تهیه: سیدمهدی تروهید

2 اکتبر، زادروز گاندی و روز جهانی بدون خشونت معرفی و پیشنهاد

2 اکتبر، زادروز گاندی و روز جهانی بدون خشونت

  بزرگنمایی:
از سال ۲۰۰۷، روز دوم اکتبر، سالروز تولد ماهاتما گاندی - رهبر جنبش استقلال شبه قاره‌ی هند از بریتانیا - و پیشگام فلسفه و استراتژی عدم خشونت، از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد - باحمایت ۱۴۰ کشور - به عنوان روز بین المللی عدم خشونت (International Day of Non-Violence) اعلام شده است.

تهیه: مهدی تروهید

از سال 2007، روز دوم اکتبر، سالروز تولد ماهاتما گاندی - رهبر جنبش استقلال شبه قاره‌ی هند از بریتانیا - و پیشگام فلسفه و استراتژی عدم خشونت، از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد - باحمایت 140 کشور -  به عنوان روز بین المللی عدم خشونت (International Day of Non-Violence) اعلام شده است. 
این روز فرصتی برای انتشار «پیام عدم خشونت؛ از جمله از طریق آموزش و آگاهی عمومی» اعلام شده است و بر اهمیت جهانی ِاصل عدم خشونت و آزمان تامین کردن ِفرهنگ صلح، تحمل، درک، و عدم خشونت تاکید کرده است.
عدم خشونت پاسخی به این پرسش است که چه‌گونه می‌توان به روشی مؤثر در سیاست عمل کرد؟ کسانی که انفعال و تسلیم را رد می کنند و در عین حال مبارزه در راه یک آرمان انسانی را ضروری می دانند، می‌توانند تلاش‌های خود را بدون خشونت انجام دهند. 
هدایت‌های گاندی به استقلال هند کمک شایانی کرد. او الهام بخش جنبش‌های غیرخشونت‌آمیز برای احقاق مدنی و اجتماعی در سراسر جهان شد. او معتقد بود که «عدالت و انصاف، هدف است؛ و نه فقط یک ابزار». این به آن معناست که تلاش برای استفاده از خشونت برای دستیابی به یک جامعه صلح‌آمیز غیرمنطقی است. او بر همین اساس معتقد بود که هندی‌ها در مبارزه خود برای رسیدن به آزادی و رهایی از استعمار نباید از خشونت و یا نفرت استفاده کنند.
 اصل عدم خشونت، استفاده از خشونت فیزیکی را برای دست‌یابی به تغییر و تحولات اجتماعی یا سیاسی و رسیدن به عدالت اجتماعی را رد می کند. 
او در طول زندگیش استفاده از هر نوع ترور و خشونت برای رسیدن به مقاصد سیاسی و اجتماعی را رد می‌کرد. گاندی در طول عمرش بر عدم خشونت تاکید می‌کرد؛ حتی در شرایطی ظالمانه و در مواجهه با چالش‌هایی که در ظاهر غیرقابل تحمل به نظر می‌رسند.
گاندی توانست با راهپیمایی‌های اعتراضی، ترویج هوشیاری و آگاهی، استفاده از تحریم کالاهای انگلیسی، و همین طور با عدم همکاری با استعمارگران نقش موثری در استقلال هند داشته باشد. حادثه‌ای که برای او در افریقای جنوبی رخ داد او را در یک مسیر جدید قرار داد: او هنگام سفر در قسمت فرست‌کلاس قطار نشسته بود. اما با شکایت یک مسافر سفیدپوست مجبور به ترک آن واگن شد.
 این تجربه به استحکام برخی از ایده های او که در مورد برابری و نابرابری همه افراد داشت کمک کرد. مهاجران هندی در افریقای جنوبی نیز از نظر اقتصادی، اجتماعی، و سیاسی مورد تبعیض و محدودیت در آزادی بودند.
 حتی به دلیل اینکه مهاجران هندی بودند، مالیاتی ویژه نیز به آنها تعلق می گرفت. ماهاتما گاندی در تصمیم به مقابله با تبعیض، حزبی به نام کنگره ملی هند را در افریقای جنوبی تأسیس کرد. 
گاندی در سال 1869 میلادی -1248 خورشیدی در گجرات زیرسایه تبعیض و استعمار متولد شد. در محدودیت رشد کرد. با روش‌های غیرخشونت‌آمیز با آن مبارزه کرد. آن را عقب راند. 
اما در پایان خود قربانی خشونت و ترور شد: او در سال 1948 میلادی -1326 خورشیدی هنگامی که در میان جمعیت عازم محل عبادت بود، از سوی یک ملی‌گرای هندو ترور شد. 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نقش و جایگاه شوراهای شهر و روستا در مدیریت شهری و روستایی

چرا مدیریت شهری

شهر دیروز، شهر امروز و شهر فردا

آزمون های قبل ورود به شورا، منجر به بهبود کیفیت مدیریت شهر میشود

دیدگاه های نوین مدیریت شهری پایدار

شهر و لزوم تحلیل آن

برنامه‌ریزی کاربری زمین شهری: اصول و چالش‌ها

بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری: تعریف، تحلیل و راهکارهای مداخله

شاخص‌های اقتصادی شهری و بودجه‌بندی شهرداری‌ها: اصول و اهمیت

ساختار و تشکیلات برنامه‌ریزی شهری در ایران

شوراهای اسلامی شهر و روستا: ساز و کار مشارکت مردم در مدیریت شهری

فناوری در مدیریت شهری

حمل‌ونقل شهری: مفاهیم، سیر تحول و انواع سیستم‌ها

دیپلماسی شهری: راهکاری برای ورود شهرها به عرصه بین‌الملل

مراحل هشت گانه برنامه ریزی شهری

دولت چهاردهم چه کارهائی می‌تواند بکند؟

بر در ارباب بی‌مروت قدرت

پدیدارشناسی جنگ

چگونه سوسیال دموکرات شدم

استرس شغلی در کارگران

رنگین کمان مدارس در ایران

ورودهای غیر مجاز

کیک محبوب یک‌ پرستار

وقتی مطالبه ای باشد، دولت تلاش خواهد کرد تا پاسخی فراهم کند

سند چشم انداز ایران

روایت و پند

نعمت خرسندی و درویشی

بیانیه روز جهانی مبارزه با تغییر اقلیم

مزایای انتخاب یک مدیر بومی برای محیط زیست

نحیف، مثل تاریخ!

بالکن رسوایی

کلیسای وانک

جهان در هفته‌ای که گذشت (86)

مجمع عمومی سالیانه حزب اراده ملت ایران

شورای شهر با حاما

حاما نیوز در اینستاگرام فعال شد

مجموعه چهار جلدی کتاب‌های سازوکار حزبی منتشر شد

سه‌شنبه‌های گفت‌وگو

اندر احوالات گفتگوهای ما

نقشه راه

دین

تبیعض جنسیتی و فمنیسم

تبعیض جنسیتی و فمنیسیم2

الزامات «گفت‌وگوی نتیجه‌بخش»

دین و سکولاریسم

خروج افغان‌ها

ازدواج

ازدواج 2

جنگ در منطقه

مقاومت در منطقه