سید جلال ساداتیان، سفیر پیشین ایران در انگلیس و استاد دانشگاه در گفت و گوی اختصاصی با اراده ملت عنوان کرد:

نگاه امنیتی به حوزه آموزش محکوم به شکست است ویژه نامه‌ها

نگاه امنیتی به حوزه آموزش محکوم به شکست است

  بزرگنمایی:
سید جلال ساداتیان، در سال ۱۳۳۱ در تهران متولد شد. او از بازماندگان حادثه انفجار هفتم تیر است. ساداتیان سفیر ایران در انگلیس بود و در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی نمایندگی مردم همدان و فامنین را بر عهده داشت. وی که دارای مدرک دکترای مدیریت در گرایش مدیریت استراتژیک است و در دانشگاه آزاد تدریس می کند.

اراده ملت، فائزه صدر:
سید جلال ساداتیان، در سال 1331 در تهران متولد شد. او از بازماندگان حادثه انفجار هفتم تیر است. ساداتیان سفیر ایران در انگلیس بود و در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی نمایندگی مردم همدان و فامنین را بر عهده داشت. وی که دارای مدرک دکترای مدیریت در گرایش مدیریت استراتژیک است و در دانشگاه آزاد تدریس می کند. 

ساداتیان در گفت و گو با خبرنگار اراده ملت در رابطه با اخبار تلخی که از دانشگاه ها به گوش می رسد گفت: هر نگاهی که حوادث و جریانات حوزه آموزش عالی و دانشگاه های کشور را تحلیل کند به این نتیجه می رسد که روند پاکسازی و یکسان سازی؛ تحت عنوان اسلامی کردن، انقلابی کردن و حذف جریان های مخالف
 ( مخالف به زعم آقایان) و منتقد در جریان است.
وی ادامه داد: دهه ها است که از اسلامی کردن دانشگاه ها و از علوم اسلامی صحبت می شود. آن شعار ها به این مرحله انجامیده است. جامعه شناسی که باید جوامع معتقد به اعتقادات اسلامی را به عنوان یک بخش از جوامع انسانی تحلیل کند و توضیح دهد، در مرام آقایان خود باید به علم جامعه شناسی اسلامی تبدیل شود.
ساداتیان در پیش بینی شکست پروژه یکسان سازی در حوزه آموزش عالی گفت: علم جهت ندارد، جغرافیا و مرز نمی شناسد. علم جنسیت و مذهب و عقیده نمی شناسد. جامعه شناسی یک علم است. روانشناسی یک علم است. اقتصاد یک علم است. علم بر تجربه، آزمایش و محاسبه استوار است. سنجیدن علم با فقه و معیار های اسلامی و تغییر دادن به علومی که بر تجربه بشر استورا است، قطعا جوابگو نیست.
وی در ادامه افزود: این مداخلات راه علم را نمی بنند، علوم مختلف قرن ها است که از ویرانه تمدن ها، جنگ ها، مهاجرت و از کتاب سوزی های تاریخ، خود را نجات داده و راه خود را به سوی آینده بشر پیدا کرده است. نمی توان جامعه را از علم محروم کرد، ولی این شیوه های غلط و مداخلات غیر کارشناسی جامعه را مستاصل می کند.
سید جلال ساداتیان با اشاره به سو استفاده از عنوان انقلابی گری گفت: اسلامی شدن و انقلابی شدن که یک سبک انتخاب شده توسط خود فرد است، به غلط در معنای وفاداری به نظام ترجمه شده است و حالا که شکلی اجباری به خود گرفته و منافعی را برای افراد و گروه ها تامین می کند، به ابزاری برای تسخیر مناصب مختلف تبدیل شده است. امروز نیز در ادامه آن پروژه غلط دانشگاه ها هدف قرار گرفته تا نیروهای وفادار به نظام را تربیت کند. اما سوابق جهانی نشان می دهد نگاه دستوری و امنیتی به حوزه آموزش غلط و محکوم به شکست است.
این استاد دانشگاه افزود: چهل سال است که عده ای برای بر سر کار آمدن در دولت و مجلس و سایر نهاد ها و سازمان ها، مقدمات حذف دیگران را می چینند. امروز آن گروه دانشگاه ها را هدف قرار داده و به بهانه اسلامی و انقلابی کردن دانشگاه این مجموعه های علمی را از صاحبان علم و اندیشه خالی می کنند.
وی گفت: کار به جایی رسیده که یک مداح را به جایی چون دانشگاه تهران می فرستند و به جای استاد دانشگاه به بدنه علمی کشور و قالب می کنند! طبیعی است که چنین مداخلاتی به سخره گرفته خواهد شد. نه دانشجوی دانشگاه و نه جامعه چنین مهندسی و مهره چینی را نمی پذیرد.
عضو جامعه دانشگاهی کشور تصریح کرد: امروز یکی از بزرگترین بهانه ها برای حذف اساتید منتقد این است که گفته شود این افراد اساتید ثابت دانشگاه نبودند و استاد مدعو بودند و این ترم برایشان درسی نداریم! به همین سادگی؟ چه کسی این بهانه را باور می کند؟
ساداتیان در انتقاد از رفتار دانشگاه با اساتید اخراجی گفت: این رفتار در جامعه علمی عادی نیست و سابقه ندارد. از این رو پیداست کسانی که چنین رفتاری با اساتید دانشگاه دارند خود ذاتا متعلق به جامعه علمی نیستند که اگر بودند می دانستند جذب شدن در دانشگاه هایی مثل شریف و تهران کار آسانی نیست و نمی شود روزی دیگر به آسانی گفت برای آن استاد درسی نداریم و تشریف اش را ببرد! کسی که چنین رفتاری دارد دانشگاهی نیست.
سید جلال ساداتیان در پایان با اشاره به تبعات یکسان سازی در دانشگاه های کشور تاکید کرد: نتیجه این رفتار ها تهی شدن دانشگاه از تجربه و علم است. عده ای را این آقایان حذف می کنند و کنار می زنند و بخشی بزرگتر با دیدن اینر فتار ها دلزده و ناامید می شوند و تصمیم می گیرند در چنین جایی با چنین رفتار ها و بی مهری هایی نمانند. اگر چه اسم این انتخاب مهاجرت است اما من ترجیح می دهم با عنوان فرار از آن یاد کنم. جوانان فرار می کنند چون عاقبت اساتید را دیده اند.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی

آخرین بازمانده!!!

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

یک قدم مانده به اپیدمی فقر!

محدودیت سقف معافیت مالیاتی در سال 1404: بررسی ابعاد حقوقی و اقتصادی

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

بازگشایی دوباره دفتر حزب اراده ملت ایران پس از تعطیلات نوروزی

حضور انتشارات حزب اراده ملت ایران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دو کتاب جدید انتشارات حزب اراده ملت ایران روانه چاپخانه شد.

تحلیل‌های هفتگی حزب اراده ملت ایران منتشر شد

پایداری در برنامه‌ریزی برای سکونت‌گاه‌ها؛ ابزاری برای مدیران شهری

راهنمای جریان سازی جنسیتی

انتخابات، بررسی صورت‌های مالی و تأکید بر شفافیت در دستور کار مجمع سالانه انجمن حسابداران خبره ایران

پنجاه‌مین کتاب انتشارات حزب اراده ملت ایران منتشر شد

جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ساعت 9 روز جمعه 24 اسفند 1403

انتشار ویژه‌نامه محیط زیست با آثار جمعی از نویسندگان و پژوهشگران

انتشار مجموعه‌ای از کتاب‌های پژوهشی و سیاسی در سال 1403

جهان در هفته‌ای که گذشت (90)

افزایش اختیارات استانداران و تأثیر آن بر مدیریت محلی

سه رکن اساسی در برندسازی شخصی

شب مژگان احمدیه

علامه دهخدا

چه کسی باید بر من حکومت کند؟

تأثیر پسماندهای ساختمانی بر محیط زیست شهری و راهکارهای مدیریت پایدار آن

چاه آرتزین و کاربرد آن در ایران

چگونه من به پلاستیک نه گفتم 2

بیمه مسکونی در ایران

روزنگار رئیس جمهور ایران

آثار تغییر مدیران کلان از نگاه روابط عمومی و ارتباطات

ترامپ در خدمت اسرائیل

ماه عسل پروژه وفاق در کشور خیلی زود به پایان رسید

و آگاهی، همین است که زمان را، فهم کنیم

پیام نوروزی کار گروه محیط زیست حاما

پیام نوروزی الهام اسکندری

پیام نوروزی دبیر خانه حاما

پیام نوروزی رییس دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران

رئیس شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

پیام نوروزی دبیرکل حزب اراده ملت ایران