوامل اقتصادی مهم هستند و در تمام بخشهای اقتصادی، به ویژه در اقتصاد غیررسمی (تجارتهای کوچک مواد غذایی و پوشاک و غیره) حضور دارند. این سهم اقتصادی مبتنی بر سرمایه شخصی است: در واقع، به دلیل فقدان ضامن، زنان نسبت به مردان کمتر به وام های بانکی دسترسی دارند! آنها اکثریت جمعیت را تشکیل میدهند ولی با کمبود بودجه در کسب و کارشان، ترمزی بر حضورشان در اقتصاد کشور وارد میشود. برای تقویت نقش زنان در پیشرفت اقتصادی و اجتماعی، بهبود سیستم آموزشی ضروری است. بدون آموزش، زنان قادر به مشارکت کامل در توسعه اقتصادی را نخواهند داشت. این تغییرات تنها از طریق یک سیاست آموزشی و آگاهیبخش واقعی و پایدار امکانپذیر است. تضمین استقلال اقتصادی و مالی زنان گامی تعیینکننده و ضروری است: باید مراکز سوادآموزی و آموزشی به ویژه در مشاغل مدیریتی و خوداشتغالی ایجاد شود و این مراکز با ساختارهای مالی دولتی مرتبط باشند.
زنان نقش مهمی در بخش کشاورزی کشور و در تولید مواد غذایی و امنیت غذایی دارند. بیشترین وظایف کشاورزی در مناطق روستایی توسط زنان انجام می شود، از کاشت محصولات تا فرآوری و... . بنابراین بهرهوری درست از محصولات غذایی و کاهش فقر را میتوان با توانمندسازی زنان در کشاورزی بهبود بخشید. درنتیجه زنان کارآفرین باعث رشد اقتصاد، ایجاد فرصتهای شغلی و تشویق نوآوری میشوند. و این زنان ِکارآفرین با انعطافپذیری، سازگاری و پشتکار متمایز میشوند. آنها همچنین در ساختن تولیدات سازگار با محیط زیست، ارتقای سلامت جامعه و بهبود کیفیت زندگی شهروندان پیشگام هستند. مشاغل تحت مالکیت زنان به اقتصادهای محلی و ملی کمک کرده و منجر به کاهش فقر و توسعهی پایدار میشوند. بنابراین دسترسی به سرمایه، آموزش کسب و کار، مشاوره و سیاستهای حمایتی ضروری است تا بتوانند کسب و کار خود را شروع و رشد دهند.
در حالی که جهانی شدن اقتصاد فرصتهای شغلی جدیدی را برای زنان باز کرده است از سوی دیگر، یکپارچگی اقتصادی ممکن است فشارهایی را ایجاد کند که به نفع اشتغال زنان و جستجوی منابع جدید اشتغال با تغییر الگوهای تجاری گذشته نباشد! ایجاد سازوکارها و سازمانهایی که به زنان کارآفرین فرصت مشارکت در تدوین سیاستها و برنامههای مدون وزارتخانههای اقتصادی و مؤسسات مالی را بدهد، یکی از راههای هموار کردن این مسیر سخت است.
نقش اقتصادی زنان در توسعه، حیاتی است و برای ساختن آیندهای مرفه باید به طور کامل شناخته شود. سهم ارزشمند آنها، چه قابل مشاهده و چه نامرئی، سنگ بنای پیشرفت و ثبات کشور را تشکیل میدهد. با این که علم اقتصاد از خود تعریفی به عنوان یک علم سخت و غیرزنانه ارائه داده که تصمیماتش نسبتاً غیرقابل پیشبینی است و علم مردانهای به نظر میرسد (که توسط مردان ساخته شده است)، اما تحول جایگاه زنان در اقتصاد و رشد اقتصادی جامعه باعث شده است که نهادهای بومی و بینالمللی دیدگاههای سنتی را کنار بگذارند و جایگاه ویژهای برای زنان در نظر بگیرند. زنان برای تسریع توانمندی اقتصادی خود و به دنبال آن پیشرفت اقتصادی کشور به منابع، شغل، امنیت و احترام نیاز دارند. و سازمان ملل متحد معتقد است که سرمایهگذاری روی زنان نهتنها برای آنها، بلکه برای کل جامعه سودمند است بنابراین سرمایهگذاری در این مسیر باعث ریشهکن کردن فقر و رشد اقتصادی فراگیر میشود. هم اکنون زمان تسریع پیشرفت فرا رسیده است: بیایید روی زنان سرمایهگذاری کنیم!
حزب اراده ملت ایران , حاما , افشین فرهانچی , احمد حکیمی پور , سوسیال دموکراسی , اصلاحات , اصلاح طلب , حسین اکبری بیرق , رحیم حمزه , پیام فیض , مسعود خادمی , زهره رحیمی