جهان در هفته‌ای که گذشت (88) اخبار جهان

جهان در هفته‌ای که گذشت (88)

  بزرگنمایی:
ژان ماری لوپن سیاستمدار راست افراطی فرانسه که منکر هولوکاست شده بود درگذشت /مشاور پیشین دونالد ترامپ عملکرد مارین لوپن را ستود /«هویت و دموکراسی»؛ نام گروه جدید راست گرایان افراطی در پارلمان اروپا /شمارش معکوس برای تاریخ‌سازی: راست‌های افراطی در اتریش مامور تشکیل دولت شدند /دردسر جدید برای اتحادیه اروپا؛ پیروزی راست افراطی در انتخابات سراسری اتریش /اتریش به رومانی و بلغارستان برای پیوستن به حوزه شنگن از طریق هوا و دریا چراغ سبز نشان داد /«تلاش مردم و فشار بین‌المللی در توقف قانون «آپارتاید» حجاب نقش داشت./کمک ۲۳۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به سوریه؛ «باید شاهد حاکمیت قانون و احترام به حقوق زنان باشیم»/آیا فعالیت «تیک‌تاک» در آمریکا از روز یکشنبه متوقف می‌شود؟

مهتاب قصابی 

ژان ماری لوپن سیاستمدار راست افراطی فرانسه که منکر هولوکاست شده بود درگذشت 
ژان ماری لوپن سیاستمدار راست افراطی فرانسه که منکر هولوکاست شده بود درگذشت لوپن، که منکر هولوکاست و فردی افراطی در مسائل نژاد، جنسیت و مهاجرت بود، حزب راست افراطی جبهه ملی فرانسه را در سال 1972 تأسیس کرد. او در انتخابات ریاست جمهوری سال 2002 در یک شگفتی توانست در دور نخست با کسب نزدیک به 17 درصد آرا به همراه ژاک شیراک به دور دوم راه یابد. جوردن باردلا، که در سال 2022 جانشین مارین لوپن به عنوان رئیس حزب شد در واکنش به درگذشت ژان ماری در پیامی او را فردی معرفی کرد که همیشه به فرانسه خدمت و از هویت و حاکمیت این کشور دفاع کرده است. این رقم در 1995 به 15 درصد رسید و در سال 2002 هم او توانست به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری راه یابد.

مشاور پیشین دونالد ترامپ عملکرد مارین لوپن را ستود 
مشاور پیشین دونالد ترامپ عملکرد مارین لوپن را ستود استیو بنون، مشاور پیشین دونالد ترامپ با تمجید از کارزا مارین لوپن برای انتخابات پارلمان اروپا گفت: «ایالات متحده آمریکا به کشورهای اروپایی قدرتمند نیاز دارد. مغر متفکر کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ در سال 2016 که برای دیدار با رهبر حزب راست‌گرای افراطی «اتحاد ملی» در فرانسه به سر می‌برد، دوشنبه در گفت‌وگوی پربیننده تلویزیونی شبکه‌های ار‌ام‌سِ و ب‌اف‌ام فرانسه شرکت کرد. آقای بنون با تعریف از عملکرد سیاسی خانم لوپن گفت: «وی پس از شکست در [دور دوم] انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 در برابر امانوئل ماکرون توانست بازگشت سیاسی خود را به خوبی مدیریت کند. او ماهیت جدیدی به جبهه ملی داد و فکر می‌کنم کار او به‌عنوان یک رهبر سیاسی قابل توجه بوده است. مارین لوپن در واکنش به انتشار این خبر گفته که اصلا نمی‌دانسه آقای بنون به فرانسه سفر کرده است. آقای بنون هم می‌گوید صرفا به‌عنوان یک ناظر به اروپا آمده است. آقای بنون از طرفداران عوامگرایی (پوپولیسم) در سیاست است و صراحتا این جریان را تبلیغ می‌کند. آقای بنون از طرفداران عوامگرایی (پوپولیسم) در سیاست است و صراحتا این جریان را تبلیغ می‌کند. مارین لوپن چند ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 نام حزب «جبهه ملی» را به «اتحاد ملی» تغییر داد. بسیاری از تحلیلگران سیاست فرانسه می‌گویند مارین لوپن با تغییر نام این حزب توانسته راست افراطی فرانسه را در چارچوب یک جریان «نو عوامگرای اروپایی» نظیر احزاب اروپاستیز نوظهور در ایتالیا و کشورهای اروپای شرقی و مرکزی بازتعریف کند.

«هویت و دموکراسی»؛ نام گروه جدید راست گرایان افراطی در پارلمان اروپا 
مارین لوپن، رهبر حزب اتحاد ملی فرانسه در بروکسل درباره برنامه ها و نام ائتلاف جدید راست گرایان افراطی سخنرانی کرد. مارین لوپن، رهبر حزب اتحاد ملی فرانسه، در کنار نمایندگان منتخب احزاب راست گرای افراطی از ایتالیا، آلمان و اتریش و دانمارک برنامه و سیاست های جدید این گروه در پارلمان اروپا را در بروکسل، پایتخت سیاسی اتحادیه اروپا، معرفی کرد. حزب اتحاد ملی در انتخابات اخیر پارلمان اروپا در فرانسه بالاترین رای را آورد و موفق شد بیشترین تعداد نماینده از این کشور را راهی پارلمان اروپا کند. راست های افراطی اروپایی موفق شدند در انتخابات اخیر 73 کرسی را از آن خود کنند. اغلب آنها از دو کشور ایتالیا، حزب لگا، و حزب اتحاد ملی فرانسه راهی پارلمان اروپا شدند. راست های افراطی به گفته مارین لوپن با عنوان یک گروه جدید «هویت و دموکراسی» در پارلمان اروپا حضور خواهند داشت. مارکو زنی، از ایتالیا و از حزب لگا (لیگ) نماینده اصلی راست گرایان افراطی و رهبر این گروه جدید در پارلمان اروپا خواهد بود. مارکو زنی، نزدیکترین فرد حزب لگا به ماتئو سالوینی، معاون نخست وزیر ایتالیا و رهبر راست گرایان افراطی این کشور است. دیگر اعضای ائتلاف «هویت و دموکراسی« را حزب آی اف دی آلمان و راست گرایان افراطی اتریش رایه یافته به پارلمان و دو حزب تندروی دیگر از دانمارک و فنلاند تشکیل می دهند. از 750 کرسی پارلمان اروپا، راست گرایان افراطی ماه مه گذشته موفق شدند 73 کرسی را بدست بیاورند و به این ترتیب تعداد خود در پارلمان اروپا را نسبت به دوره گذشته دوبرابر کردند.

شمارش معکوس برای تاریخ‌سازی: راست‌های افراطی در اتریش مامور تشکیل دولت شدند 
الکساندر فن در بلن، رئیس جمهوری اتریش، پس از دیدار روز دوشنبه با هربرت کیکل، رهبر حزب راست افراطیِ آزادی (FPÖe) به او برای تشکیل دولت ائتلافی جدید چراغ سبز نشان داد. در صورت موفقیت آقای کیکل، اولین دولت اتریش به رهبری راست‌های افراطی پس از جنگ جهانی دوم روی کار خواهد آمد. حزب تحت رهبری آقای کیکل در انتخابات پارلمانیِ سپتامبرِ گذشته با جذب 29 درصد آراء مردم یک پیروزی تاریخی را رقم زد. در آن انتخابات، حزب محافظه‌کار مردم (OeVP) با 26 درصد در رتبه دوم قرار گرفت، در حالی که سوسیال دموکرات‌ها (SPOe) 21 درصد و لیبرال‌ها (NEOS) 9 درصد آراء را به دست آوردند. در ابتدا، فن در بلن، کارل نهمر از حزب محافظه‌کار مردم را مأمور تشکیل دولت کرد. پس از کناره‌گیری آقای نهمر، حزب مردم برای همکاری در دولت تحت رهبری آقای کیکل ابراز تمایل اولیه کرد. در حالی که گفته می‌شود محبوبیت این حزب راست‌افراطی تا 35 درصد افزایش یافته، حزب محافظه‌کار مردم تمایل خود را برای حمایت از گزینه برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام از دست داده است. در تازه‌ترین مورد، از سال 2017 تا 2019، این دو حزب با هم دولتی ائتلافی را شکل داده بودند که آقای کیکل در آن دولت به عنوان وزیر کشور خدمت می‌کرد. اما در صورت موفقیت آقای کیکل در تشکیل دولتی ائتلافی به رهبری خود، این نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم خواهد بود که یک راست افراطی عهده‌دار سمت صدراعظمی اتریش می‌شود.

دردسر جدید برای اتحادیه اروپا؛ پیروزی راست افراطی در انتخابات سراسری اتریش 
حزب FPO که چندان رویکرد مثبتی به اتحادیه اروپا ندارد و برعکس طرفدار روسیه است در ماه‌های اخیر همواره از حزب مردمی محافظه‌کار اتریش به رهبری صدر اعظم این کشور کارل نهمر پیش بوده است. کارشناسان می‌گویند در صورتی که حزب دست راستی آزادی صدر اعظم را منصوب کند نقش اتریش در اتحادیه بسیار متفاوت خواهد بود و بروکسل با دردسر جدیدی مانند ویکتور اوربان رو به رو خواهد شد. در مقابل کارل نهمر مخالفت خود را با تشکیل دولت با کیکل اعلام کرد اما در عین حال همکاری با حزب آزادی را به عنوان یک حزب رد نکرده است. الکساندر ون در بلن رئیس جمهور اتریش که بر تشکیل دولت در این کشور نظارت می‌کند پیشتر از به قدرت رسیدن حزب آزادی به دلیل انتقاد از اتحادیه اروپا و همچنین محکوم نکردن حمله روسیه به اوکراین ابراز نگرانی کرده بود.

اتریش به رومانی و بلغارستان برای پیوستن به حوزه شنگن از طریق هوا و دریا چراغ سبز نشان داد 
اتریش به رومانی و بلغارستان برای پیوستن به حوزه شنگن از طریق هوا و دریا چراغ سبز نشان داد بخارست روز چهارشنبه اعلام کرد که رومانی و بلغارستان با اتریش برای پیوستن به منطقه تردد آزاد اروپایی موسوم به شنگن در مارس سال آینده به توافق رسیده‌اند. این توافق که زمینه پیوستن جزئی دو کشور یاد شده به حوزه شنگن تنها از طریق دریا و هوا را فراهم می‌کند پیش‌تر بواسطه وتوی اتریش به مانع برخورده بود. بازگشایی مرزهای زمینی منطقه تردد آزاد شنگن به روی دو کشور یاد شده موضوع گفتگوهای فشرده در سال آینده میلادی خواهد بود. اتریش که یک سال پیش پیوستن رومانی و بلغارستان به شنگن را وتو کرده بود، به تازگی اعلام کرد که مایل است موضع خود را در این خصوص نرم‌تر کند، تغییر موضعی که بروکسل از آن استقبال کرد.


«تلاش مردم و فشار بین‌المللی در توقف قانون «آپارتاید» حجاب نقش داشت.
 در این گفت‌وگو بر اجرای قانون حجاب در ایران، رصد جامعه مدنی ایران توسط پارلمان اروپا و مساله «سرکوب زنان» از سوی حکومت پرداخته شده است. نظر این نماینده پارلمان اروپا این است که «تلاش جامعه مدنی در کنار فشار بین‌المللی در توقف قانون «آپارتاید» حجاب نقش داشته است. هیات ‌روابط با ایران در پارلمان‌ اروپا به‌طور فعال با جامعه مدنی ایران در ارتباط است و از تلاش‌ها برای صلح پایدار در منطقه حمایت می‌کند. سال گذشته پارلمان اروپا جایزه ساخاروف 2023 را به ژینا-مهسا امینی و جنبش «زن، زندگی، آزادی» در ایران اهدا کرد که نشان‌دهنده حمایت همه‌جانبه از زنانی است که در ایران همچنان برای حقوق خود، برابری و دموکراسی می‌جنگند.

کمک 235 میلیون یورویی اتحادیه اروپا به سوریه؛ «باید شاهد حاکمیت قانون و احترام به حقوق زنان باشیم»
حاجه لهبیب، کمیسر مدیریت بحران اتحادیه اروپا روز جمعه در سفر خود به سوریه که اولین سفر یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به این کشور پس از برکناری بشار اسد محسوب می‌شود، از اهدای یک بسته کمک 235 میلیون یورویی به سوریه و کشورهای همسایه آن خبر داد.
این سفر دو هفته پس از سفر وزرای خارجه فرانسه و آلمان به سوریه انجام می‌شود؛ سفری که مقامات ارشد دو کشور قدرتمند اروپایی در جریان آن خواستار انتقال صلح‌آمیز و فراگیر قدرت در این کشور جنگ‌زده شدند.
حاجه لهبیب پس از دیدار با احمد الشرع، رهبر جدید سوریه در جریان یک نشست مطبوعاتی در دمشق گفت: «من اینجا آمده‌ام تا خبر اهدای یک بسته جدید کمک‌های بشردوستانه به مبلغ 235 میلیون یورو (242 میلیون دلار) به سوریه و کشورهای همسایه را اعلام کنم. این بسته کمک، صرف تامین نیازهای اساسی مانند سرپناه، غذا، آب سالم، مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و کمک‌های اضطراری خواهد شد.» در جریان جنگ داخلی سوریه، کشورهای همسایه آن نیز برای سال‌ها میلیون‌ها پناهنده سوری را پذیرفتند.
خانم لهبیب افزود: «ما روی همکاری مقامات برای اطمینان از دسترسی نامحدود و ایمن مردم به این کمکهای بشردوستانه در تمام مناطق سوریه از جمله مناطق صعب العبور و آسیب دیده از درگیری در شرق آن حساب می‌کنیم.»

آیا فعالیت «تیک‌تاک» در آمریکا از روز یکشنبه متوقف می‌شود؟
دیوان عالی آمریکا روز جمعه 17 ژانویه قانونی را تأیید کرد که بر اساس آن، در صورتی که شرکت مادر شبکه اجتماعی «تیک‌تاک» تا روز یک‌شنبه آن‌ را نفروشد، فعالیت این شبکه در آمریکا ممنوع خواهد شد.
با این تصمیم که با رأی قاطع 9 به صفر قضات دیوان عالی آمریکا اتخاذ شد، کار برای ادامه فعالیت شبکه اجتماعی «تیک‌تاک» که تحت مالکیت یک شرکت چینی به نام «بایت‌دانس» قرار دارد، دشوارتر از قبل شد.
در پی این تصمیم دیوان عالی آمریکا، خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از منابع آگاه خود نوشت که تیک‌تاک قصد دارد از روز یک‌شنبه 19 ژانویه فعالیت‌های خود را در آمریکا متوقف کند مگر اینکه در آخرین لحظات تغییری ایجاد شود.
بر اساسی حکم قضات دیوان عالی آمریکا، قانونی که سال گذشته با اکثریت قاطع دو حزبی در کنگره این کشور تصویب و توسط جو بایدن، امضا شده بود، ناقض متمم اول قانون اساسی آمریکا که از آزادی بیان محافظت می‌کند، نیست.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی

آخرین بازمانده!!!

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

یک قدم مانده به اپیدمی فقر!

محدودیت سقف معافیت مالیاتی در سال 1404: بررسی ابعاد حقوقی و اقتصادی

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

بازگشایی دوباره دفتر حزب اراده ملت ایران پس از تعطیلات نوروزی

حضور انتشارات حزب اراده ملت ایران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دو کتاب جدید انتشارات حزب اراده ملت ایران روانه چاپخانه شد.

تحلیل‌های هفتگی حزب اراده ملت ایران منتشر شد

پایداری در برنامه‌ریزی برای سکونت‌گاه‌ها؛ ابزاری برای مدیران شهری

راهنمای جریان سازی جنسیتی

انتخابات، بررسی صورت‌های مالی و تأکید بر شفافیت در دستور کار مجمع سالانه انجمن حسابداران خبره ایران

پنجاه‌مین کتاب انتشارات حزب اراده ملت ایران منتشر شد

جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ساعت 9 روز جمعه 24 اسفند 1403

انتشار ویژه‌نامه محیط زیست با آثار جمعی از نویسندگان و پژوهشگران

انتشار مجموعه‌ای از کتاب‌های پژوهشی و سیاسی در سال 1403

جهان در هفته‌ای که گذشت (90)

افزایش اختیارات استانداران و تأثیر آن بر مدیریت محلی

سه رکن اساسی در برندسازی شخصی

شب مژگان احمدیه

علامه دهخدا

چه کسی باید بر من حکومت کند؟

تأثیر پسماندهای ساختمانی بر محیط زیست شهری و راهکارهای مدیریت پایدار آن

چاه آرتزین و کاربرد آن در ایران

چگونه من به پلاستیک نه گفتم 2

بیمه مسکونی در ایران

روزنگار رئیس جمهور ایران

آثار تغییر مدیران کلان از نگاه روابط عمومی و ارتباطات

ترامپ در خدمت اسرائیل

ماه عسل پروژه وفاق در کشور خیلی زود به پایان رسید

و آگاهی، همین است که زمان را، فهم کنیم

پیام نوروزی کار گروه محیط زیست حاما

پیام نوروزی الهام اسکندری

پیام نوروزی دبیر خانه حاما

پیام نوروزی رییس دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران

رئیس شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

پیام نوروزی دبیرکل حزب اراده ملت ایران