جنگ روایت‌ها در تورم سخن سردبیری

  بزرگنمایی:
به عادتی دیرین و مألوف، وقتی در ماه‌های پایانی سال هستیم، بحث بودجه، تورم سالانه، میزان حقوق کارگری سال بعد و مسائلی نظری آن در محافل و رسانه‌ها داغ می‌شود. هر کسی که در این زمینه مختصر اطلاعات و تجربه‌ای دارد پا به میدان می‌گذارد و نظریات خود را ابراز می‌دارد.

به عادتی دیرین و مألوف، وقتی در ماه‌های پایانی سال هستیم، بحث بودجه، تورم سالانه، میزان حقوق کارگری سال بعد و مسائلی نظیر آن در محافل و رسانه‌ها داغ می‌شود. هر کسی که در این زمینه مختصر اطلاعات و تجربه‌ای دارد پا به میدان می‌گذارد و نظریات خود را ابراز می‌دارد. خصوصاً در مورد پیش بینی تورم در اسفندماه و سال آینده صحبت‌های زیادی را می‌شنویم که بسیاری از آنها نیز فنی و تخصصی هستند و توده مردم چندان از آنها سر در نمی‌آورند. در بسیاری از اوقات نیز این بحث‌های به ظاهر فنی و تخصصی با گرایشات سیاسی صاحب سخن، خلط می‌گردد. به طوریکه مدافعان دولت وقت از کاهش تورم و وضعیت خوب اقتصاد در سال بعد می‌گویند و مخالفان وضع موجود عکس این حرف را می‌زنند.
در روزهای اخیر نیز این جدل را مجدداً شاهد بوده‌ایم. گویا در این میان قرار است جنگ روایت‌ها را داشته باشیم و هر گروه توپخانه رسانه‌ای خویش را بسیج کرده است تا در این جنگ قَلمی عقب نماند. غافل از این که جنگ روایت‌ها جائی و مکانی دارد و در مورد بسیاری از موضوعاتی که این روزها می‌بینیم، این بحث موضوعیت ندارد. ظاهراً طرفداران وضع موجود فراموش کرده‌اند که هر نارسائی و مشکلی را نمی‌شود با بهانه جنگ روایت‌ها و سواد رسانه‌ای حل و فصل کرد.
تورم پدیده‌ای است که مردم هر روز با گوشت و پوست خود آن را احساس می‌کنند حالا شما استدلال کن که تورم طرف تولیدکننده طبق آمار فلان جا کم شده است و حتماً تورم کلی نیز کاهشی خواهد شد. این داستان ما را یاد اصطلاح “تورم نقطه به نقطه” محمود احمدی‌نژاد می‌اندازد که برای کاهش بار روانی تورم موجود، وارد واژگان فضای رسانه‌ای شد و البته دردی را هم دوا نکرد.
نارسائی سیستم آموزش و پرورش و کم سواد و کم تربیت شدن دانش آموزان، دیگر جنگ روایت‌ها نیست. همه ما یا بچه داریم یا در اطرافمان بچه‌ها هستند و بعینه می‌بینیم که وضعیت دانشی و بینشی آنها چگونه است. نارسائی‌های سیستم درمان و پزشکی و نارضایتی‌های بیماران و همراهانشان نیز اظهر من الشمس است و نیاز به قسم حضرت عباس ندارد. دم خروس بیرون است. لذا این بحث‌های رسانه‌ای دردی از مردم دوا نخواهد کرد.
مگر مشابه همین کارشناسان و مدیران در زمان دولت قبل نبودند که وعده‌های شیرین به مردم می‌دادند و از امید می‌گفتند. آخرش چه شد؟ رشد اقتصادی منفی و تورم‌های بالای 50 درصدی. اکنون نیز ما بسیار بسیار خوشحال می‌شویم که دولتمردان بتوانند این مشکلات را رفع نمایند؛ حال از هر شاخصی که استفاده می‌کنند، بکنند. اما ما را ابله نپندارند! این نارسائی‌ها با به به و چه چه گفتن حل نمی‌شود. باید راه حلی دیگر جست‌وجو کرد که به نظر بدنه مدیریتی دولت فعلی، علی رغم یکدستی‌های فراوانی که در ارکان قدرت فراهم کرده است، در این مورد تواناتر از دولت قبلی نیست. 
و اما نکته آخر، اگر ما ساختاری حزبی داشتیم و دولت بر اساس احزاب شکل می‌گرفت، در این زمان و با این ناکارآمدی هایی که از دولت می‌دیدیم، انتخابات مجددی را شاهد بودیم؛ اما ساختار حقوقی ما به گونه‌ای است که دولت‌هائی چهار ساله را بر کشور تحمیل می‌کند و اصرار هم بر این است که علی رغم تمام نقایص و مشکلات چهار سال تمام به پای آن بنشینیم و دم نزنیم.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

غوطه ور در تلاطم بهار

تمرین دموکراسی به چه معنا

مدّتی این مثنوی تأخیر شد

فقر ما، ورشکستگی شما

دکتر افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران شد

تمرین دموکراسی

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

بیش از 29 هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

چالش شوراهای شهر

هیولای جنگ

شفافیت در کلونی زنبورها

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

حزب یک مجموعه پویا است، یک موسسه فرد محور نیست

پدیده ای به نام سعید مرتضوی

به بهانه روز کارگر

جهان در هفته‌ای که گذشت 79

دفتر مرکزی حزب بطور غیر رسمی افتتاح گردید

دفتر سیاسی با ترکیب جدید کار خود را آغاز کرد

انتشارات حزب اراده ملت ایران با 34 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

نامه جمعی از احزاب به شهردار و رییس شورای شهر تهران درباره حواشی ساخت مسجد در بوستان قیطریه

دهم اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس؛خلیجی که همیشه فارس خواهد ماند

(هیولا)

تاریخ و آگاهی طبقاتی

جنبش کارگری ایران

زمزمه دلتنگی

درگذشت دنیل دنت، فیلسوف جنجالی آمریکایی که به دنبال درک و توضیح علم ذهن بود.

هفـت تپه

آمار حوادث کارگری در سال 1402

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

بالکن رسوایی

یک مرد

نگاهی به دیدگاه ها و برنامه های حزب راده ملت ایران ( از 1379 تا 1402)

اندیشه های سیاسی سید قطب و تاثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر

نگاهی به دلایل افول مردم سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی )

جهانی شدن و مردم سالاری اجتماعی

پرسه ای در حوالی سیاست

آدم کسی نبودن

دست یابی و پیوند با مخاطبین در احزاب سیاسی

قالب بندی و ساختار دهی یک حزب

کار بست فلسفه در اخلاق حرفه ای

گفتار 2

فریادی بر دیوار

هستیم برآن عهد که بستیم

اکثریت جامعه خواهان تغییر است

سالی که نکوست از پیداست

مجلس و مبارزه با فساد

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

انتخابات حزب محور