گفتگو با حمیدرضا قائدی مسئول کمیته جوانان حزب اراده ملت ایران
اقدامات به عمل آمده برای جوانان اغلب کوتاهمدت و بعضاً نمایشی است
گفتگو
بزرگنمایی:
جوانان امروز بیشازپیش با مسائل اقتصادی و معیشتی دستوپنجه نرم میکنند و همین امر سبب شده است اعتماد عمومی جامعه و علیالخصوص آیندهسازان ایران، خدشهدار شود و پویایی، نشاط و تحرک احزاب و گروههای سیاسی نیز تحتتأثیر این بیاعتمادی عمومی قرار بگیرد.
باخبر شدیم که شما بهعنوان مسئول کمیته جوانان حزب اراده ملت ایران انتخابشدهاید. خواهش داریم برای مخاطبان ما بفرمائید که ساختار جوانان از چه سالی در حزب شکلگرفته است و تاکنون چه کسانی مسئولیت آنها در حزب بر عهده داشتهاند؟
ممنون از توجه شما به مسائل کمیته جوانان. در مورد این سؤال باید خدمتتان عرض کنم که تشکیلات جوانان در حزب بهطورجدی و مشخص از ابتدای سال 84 تحت عنوان سازمان جوانان و دانشجویان شکل گرفت که عملاً بخشی از نقش بازسازی تشکیلات حزب را بعد از سه سال رکود کار تشکیلاتی بر عهده داشت. این دوره که تا برگزاری کنگره چهارم حزب در تابستان سال 87 ادامه یافت یکی از پربارترین دوران فعالیت جوانان حزب بود. در این مقطع مسئولیت اداره سازمان جوانان و دانشجویان حزب بهصورت شورایی بود که افرادی مثل محمد مسیبی، مزدک تنوری، هاشم جباری، جواد مهرایی، حامد صبوری، سیدهادی موسوی، سیدباقر اسکویی و هادی شاکری در آن حضور داشتند و در کنار تعداد قابلتوجهی از جوانان و دانشجویان فعالیت مرتب و منظمی انجام میدادند ازجمله انتشار خبرنامه داخلی، طراحی وبلاگهای مختلف، دیدار با فعالین سیاسی طیفهای مختلف و تبادل نظر با آنها، دادن چند بیانیه و اطلاعیه به مناسبتهای مختلف، جمعآوری و ویرایش و چاپ اسناد و جزوات و بیانیههای حزبی در سه نوشتار، برگزاری اردوی مختص جوانان، فعالیت مؤثر در ستاد انتخاباتی مرحوم هاشمی رفسنجانی کمک به طراحی استراتژی و اهداف و برنامه آینده حزب و کمک به تدارک و برگزاری کنگره چهارم حزب.
بعد از کنگره چهارم تا سال 91 که کنگره پنجم حزب برگزار شد کماکان ساختار سازمان جوانان و دانشجویان در حزب حفظ شد که در این دوره هاشم جباری، مزدک تنوری، بیژن شاملو، شمس افرازیزاده بیشتر فعال بودند. بعد کنگره پنجم تا سال 93 که کماکان ساختار سازمان جوانان بود و بهصورت شورایی علاوه بر افراد فوق محسن ابراهیمی، مهران رئوف، مرجان کاووسی، مهدی الماسی و خانم نورینیک امورات مربوط به جوانان و دانشجویان حزب را راهبری میکردند. بعد از کنگره 93 ساختار جوانان و دانشجویان در قالب شاخه منسجمتر شد و طی انتخابات داخلی محسن ابراهیمی بهعنوان رئیس شاخه جوانان و دانشجویان شد و تا سال 96 مسئولیت با ایشان بود. در تمام این مدت فعالیتهای مستقل جوانان و دانشجویان در زمینه برگزاری اردو، برپایی کلاسهای آموزشی، برگزاری همایش، صدور اطلاعیه، شرکت فعال در جلسات و مجموعههای مربوط به جوانان و دانشجویان احزاب اصلاحطلب، رایزنی با شخصیتهای سیاسی و دیگر فعالیتهای مربوطه ادامه داشت.
شما ارزیابیتان از وضعیت فعالیت سیاسی جوانان در جامعه امروز ایران چیست؟
جوانان امروز بیشازپیش با مسائل اقتصادی و معیشتی دستوپنجه نرم میکنند و همین امر سبب شده است اعتماد عمومی جامعه و علیالخصوص آیندهسازان ایران، خدشهدار شود و پویایی، نشاط و تحرک احزاب و گروههای سیاسی نیز تحتتأثیر این بیاعتمادی عمومی قرار بگیرد.
جناب قائدی نگاه دولت مستقر را به مسائل جوانان چگونه میبینید؟
نگاه دولت تفاوت چشمگیری با دولتهای پیشین ندارد، در عمل اقداماتی که اغلب کوتاهمدت و بعضاً نمایشی است مشهود است. برای مثال بنگاههای اقتصادی و کارخانهها از نیروهای حجمی که با زد و بندهای سیاسی استخدام شدهاند رنج میبرند و حالا دولت مکلف کرده است که مجدد اقدام به جذب نیرو کنند، این اقدام ضربه به تولید است و هزینه تولیدکننده بالا میرود اما در سودسازی توفیقی حاصل نمیشود درنتیجه قیمت مصرفکننده افزایش پیدا میکند که تورم میزاید و ضربهاش را کلیت جامعه متحمل میشوند.
باتوجهبه اینکه اخیراً شما برای این مسئولیت انتخابشدهاید چه برنامههایی کمیته جوانان برای سال 1401 دارد؟
طبق برنامهای که موقع کسب رأی اعتماد به شورای مرکزی حزب ارائه داده شد قصد داریم در سال جاری مجموعه اقدامات زیر را انجام دهیم:
• حضور فعال در کمیته جوانان و حوزههای حزبی
• مشارکت مؤثر در رسانههای حزبی و جوانانه پسند کردن آنها
• مشارکت فعال در برنامههای عمومی و اختصاصی حزب
• کمک در جذب جوانان به حزب
• یادگیری و مهارت ورزی در امر سیاست و سازماندهی
- حزب اراده ملت ایران , حاما , افشین فرهانچی , احمد حکیمی پور , سوسیال دموکراسی , اصلاحات , اصلاح طلب , حسین اکبری بیرق , رحیم حمزه , پیام فیض , مسعود خادمی , زهره رحیمی