کماکان بر همان پیشنهادات بیانیه سوم حزب هستیم
گفتگو
بزرگنمایی:
جمعه گذشته، دوازدهمین جلسه شورای مرکزی و جلسه هماندیشی حزب با حضور اعضای ارشد برگزار شد. در این رابطه بهتر دیدیم که با «افشین فرهانچی» قائم مقام دبیرکل حزب درباره این جلسات و سایر اتفاقات این روزهای حزب صحبتی داشته باشیم.
جمعه گذشته، دوازدهمین جلسه شورای مرکزی و جلسه هماندیشی حزب با حضور اعضای ارشد برگزار شد. در این رابطه بهتر دیدیم که با «افشین فرهانچی» قائم مقام دبیرکل حزب درباره این جلسات و سایر اتفاقات این روزهای حزب صحبتی داشته باشیم.
مطلع شدیم که جمعه گذشته، حزب جلسه هماندیشی با اعضای ارشد خود داشته است. چه ضرورتی وجود داشت که در این زمان چنین جلسهای برگزار شود؟
بهعلت اختلالات مکرر اینترنت در دوماه اخیر، برگزاری جلسات مجازی بزرگ و عمومی با اعضا حزب، برای ارکان چهارگانه تصمیمگیری در حزب مقدور نبود و ما ترجیح دادیم برای اطلاع دقیقتر از تحلیلها و مواضع اعضا این جلسه هماندیشی را برگزار کنیم.
حزب اراده ملت ایران چهار نهاد اصلی تصمیمگیر دارد؛ شورای مرکزی، دفتر سیاسی، هیئت دبیران حوزهها و هیئت اجرائی. در این جلسه هماندیشی این فرصت مهیا شد که با حضور اعضا، این چهار نهاد و تعدادی از اعضا ارشد حزب به بحث و گفتوگو در مورد مسائل اخیر کشور و حزب بپردازیم.
در این جلسه حول چه محورهائی صحبت شد و نتیجه نهائی آن چه بود؟
قبل از جلسه، ما از داوطلبان صحبت در هماندیشی خواسته بودیم تا درباره مسائل روز در سطح بینالمللی، کشوری و استانی توصیفات و تحلیلهای خود را ارائه کنند و اگر پیشنهاد یا راهکاری نیز برای حزب در برخورد با مسائل دارند، بیان نمایند. در همین راستا 15 نفر از اعضای حزب درخواست صحبت در این جلسه را داشتند که 12 نفر ایشان توانستند در جلسه حضور یابند و صحبت کنند. با توجه به اینکه این افراد از استانهای مختلف کشور بودند و طیف متنوعی را شامل میشدند، توانستند دیدگاههای بسیار خوب و راهگشائی را به ارکان تصمیمگیر حزب منتقل کنند.
قرار نبود در این جلسه نتیجهگیری خاصی داشته باشیم، بلکه هدف این بود که صحبتهای اعضای ارشد حزب شنیده شود تا بعدا نهادهای تصمیمگیر حزبی بتوانند با توجه به این صحبتها در حیطه وظایف خویش تصمیم بگیرند.
در جلسه، اکثریت سخنرانان تحلیل خود از شرایط را با توجه به منطقه جغرافیائی که در آن ساکن بودند یا حوزه کاری و تخصصی خویش ارائه دادند و برخی از آنان پیشنهاداتی را نیز برای اعلام موضع یا پیگیری به حزب ارائه دادند. در هفتههای آینده مجموعه مباحث مطرحشده در جلسه را مورد موشکافی قرار خواهیم داد و بر اساس آنها تصمیمگیری خواهیم کرد.
حزب بعد از بیانیه اواخر مهرماه، موضع رسمی نداشته است؛ آیا لازم نمیدانید موضعگیری جدیدی صورت بگیرد؟
در بیانیه سوم حزب پیشنهاداتی برای حل بحران موجود و کاهش تنشها به حکومت ارائه دادیم و کماکان بر همان پیشنهادات هستیم. طی یک ماه اخیر، سایر صاحبنظران و احزاب نیز پیشنهادات مشابهی را به حاکمیت دادهاند، بنابراین الان این انتظار وجود دارد که حکومت گامی به پیش بگذارد و شیوه عملکرد خویش را اصلاح کند. متأسفانه فعلا تغییر رفتاری در حاکمیت دیده نمیشود. در حال حاضر ما در حال رصد شرایط هستیم و با توجه به مسائل و رخدادهای هفتههای اخیر و نگرانیهائی که داریم حتما در زمان مناسب واکنش خواهیم داشت.
ظاهرا قبل از جلسه هماندیشی، جلسه شورای مرکزی حزب نیز برگزار شده است و مجددا آقای حکیمیپور به ریاست شورای مرکزی حزب برگزیده شدهاند. آیا حزب بعد از گذشت سالها، نمیخواهد برای ایشان جایگزینی معرفی کند؟
معمولا شوراهای مرکزی احزاب، ساختارهای پیچیدهای هستند که طیف بسیار متنوعی از افراد و اعضا با دیدگاههای متنوع در آن حضور دارند. نحوه انتخاب اعضای شورای مرکزی به گونهای است که معمولا از تمام نحلههای فکری موجود در حزب نمایندهای در آنجا حضور دارد، بنابراین مدیریت این طیف متنوع و گسترده کاری است که به تجربه زیادی نیاز دارد و از طرفی لازم است فردی مرضیالطرفین در این جایگاه قرار گیرد. در حال حاضر مجموعه شورای مرکزی با توجه به خصوصیات آقای حکیمیپور ترجیح دادهاند ایشان این مسئولیت را بر عهده بگیرند، وگرنه الان سالها است که در سایر ساختارهای حزبی افراد دیگری قبول مسئولیت کردهاند و هر کدام در حیطه وظایف و اختیارات خویش عمل میکنند و ما عملا تمرکز قدرت در دستان یک نفر را در حزب نمیبینیم. در حال حاضر مدیریت هیئت اجرائی یا دفتر سیاسی برعهده دوستان دیگر است و به نوعی تقسیم کار صورت گرفته است.
دوشنبه هفته جاری کمیسیون ماده ده احزاب تشکیل جلسه داده است و ظاهرا پرونده حزب اراده ملت نیز در آن مطرح شده است. در اینباره توضیح میفرمائید؟
بلی، پرونده حزب در این جلسه مطرح شد و مجمع عمومی حزب در مرداد ماه سال 1400 (کنگره دهم) مورد تائید قرار گرفت. ما در آن مجمع عمومی هم تغییرات اساسنامه داشتیم و هم اعضا شورای مرکزی و هیات بازرسی را انتخاب کردیم.
تغییر اصلی اساسنامه حزب در آن مجمع این بود که پست دبیرکلی را از پست ریاست شورای مرکزی جدا کردیم. البته الزامی نیست که حتما دو فرد جدا این دو مسئولیت را بر عهده بگیرند ولی اگر لازم باشد و حزب صلاح بداند دو شخص میتوانند این مسئولیتها را قبول کنند. با توجه به تائید مجمع عمومی حزب در اولین جلسه بعدی شورای مرکزی ما بحث تعیین دبیرکل حزب را خواهیم داشت.
در کنار این موضوع بحث انتخاب اعضا دفتر سیاسی نیز از جمله دستور کارهای جلسه بعدی شورای مرکزی خواهد بود. در جلسه روز جمعه ما ریاست دفتر سیاسی را انتخاب کردیم و در جلسه بعدی با معرفی ایشان اعضا دفتر سیاسی نیز انتخاب خواهند شد.
حمید سپهری
- حزب اراده ملت ایران , حاما , افشین فرهانچی , احمد حکیمی پور , سوسیال دموکراسی , اصلاحات , اصلاح طلب , حسین اکبری بیرق , رحیم حمزه , پیام فیض , مسعود خادمی , زهره رحیمی