گزارشی تحلیلی از چهاردهمین جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

دردسرهای قانون جدید انتخابات و پیش ثبت نام زودرس گزارش

دردسرهای قانون جدید انتخابات و پیش ثبت نام زودرس

  بزرگنمایی:
طی روزهای ۲۰ ام و ۲۱ ام مرداد ماه جلسه چهاردهم شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران با دستور کار اصلی “نحوه تعامل حزب با انتخابات مجلس دوازدهم” در دو نشست، به صورت مجازی برگزار گردید. در این جلسات ۱۹ نفر از اعضا شورای مرکزی، ۴ نفر مشاورین شورا و ۲ بازرس حزب حضور داشتند.

طی روزهای  20 ام و 21 ام مرداد ماه جلسه چهاردهم شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران با دستور کار اصلی “نحوه تعامل حزب با انتخابات مجلس دوازدهم” در دو نشست، به صورت مجازی برگزار گردید. در این جلسات 19 نفر از اعضا شورای مرکزی، 4 نفر مشاورین شورا و 2 بازرس حزب حضور داشتند.
مدیریت بخش اعظم این جلسات بر عهده احمد حکیمی پور، دبیرکل حزب بود و در بخش محدودی افشین فرهانچی – در غیاب دبیرکل- این وظیفه را بر عهده گرفت. نشست اول، سه ساعت و نشست دوم، دو ساعت به طول انجامید و تصمیم نهائی شورای مرکزی بر این قرار گرفت که از اعضای حزب، افرادی که در خود صلاحیتهای لازم برای حضور در انتخابات مجلس را می بینند، در پیش ثبت نام حضور یابند تا با گذشت زمان و مشخص شدن شرایط کشور حزب در مورد ایشان و نحوه حضورشان در انتخابات تصمیم گیری نماید. مقرر گردید که این تصمیم از طریق دبیران حوزه ها به اطلاع تمام اعضا حزب رسانده شود.
در این جلسه ابتدا پیشنهاد مکتوبی که از دو ماه قبل برای نحوه حضور در انتخابات تهیه شده بود به بحث گذاشته شد. در این پیشنهاد آمده بود که حضور حزب در این دوره انتخابات مجلس به صورت نمادین باشد. به این معنی که فقط دبیرکل یا افرادی شاخص در رابطه با خیزش سال 1401، نامزد شوند و در صورتیکه حاکمیت ایشان را تائید صلاحیت نمود، حزب در انتخابات شرکت نمایند.
هنگام بحث در مورد این پیشنهاد، 5 نفر به عنوان موافق و 5 نفر به عنوان مخالف صحبت نمودند. در پایان مباحث صورت گرفته مشخص شد که چهار نحوه برخورد با انتخابات متصور است:
أ‌.  حضور نمادین 
ب‌.  حضور مشروط
ت‌.  حضور بی قید و شرط
ث‌.  عدم حضور
موافقین حضور نمادین، که پیشنهاد اصلی بود برای ایده خود این امتیازات را قائل بودند: کنش ورزی مسقل حزب را نشان می دهد؛ حزب در مدار اصلاح طلبی و بر اساس روش اصلاح طلبانه حرکت می کند؛ بر اهمیت تحزب و نامزدی حزبی صحه میگذارد؛ حرکتی فراجناحی و فراجریانی می باشد؛ به ذات انتخابات احترام گذاشته می شود؛ بین ما و مخالفین نظام مرزبندی می شود؛ مرزبندی بین ما و سایر اصلاح طلبان مشخص می شود؛ به خواست و گرایش مردمی که طرفدار خیزش بودند احترام گذاشته میشود؛ توپ در زمین حاکمیت قرار میگیرد و اگر حاکمیت تصمیمی بر تغییر رفتار داشته باشد امکان تعامل فراهم میباشد.
این پیشنهاد از زوایای مختلف مورد نقد قرار گرفت. عمده دلایل منتقدین عبارت بود از: منحصر کردن حزب در شخصیت دبیرکل، محروم کردن اعضاب حزب از نامزدی، استفاده ابزاری از صدمه دیدگان در خیزش مهسا، مقابله با خواست مردمی که انتخابات را قبول ندارند؛ و بازی در زمین حاکمیت.
این پیشنهاد به رای گذاشته شد و نتوانست نظر قاطبه اعضا شورای مرکزی را به خود جلب نماید.

منظر دوم بر حضور مشروط در انتخابات صحه می گذاشت به این معنی که اعضای حزب، در پیش ثبت نام ورود نمایند و حزب بر اساس علائمی که از ناحیه حاکمیت صادر می شود، حرکات بعدی خود را تنظیم نماید. اگر حاکمیت در بحث تائید صلاحیتها با گشاده دستی عمل کرد و جایگاه مجلس به راس امور بازگشت، حزب فرایند را ادامه دهد. 
این پیشنهاد نیز در شور اول نتوانست نظر جمع را به خود متمایل سازد.

پیشنهاد سوم بر این موضوع تاکید داشت که ما به عنوان یک حزب قانونی و بدون توجه به محدودیتهای اعمال شده، نامزد معرفی نمائیم و از فرصت موجود برای ارائه برنامه ها و افراد خود استفاده نمائیم. ایشان تاکید داشتند که تحریم انتخابات یا مشروط نمودن آن باعث تقابل با حاکمیت می شود و فرصت سیاست‌ورزی را از حزب می گیرد و حتی باعث به خطر افتادن کیان حزب می گردد.
این پیشنهاد نیز مخالفین متعددی داشت که بر عملکرد اشتباه حاکمیت، تضعیف و بی اثر کردن مجلس، رد صلاحیتهای گسترده، بازی در زمین حاکمیت و عدم احترام به خواست مردم تاکید داشتند.

 موافقین پیشنهاد عدم حضور در انتخابات نیز استدلال هائی داشتند که اهم آنها بر این منوال بود: شرکت در انتخابات با هر تعداد کاندیدا یک تصمیم راست گرایانه و محافظه کارانه می باشد. دادن لیست و معرفی نامزد از سوی هر حزبی به منزله دادن سیگنال اشتباه به حاکمیت است. شرکت حزب در انتخابات مورد پذیرش مردم، جوانان و فرهیختگان نیست. با عنایت به حرکتهایی که سال گذشته شاهد آن بودیم، حاکمیت در پی باز کردن زمین بازی نیست. حاکمیت بر محور عقلانیت عمل نمی کند. نگاه مردم نسبت به حاکمیت مثبت نیست.  عدم حضور در انتخابات پیامی خواهد بود به نظام برای تغییر و اصلاح مسیر خود.
این پیشنهاد نیز به رای گذاشته شد که موافقت اکثریت اعضا شورای مرکزی را در بر نداشت.

در نهایت با توجه به اینکه هیچکدام از پیشنهادات اولیه و مباحث صورت گرفته منجر به تامین نظر اکثریت اعضا شورای مرکزی حزب نگردید، قرار شد ضمن تمدید زمان جلسه ابتدا در مورد حضور یا عدم حضور در انتخابات رای گیری شود. در این رای گیری نظر 65 % حاضرین در جلسه، بر حضور در انتخابات بود. لذا گزینه عدم حضور در انتخابات حذف شد.
با توجه به اینکه حضور نمادین و حضور بی قیدوشرط مطلوب جمع نبود، پیشنهاد شد که فعلا از اعضا حزب که در خود توانایی و صلاحیت لازم برای نامزدی در مجلس را می ‌بینند خواسته شود تا در پیش ثبت نام حضور یابند و حزب ضمن صدور بیانیه ای به بیان مطالبات، انتظارات و درخواست های خود در باب انتخابات بپردازد. راهبرد حزب در مورد انتخابات و انتخاب نهائی نامزدهای حزب نیز به جلسات و نظر بعدی شورای مرکزی موکول گردد.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نقش و جایگاه شوراهای شهر و روستا در مدیریت شهری و روستایی

چرا مدیریت شهری

شهر دیروز، شهر امروز و شهر فردا

آزمون های قبل ورود به شورا، منجر به بهبود کیفیت مدیریت شهر میشود

دیدگاه های نوین مدیریت شهری پایدار

شهر و لزوم تحلیل آن

برنامه‌ریزی کاربری زمین شهری: اصول و چالش‌ها

بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری: تعریف، تحلیل و راهکارهای مداخله

شاخص‌های اقتصادی شهری و بودجه‌بندی شهرداری‌ها: اصول و اهمیت

ساختار و تشکیلات برنامه‌ریزی شهری در ایران

شوراهای اسلامی شهر و روستا: ساز و کار مشارکت مردم در مدیریت شهری

فناوری در مدیریت شهری

حمل‌ونقل شهری: مفاهیم، سیر تحول و انواع سیستم‌ها

دیپلماسی شهری: راهکاری برای ورود شهرها به عرصه بین‌الملل

مراحل هشت گانه برنامه ریزی شهری

دولت چهاردهم چه کارهائی می‌تواند بکند؟

بر در ارباب بی‌مروت قدرت

پدیدارشناسی جنگ

چگونه سوسیال دموکرات شدم

استرس شغلی در کارگران

رنگین کمان مدارس در ایران

ورودهای غیر مجاز

کیک محبوب یک‌ پرستار

وقتی مطالبه ای باشد، دولت تلاش خواهد کرد تا پاسخی فراهم کند

سند چشم انداز ایران

روایت و پند

نعمت خرسندی و درویشی

بیانیه روز جهانی مبارزه با تغییر اقلیم

مزایای انتخاب یک مدیر بومی برای محیط زیست

نحیف، مثل تاریخ!

بالکن رسوایی

کلیسای وانک

جهان در هفته‌ای که گذشت (86)

مجمع عمومی سالیانه حزب اراده ملت ایران

شورای شهر با حاما

حاما نیوز در اینستاگرام فعال شد

مجموعه چهار جلدی کتاب‌های سازوکار حزبی منتشر شد

سه‌شنبه‌های گفت‌وگو

اندر احوالات گفتگوهای ما

نقشه راه

دین

تبیعض جنسیتی و فمنیسم

تبعیض جنسیتی و فمنیسیم2

الزامات «گفت‌وگوی نتیجه‌بخش»

دین و سکولاریسم

خروج افغان‌ها

ازدواج

ازدواج 2

جنگ در منطقه

مقاومت در منطقه