احمد نبوی، دبیرکل حزب همت در گفت و گو با اراده ملت عنوان کرد:

مصوبه حجاب و عفاف به نتیجه نخواهد رسید گفتگو

مصوبه حجاب و عفاف به نتیجه نخواهد رسید

  بزرگنمایی:
جریان تندرویی که یکدست سازی کلیت حاکمیت را با مهندسی و مدیریت به‌دست‌آورد، نمی‌خواهد اجازه دهد که روند دموکراسی و تغییر و تحول شکل بگیرد

فاطمه قدم 
اراده ملت، فاطمه قدم، باتوجه‌به در پیش داشتن انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و از طرفی فشارهای حاکمیت بر مردم نظیر لایحه عفاف و حجاب، خروج اساتید از دانشگاه‌ها و مشکلات اقتصادی و... که آینده ایران را مبهم کرده است، نیاز دیدیم که با جناب نبوی، دبیرکل حزب همت، جهت تحلیلی از این شرایط به گفتگو بنشینیم که در ادامه می‌خوانید:

جناب نبوی شما به‌عنوان دبیرکل حزب همت، آینده کنش سیاسی و حزب سیاسی در ایران را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟
خدمت شما عرض کنم که من آینده سیاسی ایران را از یک منظر بسیار خوش‌بینانه نگاه می‌کنم و از منظر دیگر بدبینانه و پیش بینی می‌کنم که احتمال خوش‌بینانه به آینده کنش سیاسی و حزب سیاسی نزدیک‌تر باشد تا بدبینانه ولی خب باید آن حالت بدبینانه را هم در نظر بگیریم و در مورد آن نیز صحبت بکنیم. در حالت بدبینانه احساسم بنده این است که جریان تندرویی که یکدست سازی کلیت حاکمیت را با مهندسی و مدیریت به‌دست‌آورد، نمی‌خواهد اجازه دهد که روند دموکراسی و تغییر و تحول شکل بگیرد. در حقیقت این جریان سعی می‌کند که با عدم حضور و با عدم مشارکت مردم این یک دست ماندن قوا را حفظ کند. اما از طرفی دیگر به این قضیه خوش‌بینم و به این لحاظ خوش‌بینم که من فکر می‌کنم قوه عاقله‌ای در حاکمیت وجود دارد که اجازه نمی‌دهد تا جمهوری اسلامی آلت دست تندروها قرار بگیرد. بدین‌منظور پیش‌بینی من این است که شورای نگهبان این دوره متعادل‌تر برخورد خواهد کرد و اعتقاد دارم که مردم خیلی غیر قابل پیش‌بینانه در این انتخابات وارد می‌شوند و تغییراتی در قوه مقننه شکل می‌گیرد و این قوه مقننه جدید قابلیت این را دارد که به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که به نظرم آن نگاه مقام معظم رهبری در سال 1392 برای نظام پارلمانی شکل بگیرد و مجلس وارد یک درخواستی برای متمم قانون اساسی شود و نظام پارلمانی شکل دهد و به همین علت است که امید دارم و به موضوع خوش‌بینانه نگاه می‌کنم و آنچه مسلم است این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که قوه عاقله‌ای در حاکمیت جلوی تندروی‌ها را بگیرد و اجازه ندهد که این روند ادامه پیدا کند.

بر اساس نگاه خوش‌بینانه‌ای که به آینده سیاسی ایران دارید پیش بینی شما برای مشارکت مردم در انتخابات مجلس دوازدهم مثبت تلقی می‌گردد؟
 به نسبت مجلس قبل بله پیش بینی بنده این است که در قیاس با دوره قبل مشارکت بهتر خواهد بود.

آیا جنبش دیگری، رخداد، حادثه، حرکت یا هرچه که بنامیم شبیه جنبش مهسا، تا قبل از انتخابات مجلس شاهد آن خواهیم بود یا خیر و اگر بلی تا چه اندازه؟
 من نظرم این است که اگر وجود داشته‌باشد همانند تکانه‌های قبل از زلزله یک تکانه‌هایی امکان رخ دادن دارد، اما این تکانه‌ها چون مدیریت ندارد، چون رهبر ندارد و در حقیقت چون نفوذ عوامل داخلی و خارجی در به انحراف کشاندن آن بسیار زیاد قدرتمند است به این خاطر این تکانه‌ها تأثیر بسیار زیادی نخواهد داشت، هر چند تصورم این است که احتمال به وجود آمدن آن نیز باشد. 

شما نقش و جایگاه زنان را در جنبش‌های احتمالی و یا مشارکت در مجلس چه به‌عنوان انتخاب کننده و چه به‌عنوان انتخاب شونده چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟ 
در مورد نقش زنان اگر بخواهم بگویم به نظر با فشارهایی که برخی مسئولین در کشور با نگاه جبهه پایداری وارد می‌کنند و تنگ‌نظری‌هایی که درباره زنان رخ می‌دهد و فشاری که به این قضیه وارد می‌شود به نظرم می‌آید که زنان این انتخابات آتی را با کاندیداهای بسیار خوب زنان، تغییر و تحولی در رأی دادن کاندیداهای مرد نشان خواهند داد. من نگاه خوش‌بینانه‌ای که در این دوره مجلس به شورای نگهبان دارم، احتمال اینکه بیشترین کرسی مجلس را خانم‌ها تصاحب کنند خیلی دور از ذهن و غیر قابل‌تصور نخواهد بود.
 در مورد مشارکت جوانان در انتخابات چه گونه تحلیل و پیش بینی می‌کنید؟ آیا تحلیل شما همانند زنان است یا خیر؟ 
نه من در دهه 70 و هشتادی‌ها کمتر مشارکت را می‌بینم چون نگاه آنها کاملاً متفاوت است ولی به نظر دهه شصتی‌هایی که در دوره قبل شرکت نکرده بودند در این دوره خیلی وسیع شرکت خواهند کرد.

 در مورد خروج اساتید از دانشگاه که این روزها پررنگ‌تر شده و افرادی نظیر اعضای جبهه پایداری جایگزین اساتید اخراجی از دانشگاه می‌شوند چه تحلیلی دارید؟
علت اینکه من در حالت بدبینانه تندروها را می‌بینم همین حرکت‌هاست. امروز استعفای دکتر عارف از دانشگاه شریف ضربه بسیار مهلکی بود به نهاد دانشگاه و در حقیقت بیدار شدن برخی از مسئولین نسبت به دخالت‌های خارج از دانشگاه و دانشگاه. به نظر که با رفتن آقای عارف این روند موفق خواهد شد. من فکر می‌کنم که شاید تغییر و تحولات مثبتی رخ دهد.

در آخر اگر بخواهیم یک نتیجه‌گیری کلی با توجه به جمیع مباحثی که مطرح شد و با توجه به لایحه عفاف و حجاب و همچنین مشکلات اقتصادی جامعه و... داشته‌باشید، به نظر شما حاکمیت چه روندی را در آینده پیش خواهد گرفت؟ 

من احتمال می‌دهم که لایحه عفاف و حجاب تصویب نخواهد شد. در حقیقت کمیسیون قضائی مجلس که می‌خواهد به‌جای 85 میلیون نفر جمعیت ایران تصمیم بگیرد به ذهنم می‌رسد که تحت فشارهای بقیه نمایندگان و بخشی از حاکمیت که مخالف این شدت عمل هستند و حتی نیروی انتظامی که قرار است به این لایحه عمل کند چون نام پلیس خدشه‌دار می‌شود، پلیسی که قرار است امنیت کشور را برقرار کند و جلوی اتفاقی مثل شاه‌چراغ و... را بگیرد و سرگرم «روسری‌ات را بکش جلو، بکش عقب» شده‌است، با این نگاه تصور بنده این است که مصوبه حجاب و عفاف به نتیجه نخواهد رسید و این همان آینده خوش‌بینانه‌ای است که من اول صحبت‌هایم عرض کردم و به آن باور دارم، مگر اینکه آن قوه عاقله‌ای که به نظر بنده باید جلوی تندروی‌ها را بگیرد در انتخابات مجلس و در تسویه حساب‌های سیاسی شورای نگهبان نتواند تأثیرگذار باشد که اگر نتواند در این انتخابات و نسبت به صلاحیت‌های شورای نگهبان، ترمز این تندروی‌ها را بکشد متأسفانه باید با نگاه بدبینانه به موضوع نگاه کنیم؛ ولی خیلی‌خیلی امیدوارم که این‌گونه نباشد و مشارکت مردم در انتخابات زیاد باشد و مجلس جدید نگاه نوینی به جامعه ایرانی داشته‌باشد.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی

آخرین بازمانده!!!

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

یک قدم مانده به اپیدمی فقر!

محدودیت سقف معافیت مالیاتی در سال 1404: بررسی ابعاد حقوقی و اقتصادی

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

بازگشایی دوباره دفتر حزب اراده ملت ایران پس از تعطیلات نوروزی

حضور انتشارات حزب اراده ملت ایران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دو کتاب جدید انتشارات حزب اراده ملت ایران روانه چاپخانه شد.

تحلیل‌های هفتگی حزب اراده ملت ایران منتشر شد

پایداری در برنامه‌ریزی برای سکونت‌گاه‌ها؛ ابزاری برای مدیران شهری

راهنمای جریان سازی جنسیتی

انتخابات، بررسی صورت‌های مالی و تأکید بر شفافیت در دستور کار مجمع سالانه انجمن حسابداران خبره ایران

پنجاه‌مین کتاب انتشارات حزب اراده ملت ایران منتشر شد

جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ساعت 9 روز جمعه 24 اسفند 1403

انتشار ویژه‌نامه محیط زیست با آثار جمعی از نویسندگان و پژوهشگران

انتشار مجموعه‌ای از کتاب‌های پژوهشی و سیاسی در سال 1403

جهان در هفته‌ای که گذشت (90)

افزایش اختیارات استانداران و تأثیر آن بر مدیریت محلی

سه رکن اساسی در برندسازی شخصی

شب مژگان احمدیه

علامه دهخدا

چه کسی باید بر من حکومت کند؟

تأثیر پسماندهای ساختمانی بر محیط زیست شهری و راهکارهای مدیریت پایدار آن

چاه آرتزین و کاربرد آن در ایران

چگونه من به پلاستیک نه گفتم 2

بیمه مسکونی در ایران

روزنگار رئیس جمهور ایران

آثار تغییر مدیران کلان از نگاه روابط عمومی و ارتباطات

ترامپ در خدمت اسرائیل

ماه عسل پروژه وفاق در کشور خیلی زود به پایان رسید

و آگاهی، همین است که زمان را، فهم کنیم

پیام نوروزی کار گروه محیط زیست حاما

پیام نوروزی الهام اسکندری

پیام نوروزی دبیر خانه حاما

پیام نوروزی رییس دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران

رئیس شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

پیام نوروزی دبیرکل حزب اراده ملت ایران