احمد حکیمی پور - رئیس شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

ماه عسل پروژه وفاق در کشور خیلی زود به پایان رسید سیاست داخلی

ماه عسل پروژه وفاق در کشور خیلی زود به پایان رسید

  بزرگنمایی:
احمد حکیمی‌پور فعال سیاسی اصلاح‌طلب - در مورد ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه رییس‌جمهور اعلام کرده دیگر وزیر اقتصاد معرفی نخواهند کرد در حال حاضر برخی جلیلی را برای وزارت اقتصاد به رییس‌جمهور پیشنهاد می‌دهند، نظر شما درباره مطرح شدن چنین موضوعاتی چیست، گفت: آقایان پایداری قدرت را در دست داشتند و ما دیدیم که چه عملکردی داشته‌اند.

احمد حکیمی پور 

احمد حکیمی‌پور فعال سیاسی اصلاح‌طلب - در مورد ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه رییس‌جمهور اعلام کرده دیگر وزیر اقتصاد معرفی نخواهند کرد در حال حاضر برخی جلیلی را برای وزارت اقتصاد به رییس‌جمهور پیشنهاد می‌دهند، نظر شما درباره مطرح شدن چنین موضوعاتی چیست، گفت: آقایان پایداری قدرت را در دست داشتند و ما دیدیم که چه عملکردی داشته‌اند. الان هم واقعا رییس‌جمهور با به اصطلاح مشی وفاق آمد که همه نیروها در کنار هم کار کنند ولی عملا دیدیم که این روش ایشان را برنتابیدند و وفاق یکطرفه شد و چنین چیزی را به صورت تعارف می‌شود مطرح کرد که به طور مثال آقای رییس‌جمهور بگوید حالا که شما مدعی هستید بیایید کشور را اداره کنید، اما از آن طرف رای مردم چه می‌شود.
وی ادامه داد: مردم به این تفاوت‌ها رای داده‌اند و دوست دارند که رییس‌جمهور منتخب باتوجه به این بدنه رایی که پشتیبان او شده‌اند و آمده‌اند در مقابل رقیبان به ایشان رای داده‌اند، این تفاوت را در مدیریت کشور ببیند. در دوره چهارم در شورای شهر خیلی نزدیک به اکثریت شورا بودیم مثلا ما 12 نفر بودیم، آنها حدود 15 نفر بودند یک الی دو نفر هم میانه بودند. در آن زمان شهردار وقت آقای قالیباف بود و ما از ایشان خواستیم که با توجه به اینکه نصف شورای شهر اصلاح‌طلبان بودند در مدیریت شهر این بخش از آرای مردم را هم لحاظ کنند اما متاسفانه اصلا این کار را نکردند. متاسفانه حتی یک نفر از افرادی که ما پیشنهاد دادیم را نگذاشتند و افرادی را هم که ما پیشنهاد دادیم اتفاقا وضع‌شان بدتر شد و در لیست سیاه رفتند.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: الان آقای پزشکیان با روحیه‌ای که دارند و احساس خوب و حسن نیتی که دارند، به جریانی که در انتخابات شکست خورده‌اند فضا داده‌اند و برخی از آن‌ها را در دولت نگه داشتند و میدان دادند. اما نمی‌شود که همه اعضای دولت از طرف مقابل باشند پس رای مردم چه می‌شود؟ در این شرایط انتخابات بی‌معنی است؛ چراکه مردم آقای جلیلی را دیدند که به آقای پزشکیان رای دادند. البته اگر قانون اساسی را اصلاح کنند که دولت محصول اکثریت مجلس باشد، می‌شود چنین کاری کرد که البته این در دنیا هم مرسوم است و دولت از جریانی تشکیل می‌شود که اکثریت مجلس را دارد. در چنین شرایطی باید سیستم نخست وزیری احیا شود و ریاست جمهوری تشریفاتی می‌شود و اصل کار با نخست وزیر است. در دنیا هم چنین رویه‌ای وجود دارد.

پزشکیان به مردم بگوید شما به من رای دادید اما مجلس 4 درصدی اجازه نمی‌دهد کار کنم
حکیمی‌پور تصریح کرد: الان گرفتاری نظام سیاسی ما این است به ندرت اکثریت مجلس با دولت هماهنگ است. موارد زیادی داریم که مجلس در دست جناح یا دولت در جناح دیگری است که عملا این کار استهلاک نیرو است و باید فکر دیگری برای آن کرد. نمی‌شود که آقای پزشکیان رقیبش را به عنوان وزیر اقتصاد معرفی کند، این به نوعی تمسخر انتخابات است و این را اصلا در حد تعارف هم درست نمی‌دانم و این توهین به رای مردم است. آقای پزشکیان مشی وفاق را در پیش گرفته است اگر مجلس با آن همراهی نمی‌کند، به مردم بگوید که شما به من رای دادید که من کار کنم اما مجلس 4 درصدی به من اجازه نمی‌دهد کار کنم. آقای پزشکیان با همان صداقتی که از مردم رای گرفته باید به آن عهدی که دارد، وفادار باشد و با مردم راحت صحبت کند و اگر مجلس نمی‌گذارد که کار کند، ولو اینکه آقای پزشکیان خیلی کوتاه آمده و با به اصطلاح برنامه یا شعار فائق آمده بر رقیبانش در مدیریت کشور میدان داده است، لذا بهتر است که با رای‌دهندگان خودشان خیلی مسائل را مطرح کنند و به آن عهدی که دادند وفادار بمانند.

چرخ سیاست در ایران فعلا خوب نمی‌چرخد
وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره استعفای ظریف گفت: این مساله نشان داد که در واقع ساختار به اصطلاح قدرت پنهان در ایران خیلی قوی است و کار خود را پیش می‌برد. می‌خواهم بگویم که این دولت در سایه یا دولت در دولت یا هر اسم دیگری که روی آن بگذاریم الان هست و اعمال اراده می‌کند. درباره آقای ظریف ما دیدیم موضوع تقریبا حل شده بود و حضور ایشان در دولت نقطه قوتی برای کشور بود و برای پیشبرد سیاست داخلی و خارجی موثر بود. اما می‌بینیم که با او اینطور برخورد می‌شود و فشارهایی که ما امروز شاهدیم و طومارهایی که در مجلس راه افتاده است این‌ها بالاخره نشان‌دهنده این است که چرخ سیاست در ایران فعلا خوب نمی‌چرخد. این نیروها همدیگر را خنثی می‌کنند و در واقع به نوعی به جای این که قوا همدیگر را تقویت کنند، بیشتر نیروی همدیگر را مستهلک می‌کنند و در این میان در حق رئیس‌جمهور که منتخب مردم است، احجاف می‌شود.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره برخورد دوگانه نسبت به این دولت و دولت قبل درخصوص افرادی مانند لطیفی رییس سازمان امور استخدامی و ظریف گفت: این سوالات در افکار عمومی وجود دارد یعنی به نوعی ارزش ساختار و چارچوب‌ها به این است که کار مردم راه بیفتد و الا اینکه ما بخواهیم به این شکل چارچوب‌ها تکیه کنیم که نتیجه‌اش این شود که کشور ضرر کند اینجا باید فکر دیگری کرد. این بحث‌ها در دوره امام هم اتفاق افتاد و ایجاد مجمع تشخیص مصلحت نظام برای همین بود. یعنی جاهایی بود که هم مجلس، هم دولت بر موضع قانونی خودشان می‌ایستادند و کار کشور قفل می‌شد. یعنی اگر عنصر مصلحت عمومی در اداره کشور لحاظ نشود، کشور دچار آسیب خواهد شد و این بحثی است که ثابت شده است و در کشور ما هم اتفاق افتاده است و به همین دلیل مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شده است.

جریان قدرت پنهان می‌خواست لطیفی در دولت سیزدهم بماند اما ظریف به هر طریقی حذف شود
حکیمی‌پور تصریح کرد: به نظرم خیلی زود ماه عسل پروژه وفاق در کشور به پایان رسید و به نوعی شاهد هستیم یک جریانی می‌گوید وفاق با من باشد. نه وفاق باهم باید باشد. آقای پزشکیان به دنبال وفاق با هم بود اما ظاهرا عده‌ای می‌خواهند وفاق یک طرفه با آن‌ها باشد و همه با آن‌ها هماهنگ شوند.
وی درباره رفتار دوگانه درعدم برخورد با انتصابات غیرقانونی در دولت قبل گفت: حتما در خصوص آقای لطیفی قدرت اصلی می‌خواست او بماند اما درباره آقای ظریف قدرت اصلی نمی‌خواست بماند. مهم این است که قدرت پنهان و اصلی در کشور در اختیار چه کسی است. روی کاغذ ما تفکیک قوا داریم اما آن‌هایی که قدرت اصلی را اعمال می‌کنند و جریان حاکم یا همان قدرت در سایه و پنهان هستند اراده‌شان را پیش می‌برند. در آنجا اراده‌شان بر این بود که آقای لطیفی بماند اما در این جا اراده‌شان این است که آقای ظریف به هر طریقی حذف شود و این را تا آخر ادامه دادند. این موضوعات در کشور ما سابقه دارد و بار اول هم نیست که اتفاق می‌افتد. البته اتفاق خوبی نیست چراکه ما شاهدیم که توان و نیروهای محدود کشور بر سر یک موضوعاتی مستهلک می‌شود که اصلا ارتباطی با مسائل روزمره مردم ندارد و فقط به دلیل کشمش‌های بیهوده جریان‌های قدرت است و به نفع کشور و مردم نیست.
منبع:
www.ilna.ir


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی

آخرین بازمانده!!!

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

یک قدم مانده به اپیدمی فقر!

محدودیت سقف معافیت مالیاتی در سال 1404: بررسی ابعاد حقوقی و اقتصادی

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

بازگشایی دوباره دفتر حزب اراده ملت ایران پس از تعطیلات نوروزی

حضور انتشارات حزب اراده ملت ایران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دو کتاب جدید انتشارات حزب اراده ملت ایران روانه چاپخانه شد.

تحلیل‌های هفتگی حزب اراده ملت ایران منتشر شد

پایداری در برنامه‌ریزی برای سکونت‌گاه‌ها؛ ابزاری برای مدیران شهری

راهنمای جریان سازی جنسیتی

انتخابات، بررسی صورت‌های مالی و تأکید بر شفافیت در دستور کار مجمع سالانه انجمن حسابداران خبره ایران

پنجاه‌مین کتاب انتشارات حزب اراده ملت ایران منتشر شد

جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ساعت 9 روز جمعه 24 اسفند 1403

انتشار ویژه‌نامه محیط زیست با آثار جمعی از نویسندگان و پژوهشگران

انتشار مجموعه‌ای از کتاب‌های پژوهشی و سیاسی در سال 1403

جهان در هفته‌ای که گذشت (90)

افزایش اختیارات استانداران و تأثیر آن بر مدیریت محلی

سه رکن اساسی در برندسازی شخصی

شب مژگان احمدیه

علامه دهخدا

چه کسی باید بر من حکومت کند؟

تأثیر پسماندهای ساختمانی بر محیط زیست شهری و راهکارهای مدیریت پایدار آن

چاه آرتزین و کاربرد آن در ایران

چگونه من به پلاستیک نه گفتم 2

بیمه مسکونی در ایران

روزنگار رئیس جمهور ایران

آثار تغییر مدیران کلان از نگاه روابط عمومی و ارتباطات

ترامپ در خدمت اسرائیل

ماه عسل پروژه وفاق در کشور خیلی زود به پایان رسید

و آگاهی، همین است که زمان را، فهم کنیم

پیام نوروزی کار گروه محیط زیست حاما

پیام نوروزی الهام اسکندری

پیام نوروزی دبیر خانه حاما

پیام نوروزی رییس دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران

رئیس شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

پیام نوروزی دبیرکل حزب اراده ملت ایران