نگاهی به فیلم “مناظره کنندگان بزرگ” ویژه نامه‌ها

نگاهی به فیلم “مناظره کنندگان بزرگ”

  بزرگنمایی:
The Great Debaters کارگردان: دنزل واشینگتن بازیگران: دنزل واشینگتن، فارست ویتاکر، نیت پارکر محصول: ۲۰۰۷


The Great Debaters 
کارگردان: دنزل واشینگتن
بازیگران: دنزل واشینگتن، فارست ویتاکر، نیت پارکر
محصول: 2007

داستان  این فیلم پیرامون ماجرای یک گروه مناظره‌کننده ی دانشجویی در سال 1935 است.  ملوین تولسن با بازی دنزل واشنگتن سرپرست این گروه است. او شخصیتی نیکوکار، نترس و خودرأی دارد که فعالیت‌های تُند سیاسی نیز دارد.
  این گروه، مناظره‌های نفس‌گیری با تیم‌های مناظره‌کننده ی دانشگاه‌های دیگر برگزار می‌کند و در این مسیر توجه بیننده را به سمت مشکلات، تبعیض‌ها و ظلم‌ها علیه سیاه‌پوستان در آن دوره جلب می‌کند. اوج این مناظره‌ها مناظره‌ای با تیم دانشگاه هاروارد با موضوع «نافرمانی مدنی مسالمت‌آمیز درمقابل حاکمیت قانون» است.
این فیلم بر اساس داستان واقعی ملوین بی تولسون و تیم مناظره‌ی او در دانشگاه ویلی ساخته شده است.
این نامزد بیش از 10 عنوان جایزه از جمله بهترین فیلم درام گلدن گلوب در سال 2008 و برندۀ بیش از 11 عنوان از جوایز جشنواره‌های فیلم از جمله برنده جایزۀ بهترین 10 فیلم برتر انجمن منتقدان فیلم آفریقایی-آمریکایی با رتبۀ 1 شده است. 
این فیلم دیالوگ‌محور به موضوعی اجتماعی و مهم اشاره دارد و کارگردان آن با بازی گرفتن از بازیگران نه چندان معروف، دیالوگ‌های جذاب و عمیق، استفاده از یک داستان قوی، فیلم‌برداری حرفه‌ای ، فیلمی تماشایی و احساسات برانگیز خلق کرده است.
حتماً جملۀ: «تاریخ تکرار خواهد شد.» را شنیده‌اید. اگر هنوز به این جمله اعتقاد ندارید، شاید لازم باشد این فیلم را ببینید و مطمئن باشید، هیچ بی‌قانونی‌ای دوام نخواهد آورد، و هیچ ظلمی، تا به ابد پایدار نخواهد ماند. تنها راه، مبارزه ی اجتماعی است.
 فیلم “مناظره کنندگان بزرگ”، مبارزه مدنی و بدون خشونت را به خوبی به تصویر کشیده است. مبارزه‌ای که  در آن، عقلگرایی، استدلال همراه با مدارک، مدعای  آن را نه یک واقعیت خیال‌پردازانه، بلکه به یک حقیقت انکار نشدنی تبدیل کرده است.
هدف پروفسور ملوین تلسون، سرپرست این گروه دانشجویان، تقویت روحیه مناظره‌گری و بحث‌های سازنده پیرامون مسائل مهمی است که جامعۀ آن زمان آمریکا با آن دست‌وپنجه نرم می‌کرده. 
این گروه در موضوعاتی چون «کمک هزینه بیکاری باید بعد از اتمام افسردگی پایان یابد.» و یا «سیاه‌پوستان باید در دانشگاه‌های ایالت پذیرفته شوند.» با رقبای قدرش به مناظره پرداخته. در پایان این مناظره ها که بین دو گروه مناظره از دو دانشگاه‌ مختلف شکل می‌گیرد هیات داوری ای وجود دارد، برندۀ مناظره را اعلام می‌کند.در واقع، موضوعات این مناظره ها نیست که فیلم را جذاب‌تر می‌کند، بلکه دلایلی که هر تیم مناظره‌کننده آن را دنبال می‌کند و سعی دارد مدعای خود را تبیین  کند، نقش به سزایی در هرچه زیباتر شدن این فیلم دارد. ما حتی در کنار این فیلم، نحوۀ درست مناظره کردن را آموزش می‌بینیم و به داشتن داورانی منصف برای زعامت مجامع علمیمان غبطه می خوریم.
حضور احزاب و تفکرات گوناگون در یک جامعه، به شرطی که به همۀ آن‌ها تریبونی اختصاص داده شود، در نهایت منجر به پیشرفت و شنیده شدن طیف‌های مختلف جامعه می‌گردد. در این صورت، دیگر فرقی نمی‌کند شما کارگری باشید در هفت‌تپه که به مشکلات معیشتی اعتراض دارید، و یا جزو صنف دانشجویان تشکل دانشگاه‌تان باشید که در صدد اصلاح قانون حجاب است. شما می‌توانید از طریق حزب، سندیکا یا مجمع صنفی، همراه با طیفی از همفکران خود با تاثیرگذاری در سیاست‌های کلان کشور، در جهت بهبود شرایط بکوشید.
دانشجویان تاثیرگذارند. در این جمله شکی نیست. “مناظره‌کنندگان بزرگ”، هدف مهمی را نشانه رفته است و به ما نشان می‌دهد که فعالیت دانشجویان، در بهبود شرایط تاثیر شگرفی خواهد گذاشت. فقط تصور کنید که اگر در هر یک از دانشگاه‌های ایران، یک گروه مناظره داشتیم و در طول ترم تحصیلی، مسابقاتی تحت عنوان مناظره در باب موضوعات مهم جامعه شکل می‌گرفت که نظر اصحاب رسانه و شبکه‌های اجتماعی را به خودش جلب می‌کرد، چه تاثیر مثبتی می‌توانست داشته باشد. تاثیری که چنین آزادیهای دانشجویی در رشد فردی و جامعه می‌گذارد، قابل کتمان نیست.
فیلم”مناظره‌کنندگان بزرگ”، شاید برای ما تنها یک فیلم نباشد، یک حسرت باشد. حسرت اینکه کاش امکان گفتگوی برابر و آزاد، و البته اراده ی آنرا داشتیم و با گفتگو و عقلانیت بر مشکلاتمان غلبه می کردیم.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

غوطه ور در تلاطم بهار

تمرین دموکراسی به چه معنا

مدّتی این مثنوی تأخیر شد

فقر ما، ورشکستگی شما

دکتر افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران شد

تمرین دموکراسی

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

بیش از 29 هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

چالش شوراهای شهر

هیولای جنگ

شفافیت در کلونی زنبورها

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

حزب یک مجموعه پویا است، یک موسسه فرد محور نیست

پدیده ای به نام سعید مرتضوی

به بهانه روز کارگر

جهان در هفته‌ای که گذشت 79

دفتر مرکزی حزب بطور غیر رسمی افتتاح گردید

دفتر سیاسی با ترکیب جدید کار خود را آغاز کرد

انتشارات حزب اراده ملت ایران با 34 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

نامه جمعی از احزاب به شهردار و رییس شورای شهر تهران درباره حواشی ساخت مسجد در بوستان قیطریه

دهم اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس؛خلیجی که همیشه فارس خواهد ماند

(هیولا)

تاریخ و آگاهی طبقاتی

جنبش کارگری ایران

زمزمه دلتنگی

درگذشت دنیل دنت، فیلسوف جنجالی آمریکایی که به دنبال درک و توضیح علم ذهن بود.

هفـت تپه

آمار حوادث کارگری در سال 1402

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

بالکن رسوایی

یک مرد

نگاهی به دیدگاه ها و برنامه های حزب راده ملت ایران ( از 1379 تا 1402)

اندیشه های سیاسی سید قطب و تاثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر

نگاهی به دلایل افول مردم سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی )

جهانی شدن و مردم سالاری اجتماعی

پرسه ای در حوالی سیاست

آدم کسی نبودن

دست یابی و پیوند با مخاطبین در احزاب سیاسی

قالب بندی و ساختار دهی یک حزب

کار بست فلسفه در اخلاق حرفه ای

گفتار 2

فریادی بر دیوار

هستیم برآن عهد که بستیم

اکثریت جامعه خواهان تغییر است

سالی که نکوست از پیداست

مجلس و مبارزه با فساد

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

انتخابات حزب محور