جهان در هفته‌ای که گذشت (89) اخبار جهان

جهان در هفته‌ای که گذشت (89)

  بزرگنمایی:
دیده‌بان حقوق بشر: ایران فعالان اقلیت قومی آذربایجانی را با هدف سرکوب مخالفان رژیم زندانی کرده است /آمریکا: انگشت تهران به ماشه هسته‌ای نمی‌رسد؛ دوست دارم از خواب برخیزم و بشنوم ایران، ایران جدیدی است /سی‌ان‌ان: ریاض در پی میانجی‌گری میان ترامپ و ایران بر سر یک توافق جدید هسته‌ای است /اخراج مهاجران ایرانی از آمریکا به پاناما با «غل و زنجیر»؛ چه سرنوشتی در انتظار آنهاست؟ /اجلاس راست‌گرایان اروپا در مادرید؛ اوربان: ترامپ در چند هفته جهان را متحول کرد /نگاهی به برخی رویدادهای جهان در هفته ای که گذشت /انتقاد زلنسکی از مذاکره آمریکا و روسیه بدون اوکراین؛ اردوغان: ترکیه میزبان خوبی برای گفتگوی صلح است/ ایران یک روز پس از تهدید اسرائیل و آمریکا: در دفاع از برنامه هسته‌ای خود تردید نخواهیم کرد /«ایران به زودی برای ساخت شش بمب اتمی اورانیوم غنی‌شده خواهد داشت»؛ گروسی؛ زمان توافق رو به پایان است

مهتاب قصابی 

دیده‌بان حقوق بشر: ایران فعالان اقلیت قومی آذربایجانی را با هدف سرکوب مخالفان رژیم زندانی کرده است 
بنا بر اعلام دیده‌بان حقوق بشر، تهران بدون در دست داشتن و ارائه شواهد واقعی و مستند، علیه فعالان آذربایجانی احکام سنگینی را صادر کرده است و به سرکوب سیستماتیک جامعه مدنی و اقلیت‌های قومی ادامه می‌دهد. شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران، احکام سنگین حبس فعالان آذربایجانی را که توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران بنا بر اتهام‌های ادعایی «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی به قصد ا
قدام علیه امنیت ملی» صادر شده بود، تایید کرد؛ احکامی که شامل مجازات‌های زندانی از 3 تا 14 سال است. گزارش دیده‌بان حقوق بشر که در زمان بدتر شدن روابط بین باکو و تهران منتشر می‌شود، احکام زندان صادر شده علیه فعالان آذربایجانی را «تلاش برای سرکوب جامعه مدنی و جلوگیری از طرح مطالبات و حقوق اساسی اقلیت‌های قومی» عنوان کرد.

آمریکا: انگشت تهران به ماشه هسته‌ای نمی‌رسد؛ دوست دارم از خواب برخیزم و بشنوم ایران، ایران جدیدی است 
مایک والتس، مشاور امنیت ملی آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه‌ با شبکه فاکس‌نیوز بیان کرد که دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا قویا بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای اهتمام دارد و بدین منظور همچنان برای مذاکره با تهران آماده است. وی تأکید کرد: «همه گزینه‌ها روی میز هستند، اما یکی از این گزینه‌ها مذاکره با ایران است، البته در صورتی که تهران حاضر باشد به‌طور کامل از برنامه خود دست بکشد و مانند گذشته بازی درنیاورد. مشاور امنیت ملی آمریکا افزود: «فقط می‌توانم تضمین کنم که وقتی رئیس‌جمهور ترامپ می‌گوید که ایران هرگز - و به‌ویژه در دوران ریاست‌جمهوری او - نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد، او کاملاً جدیِ جدی است.  

سی‌ان‌ان: ریاض در پی میانجی‌گری میان ترامپ و ایران بر سر یک توافق جدید هسته‌ای است 
عربستان سعودی آمادگی خود را برای میانجیگری بین دولت ترامپ و ایران به منظور دستیابی به توافقی جدید با هدف محدود کردن برنامه هسته‌ای تهران اعلام کرده است. اگر چه هنوز مشخص نیست که آیا عربستان سعودی در این زمینه پیشنهادی رسمی به دو کشور ارائه کرده است یا خیر؟ اما این اقدام نشان‌دهنده تمایل ریاض برای توسعه روابط بهبود یافته خود با دشمن سابق و تضمین جایگاهی در میز مذاکره برای یک توافق احتمالی جدید است. سعودی‌ها پیش‌تر در ظاهر از توافق هسته‌ای 2015 بین ایران و قدرت‌های جهانی استقبال کردند اما در نهان از عدم توجه دولت اوباما به نگرانی‌های این کشور در باره فعالیت‌های منطقه‌ای تهران، به‌ویژه برنامهٔ موشکی و گروه‌های نیابتی‌اش در یمن، عراق و لبنان که ریاض آنها را تهدیدی برای ثبات منطقه می‌دانست، به شدت خشمگین بودند. اسرائیل طی 15 ماه گذشته به طور قابل توجهی گروه‌های متحد ایران در لبنان و غزه را با حملات سنگین خود تضعیف کرده و به اهدافی در سوریه، عراق و حتی یمن نیز حمله کرده است.

اخراج مهاجران ایرانی از آمریکا به پاناما با «غل و زنجیر»؛ چه سرنوشتی در انتظار آنهاست؟ 
سازمان مهاجرت و گمرک (ICE) آمریکا در مورد آخرین آمار اخراج مهاجران پاسخی نداده است؛ اما وزارت امنیت داخلی (DHS) در فرسته خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که مأموران این سازمان تا تاریخ سوم فوریه (15 بهمن)، هشت هزار و 768 نفر را دستگیر کرده‌اند. خوزه رائول مولینو، رئیس ‌جمهوری این کشور روز پنج‌شنبه گفت که ایالات متحده 119 نفر از ملیت‌های مختلف را طبق توافقی میان دولت ترامپ و کشور پاناما به این کشور دیپورت کرده است . پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان روز یازدهم فوریه (23 بهمن) در یک نامه سرگشاده به کشیش‌های ایالات متحده، برنامه‌های دولت آقای ترامپ برای دیپورت مهاجران و پناهجویان غیرقانونی را یک «بحران بزرگ» توصیف کرده بود و گفت که دیپورت افرادی که به دلیل فقر، آزار و اذیت یا عوامل دیگر کشور خود را ترک کرده‌اند، آن‌ها را «در وضعیت خاصی از آسیب‌پذیری و بی‌دفاعی» قرار می‌دهد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز روز شنبه 15 فوریه (27 بهمن) رفتار دولت آمریکا با مهاجران از جمله برخی اتباع ایرانی را «ناموجه و خلاف موازین حقوق بشر» دانست و آن را تقبیح کرد.

اجلاس راست‌گرایان اروپا در مادرید؛ اوربان: ترامپ در چند هفته جهان را متحول کرد 
گروهی از رهبران احزاب راست افراطی حاضر در پارلمان اروپا که ائتلاف «میهن‌پرستان برای اروپا» را تشکیل دادند، در جریان گردهمایی روز شنبه خود در شهر مادرید که با شعار «اروپا را دوباره بزرگ کنیم» برگزار شد، از بازگشت دونالد ترامپ به قدرت استقبال کردند. این رهبران که عبارت بودند از ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان، ماتئو سالوینی معاون نخست‌وزیر ایتالیا همچنین مارین لوپن رهبر حزب «اجتماع ملی» فرانسه و خیرت ویلدرس رهبر هلندی «حزب برای آزادی»، همگی طی سخنانی از سیاستهای مهاجرتی اتحادیه اروپا انتقاد کردند. سازمان‌های غیردولتی فعال برای نجات مهاجران، اورزولا فن در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و پدرو سانچز نخست‌وزیر اسپانیا از جمله افرادی بودند که در همین چهارچوب از سوی رهبران احزاب راست افراطی به باد انتقاد گرفته شدند. ائتلاف پارلمانی «میهن‌پرستان برای اروپا» پس از انتخابات پارلمانی سال گذشته اتحادیه اروپا تشکیل شد و در حال حاضر دارای 86 نماینده در پارلمان اروپا از 14 کشور است که مجموعاً 19 میلیون رای کسب کردند.

نگاهی به برخی رویدادهای جهان در هفته ای که گذشت 
بریتانیا: آغاز کشاورزی
باستان شناسان معتقدند که شواهدی از آغاز کاشت گندم در شمال اروپا پیدا کرده اند. به گفته آنها این شواهد به دو هزار سال پیش تر از آنچه قبلا تصور می شد بر می گردد.
پژوهشها در سایت زیر دریایی نزدیک جزیره ای به نام «آیل آف وایت» به کشف این موضوع کمک کردند. باستان شناسان معتقدند پیش از اینکه این مکان توسط دریا پوشیده شود، در حدود شش هزار سال پیش، گندم در آنجا کاشته شده است. پیش از این تصور شده بود که تنها جوامعی در ایتالیا و احتمالا در جنوب فرانسه و اسپانیا در آن زمان گندم می کاشتند.
امارات متحده عربی: گرانترین بستنی جهان
یک کافه در دبی رکورد گران ترین بستنی جهان را شکست. این بستنی به نام «الماس سیاه» به قیمت سه هزار دینار، حدود 730 یورو، در کافه «اسکوپی» به فروش می رسد و با وانیل ماداگاسکار، زعفران ایران و قارچ ترافل ایتالیایی و با تزیین قطعات ریز طلای عیار 23 ساخته شده است. با این قیمت، مشتریان حق دارند کاسه و قاشق مارک «ورساچه» را با خود ببرند.
آلمان: فرشته گرلیتز
شهر آلمانی گرلیتز بار دیگر نیم میلیون دلار از یک فرد سخاوتمند ناشناس دریافت کرد. از بیست سال پیش، در اویل هر سال، این فرد دقیقا مبلغ 511.500 یورو را به حساب شهرداری گرلیتز منتقل می کند. امسال هم این پول واریز شد.
مردم شهر، این اهدا کننده را «فرشته گرلیتز» نامیده اند. هویت او همچنان ناشناخته است. اما هدف او اعلام شده است: فرشته گرلیتز می خواهد این پول صرف تعمیر و نگهداری از مرکز تاریخی این شهر شود و شکوه قدیمی شهر گرلیتز به آن بازگردانده شود. و بنظر می آید که این فرشته به هدف خود رسیده است. مناظر زیبای این شهر و حومه روستایی آن، نظر شماری از فیلمسازان را بخود جلب کرده است. فیلم «هتل بزرگ بوداپست» ساخته وس اندرسون که جایزه اسکار گرفت، در سالهای 2012 و 2013 در گرلیتز فیلم برداری شد.
مجارستان: روستایی برای اجاره
شهردار روستای «مِگیر» برای جمع آوری کمک مالی به روش غیر معمولی روی آورده است. او در یک سایت اینترنتی با تبلیغ روستای خود نوشت که در ازای پرداخت روزانه 210 هزار فورینت (تقریبا 700 یورو) هر کسی می تواند این روستا را اجاره کند و حتی می تواند به مدت یک آخر هفته، به معاون شهردار تبدیل شود. اجاره کننده همچنین می تواند برای خیابان های روستا، نام های جدید انتخاب کند.
جمعیت این روستای بسیار کوچک، کمتر از 20 نفر است. بهای اجاره شامل چهار خیابان، یک ایستگاه اتوبوس و دفتر شهردار می شود.
فرانسه: هرمیون، ماشین زمان
در بندر لاروشل، در غرب فرانسه، «هرمیون»، برای چند هفته لنگر انداخته است. این کشتی در پی پروژه بلندپروازانه سه استاد دانشگاه ساخته شد: پروژه ساخت یک کشتی قرن هجدهم، دقیقا به سبک آن زمان. برای این پروژه، کشتی هرمیون انتخاب شد. همان کشتی بادبانی سه دکله ای که در سال 1970، مارکی دولافایت را به ایالات متحده آمریکا رساند تا در جنگ استقلال به کمک میهن پرستان آمریکایی برود.
بازسازی این کشتی بیش از 15 سال بطول انجامید. تا هجدهم آوریل آینده، بازدیدکنندگان می توانند در بندر لا روشل پا به عرشه هرمیون بگذارند تا با سفر به گذشته، خود را در قرن هجدهم احساس کنند. سپس این کشتی عازم ایالات متحده آمریکا خواهد شد.

انتقاد زلنسکی از مذاکره آمریکا و روسیه بدون اوکراین؛ اردوغان: ترکیه میزبان خوبی برای گفتگوی صلح است 
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین روز سه‌شنبه 18 فوریه از مذاکرات آمریکا و روسیه بدون کی‌یف انتقاد کرد و گفت که هرگونه مذاکره برای پایان دادن به جنگ اوکراین باید «عادلانه» باشد و «کشورهای اروپایی از جمله ترکیه» را نیز شامل شود. آقای زلنسکی این سخن را در حالی مطرح کرد که آمریکا و روسیه در گفت‌وگوی 4 ساعته وزرای خارجه دو کشور در ریاض توافق کردند که هیات‌های عالی‌رتبه‌ای را تعیین کنند تا مسیر پایان دادن به جنگ اوکراین را آغاز کنند. رئیس جمهوری اوکراین که یک سفر منطقه‌ای را آغاز کرده است پس از امارات عربی متحده به ترکیه رفت و انتقاد خود از مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض را پس از دیدار 3 ساعته با همتای ترکیه‌ای خود بیان کرد. آقای زلنسکی در نشست خبری خود با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفت که اوکراین و اروپا که اتحادیه اروپا، ترکیه و بریتانیا را نیز شامل می‌شود باید در مذاکرات و دریافت تضمین‌های امنیتی لازم از آمریکا برای منطقه خود نقش داشته باشند.

ایران یک روز پس از تهدید اسرائیل و آمریکا: در دفاع از برنامه هسته‌ای خود تردید نخواهیم کرد 
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه، یک روز پس از تعهد اسرائیل و آمریکا برای مقابله با جاه طلبی‌های هسته‌ای ایران گفت که ایران همواره از برنامه هسته‌ای خود دفاع کرده است و تردیدی برای ادامه دادن به آن ندارد. این سخنان در حالی انجام شد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز یکشنبه پس از دیدار با مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده در بیت‌المقدس اعلام کرد: «اسرائیل و آمریکا مصمم هستند تا جاه طلبی‌های هسته‌ای ایران و نفوذ آن در خاورمیانه را خنثی کنند. خبرگزاری دانشجو نیز با اشاره به گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین درباره برنامه هسته‌ای ایران، به نقل از بقایی نوشت که ایران پس از این گفتگوها، درباره موضوعات مختلف از جمله موضوع هسته‌ای در حال رایزنی با روسیه است. دیدگاه سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در حالی منتشر شده که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخیرا هشدار داد زمان برای دستیابی به توافقی جهت مهار برنامه هسته‌ای ایران رو به پایان است و تهران همچنان به تسریع در روند غنی‌سازی اورانیوم تا سطح نزدیک به تولید سلاح اتمی ادامه می‌دهد. دو مقام ارشد کاخ سفید نیز در گفتگوهای جداگانه‌ای در روز یکشنبه تاکید کردند که ترامپ مصمم به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است. آنها اعلام کردند اگرچه ترامپ برای مذاکره با ایران آماده است اما همه گزینه‌ها روی میز هستند و «رئیس‌جمهور آمادگی خود را برای انجام هر اقدامی که لازم باشد اعلام کرده است».

«ایران به زودی برای ساخت شش بمب اتمی اورانیوم غنی‌شده خواهد داشت»؛ گروسی؛ زمان توافق رو به پایان است 
مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید دیگر فرصت چندانی برای احیای برجام و یا دستیابی به یک توافق هسته‌ای تازه با ایران باقی نمانده است. رافائل گروسی روز جمعه 14 فوریه/26 بهمن 1403 در تازه‌ترین اظهارات خود هشدار داد که زمان برای دستیابی به توافقی جهت مهار برنامه هسته‌ای ایران رو به پایان است؛ حال آنکه تهران همچنان به تسریع در روند غنی‌سازی اورانیوم تا سطحی نزدیک به برخورداری از توانایی تولید سلاح اتمی ادامه می‌دهد. مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یادآور شد که ایران در حال افزایش حدود هفت برابری تولید ماهانه اورانیوم غنی شده خود تا سطح خلوص60 درصد است. به گفته او، ایران احتمالاً تا زمان گزارش بعدی آژانس در هفته‌های آینده، حدود 250 کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا 60 درصد را در اختیار خواهد داشت. رافائل گروسی می‌گوید: «ما بی‌صبرانه منتظر انتصاب یک فرستاده ویژه آمریکا برای ایران هستیم تا بتوانیم تبادل نظر را آغاز کنیم و ببینیم گام‌های بعدی چه خواهد بود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی

آخرین بازمانده!!!

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

یک قدم مانده به اپیدمی فقر!

محدودیت سقف معافیت مالیاتی در سال 1404: بررسی ابعاد حقوقی و اقتصادی

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

بازگشایی دوباره دفتر حزب اراده ملت ایران پس از تعطیلات نوروزی

حضور انتشارات حزب اراده ملت ایران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دو کتاب جدید انتشارات حزب اراده ملت ایران روانه چاپخانه شد.

تحلیل‌های هفتگی حزب اراده ملت ایران منتشر شد

پایداری در برنامه‌ریزی برای سکونت‌گاه‌ها؛ ابزاری برای مدیران شهری

راهنمای جریان سازی جنسیتی

انتخابات، بررسی صورت‌های مالی و تأکید بر شفافیت در دستور کار مجمع سالانه انجمن حسابداران خبره ایران

پنجاه‌مین کتاب انتشارات حزب اراده ملت ایران منتشر شد

جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ساعت 9 روز جمعه 24 اسفند 1403

انتشار ویژه‌نامه محیط زیست با آثار جمعی از نویسندگان و پژوهشگران

انتشار مجموعه‌ای از کتاب‌های پژوهشی و سیاسی در سال 1403

جهان در هفته‌ای که گذشت (90)

افزایش اختیارات استانداران و تأثیر آن بر مدیریت محلی

سه رکن اساسی در برندسازی شخصی

شب مژگان احمدیه

علامه دهخدا

چه کسی باید بر من حکومت کند؟

تأثیر پسماندهای ساختمانی بر محیط زیست شهری و راهکارهای مدیریت پایدار آن

چاه آرتزین و کاربرد آن در ایران

چگونه من به پلاستیک نه گفتم 2

بیمه مسکونی در ایران

روزنگار رئیس جمهور ایران

آثار تغییر مدیران کلان از نگاه روابط عمومی و ارتباطات

ترامپ در خدمت اسرائیل

ماه عسل پروژه وفاق در کشور خیلی زود به پایان رسید

و آگاهی، همین است که زمان را، فهم کنیم

پیام نوروزی کار گروه محیط زیست حاما

پیام نوروزی الهام اسکندری

پیام نوروزی دبیر خانه حاما

پیام نوروزی رییس دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران

رئیس شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

پیام نوروزی دبیرکل حزب اراده ملت ایران