راضیه گمار
ترجیح میدهم یک شورشی باشم تا یک اسیر
معرفی و پیشنهاد
بزرگنمایی:
نام اثر: حق رأی (SUFFRAGETTE)
کارگردان: سارا گورون
ژانر: زندگی نامه، تاریخی، درام
زبان: انگلیسی
مدت زمان: ۱۰۶دقیقه
محصول: انگلستان
سال انتشار: ۲۰۱۵
نوشته: راضیه گمار
شناسنامه:
نام اثر: حق رأی (SUFFRAGETTE)
کارگردان: سارا گورون
ژانر: زندگی نامه، تاریخی، درام
زبان: انگلیسی
مدت زمان: 106دقیقه
محصول: انگلستان
سال انتشار: 2015
فیلم حق رأی زنان، یک درام تاریخی است که به نمایش جنبشهای طرفداری زنان در حدود یک قرن پیش، در بریتانیا میپردازد. داستان در رختشویی خانهای در بریتانیا آغاز میگردد که زنان در آن مشغول به کارگری میباشند و مصائب کاراکتری به نام مود وات که شرایط کاری خطرناک و استثمار کنندهای را سپری میکند را نمایش میدهد.
خانم مود وات 24ساله به عنوان کارگر خشکشویی وظیفه حمل بستهای را به عهده میگیرد و هنگام عبور از خیابان گرفتار درگیری جنبش حق رأی زنان به صورت اتفاقی شده اما پس از مشاهده واکنش خشونت آمیز دولت لوید جورج با وی و همکارانش و همچنین تضییع حقوق آنها که توسط کارفرمایان صورت میگیرد و نیز تفاوت در میزان دریافتی حقوق با همکاران مردشان که بسیار زیاد هم هست، تحت تأثیر قرارگرفته و به عنوان مبارزی جدی مشغول به کار میشود. شخصیتهای مخالف رأی دادن زنان در این فیلم مانند همیشه جمعی از خائنها و طرفداران خشونت هستند.
نکته با ارزش و مهم این فیلم آن است که جریان به سراغ زنان مشهور و نامدار جنبش که عموماً از طبقه متوسط جامعه هستند نرفته و داستان حول محور یک زن کارگر میچرخد. در ادامه فیلم روند خشونت آمیز شدن فعالیت سافرجت ها را میبینیم که بدلیل عدم توجه مسئولین حکومتی به خواستههایشان مجبور هستند با زبان جنگ با دولت صحبت کنند.
این فیلم نشان دهنده یک گروه افراطی نیست که گاها دست به خشونت میزنند، بلکه زنان عادی و همه مادران و دختران دوست داشتنی هستند که دغدغه اصلی آنها برابری جنسیتی است. برای اولین بار تجربه آنها در قالب این فیلم فوق العاده، به تصویر کشیده میشود.
حق رأی به کارگردانی سارا گورون، فیلمی جذاب و باور پذیر است که در بسیاری از صحنهها مخاطب را با خود همراه کرده و پرداختهای درستی به وضعیت زنان کارگر و قشر فرودست جامعه دارد. و در پایان فیلم با این نتیجه میرسیم که مبارزات زنان در هر جامعهای، نقطه عطف تاریخی آن جامعه محسوب میگردد.
- حزب اراده ملت ایران , حاما , افشین فرهانچی , احمد حکیمی پور , سوسیال دموکراسی , اصلاحات , اصلاح طلب , حسین اکبری بیرق , رحیم حمزه , پیام فیض , مسعود خادمی , زهره رحیمی