سید جلال ساداتیان، سفیر پیشین ایران در انگلیس و استاد دانشگاه در گفت و گوی اختصاصی با اراده ملت عنوان کرد:

نگاه امنیتی به حوزه آموزش محکوم به شکست است ویژه نامه‌ها

نگاه امنیتی به حوزه آموزش محکوم به شکست است

  بزرگنمایی:
سید جلال ساداتیان، در سال ۱۳۳۱ در تهران متولد شد. او از بازماندگان حادثه انفجار هفتم تیر است. ساداتیان سفیر ایران در انگلیس بود و در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی نمایندگی مردم همدان و فامنین را بر عهده داشت. وی که دارای مدرک دکترای مدیریت در گرایش مدیریت استراتژیک است و در دانشگاه آزاد تدریس می کند.

اراده ملت، فائزه صدر:
سید جلال ساداتیان، در سال 1331 در تهران متولد شد. او از بازماندگان حادثه انفجار هفتم تیر است. ساداتیان سفیر ایران در انگلیس بود و در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی نمایندگی مردم همدان و فامنین را بر عهده داشت. وی که دارای مدرک دکترای مدیریت در گرایش مدیریت استراتژیک است و در دانشگاه آزاد تدریس می کند. 

ساداتیان در گفت و گو با خبرنگار اراده ملت در رابطه با اخبار تلخی که از دانشگاه ها به گوش می رسد گفت: هر نگاهی که حوادث و جریانات حوزه آموزش عالی و دانشگاه های کشور را تحلیل کند به این نتیجه می رسد که روند پاکسازی و یکسان سازی؛ تحت عنوان اسلامی کردن، انقلابی کردن و حذف جریان های مخالف
 ( مخالف به زعم آقایان) و منتقد در جریان است.
وی ادامه داد: دهه ها است که از اسلامی کردن دانشگاه ها و از علوم اسلامی صحبت می شود. آن شعار ها به این مرحله انجامیده است. جامعه شناسی که باید جوامع معتقد به اعتقادات اسلامی را به عنوان یک بخش از جوامع انسانی تحلیل کند و توضیح دهد، در مرام آقایان خود باید به علم جامعه شناسی اسلامی تبدیل شود.
ساداتیان در پیش بینی شکست پروژه یکسان سازی در حوزه آموزش عالی گفت: علم جهت ندارد، جغرافیا و مرز نمی شناسد. علم جنسیت و مذهب و عقیده نمی شناسد. جامعه شناسی یک علم است. روانشناسی یک علم است. اقتصاد یک علم است. علم بر تجربه، آزمایش و محاسبه استوار است. سنجیدن علم با فقه و معیار های اسلامی و تغییر دادن به علومی که بر تجربه بشر استورا است، قطعا جوابگو نیست.
وی در ادامه افزود: این مداخلات راه علم را نمی بنند، علوم مختلف قرن ها است که از ویرانه تمدن ها، جنگ ها، مهاجرت و از کتاب سوزی های تاریخ، خود را نجات داده و راه خود را به سوی آینده بشر پیدا کرده است. نمی توان جامعه را از علم محروم کرد، ولی این شیوه های غلط و مداخلات غیر کارشناسی جامعه را مستاصل می کند.
سید جلال ساداتیان با اشاره به سو استفاده از عنوان انقلابی گری گفت: اسلامی شدن و انقلابی شدن که یک سبک انتخاب شده توسط خود فرد است، به غلط در معنای وفاداری به نظام ترجمه شده است و حالا که شکلی اجباری به خود گرفته و منافعی را برای افراد و گروه ها تامین می کند، به ابزاری برای تسخیر مناصب مختلف تبدیل شده است. امروز نیز در ادامه آن پروژه غلط دانشگاه ها هدف قرار گرفته تا نیروهای وفادار به نظام را تربیت کند. اما سوابق جهانی نشان می دهد نگاه دستوری و امنیتی به حوزه آموزش غلط و محکوم به شکست است.
این استاد دانشگاه افزود: چهل سال است که عده ای برای بر سر کار آمدن در دولت و مجلس و سایر نهاد ها و سازمان ها، مقدمات حذف دیگران را می چینند. امروز آن گروه دانشگاه ها را هدف قرار داده و به بهانه اسلامی و انقلابی کردن دانشگاه این مجموعه های علمی را از صاحبان علم و اندیشه خالی می کنند.
وی گفت: کار به جایی رسیده که یک مداح را به جایی چون دانشگاه تهران می فرستند و به جای استاد دانشگاه به بدنه علمی کشور و قالب می کنند! طبیعی است که چنین مداخلاتی به سخره گرفته خواهد شد. نه دانشجوی دانشگاه و نه جامعه چنین مهندسی و مهره چینی را نمی پذیرد.
عضو جامعه دانشگاهی کشور تصریح کرد: امروز یکی از بزرگترین بهانه ها برای حذف اساتید منتقد این است که گفته شود این افراد اساتید ثابت دانشگاه نبودند و استاد مدعو بودند و این ترم برایشان درسی نداریم! به همین سادگی؟ چه کسی این بهانه را باور می کند؟
ساداتیان در انتقاد از رفتار دانشگاه با اساتید اخراجی گفت: این رفتار در جامعه علمی عادی نیست و سابقه ندارد. از این رو پیداست کسانی که چنین رفتاری با اساتید دانشگاه دارند خود ذاتا متعلق به جامعه علمی نیستند که اگر بودند می دانستند جذب شدن در دانشگاه هایی مثل شریف و تهران کار آسانی نیست و نمی شود روزی دیگر به آسانی گفت برای آن استاد درسی نداریم و تشریف اش را ببرد! کسی که چنین رفتاری دارد دانشگاهی نیست.
سید جلال ساداتیان در پایان با اشاره به تبعات یکسان سازی در دانشگاه های کشور تاکید کرد: نتیجه این رفتار ها تهی شدن دانشگاه از تجربه و علم است. عده ای را این آقایان حذف می کنند و کنار می زنند و بخشی بزرگتر با دیدن اینر فتار ها دلزده و ناامید می شوند و تصمیم می گیرند در چنین جایی با چنین رفتار ها و بی مهری هایی نمانند. اگر چه اسم این انتخاب مهاجرت است اما من ترجیح می دهم با عنوان فرار از آن یاد کنم. جوانان فرار می کنند چون عاقبت اساتید را دیده اند.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

غوطه ور در تلاطم بهار

تمرین دموکراسی به چه معنا

مدّتی این مثنوی تأخیر شد

فقر ما، ورشکستگی شما

دکتر افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران شد

تمرین دموکراسی

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

بیش از 29 هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

چالش شوراهای شهر

هیولای جنگ

شفافیت در کلونی زنبورها

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

حزب یک مجموعه پویا است، یک موسسه فرد محور نیست

پدیده ای به نام سعید مرتضوی

به بهانه روز کارگر

جهان در هفته‌ای که گذشت 79

دفتر مرکزی حزب بطور غیر رسمی افتتاح گردید

دفتر سیاسی با ترکیب جدید کار خود را آغاز کرد

انتشارات حزب اراده ملت ایران با 34 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

نامه جمعی از احزاب به شهردار و رییس شورای شهر تهران درباره حواشی ساخت مسجد در بوستان قیطریه

دهم اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس؛خلیجی که همیشه فارس خواهد ماند

(هیولا)

تاریخ و آگاهی طبقاتی

جنبش کارگری ایران

زمزمه دلتنگی

درگذشت دنیل دنت، فیلسوف جنجالی آمریکایی که به دنبال درک و توضیح علم ذهن بود.

هفـت تپه

آمار حوادث کارگری در سال 1402

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

بالکن رسوایی

یک مرد

نگاهی به دیدگاه ها و برنامه های حزب راده ملت ایران ( از 1379 تا 1402)

اندیشه های سیاسی سید قطب و تاثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر

نگاهی به دلایل افول مردم سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی )

جهانی شدن و مردم سالاری اجتماعی

پرسه ای در حوالی سیاست

آدم کسی نبودن

دست یابی و پیوند با مخاطبین در احزاب سیاسی

قالب بندی و ساختار دهی یک حزب

کار بست فلسفه در اخلاق حرفه ای

گفتار 2

فریادی بر دیوار

هستیم برآن عهد که بستیم

اکثریت جامعه خواهان تغییر است

سالی که نکوست از پیداست

مجلس و مبارزه با فساد

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

انتخابات حزب محور