شغل معلمی متفاوت با سایر مشاغل نوشتار - پیشنهاد سردبیری

شغل معلمی  متفاوت  با سایر مشاغل

  بزرگنمایی:
در مقاطع مختلفی در دوران پهلوی دوم و در سال‌های بسیاری بعد از انقلاب، شاهد اعتراضات و تحصن‌های معلمین دررابطه‌با مطالبات مالی بوده‌ایم. جدا از اینکه میزان دریافتی معلمان نسبت به بعضی گروه‌های شغلی پائین است و جدا از اینکه میزان دستمزد پایه نسبت به هزینه‌های جاری خانوار ایرانی به‌طورکلی نامتعادل است یک تفاوت محسوس بین شاغلین در وزارت آموزش‌وپرورش با سایر مشاغل دولتی و غیردولتی وجود دارد

در مقاطع مختلفی در دوران پهلوی دوم و در سال‌های بسیاری بعد از انقلاب، شاهد اعتراضات و تحصن‌های معلمین دررابطه‌با مطالبات مالی بوده‌ایم. جدا از اینکه میزان دریافتی معلمان نسبت به بعضی گروه‌های شغلی پائین است و جدا از اینکه میزان دستمزد پایه نسبت به هزینه‌های جاری خانوار ایرانی به‌طورکلی نامتعادل است یک تفاوت محسوس بین شاغلین در وزارت آموزش‌وپرورش با سایر مشاغل دولتی و غیردولتی وجود دارد و همین امر باعث شده است که این قشر نسبت به سایرین بیشتر در این مورد واکنش نشان دهد.
بسیاری از مشاغل دولتی و غیردولتی امکان کسب درآمد بیشتر در حوزه حرفه‌ای خویش را خارج از ساعات رسمی کار دارند. مثلاً در وزارت بهداشت و درمان شب‌کاری و شیفت‌های تعطیل این امکان را به ایشان می‌دهد که کسری درآمد خویش را به این طریق جبران نمایند یا مثلاً در نیروهای نظامی و انتظامی پرکردن ساعات عصر و شب در قالب اضافه‌کاری می‌تواند کسری درآمد را پوشش دهد. این داستان در مورد کارمندان بانک‌ها، شاغلین در وزارت راه‌وترابری و بسیاری از دستگاه‌های دیگر هم صادق است. مأموریت خارج از ساعات اداری نیز یکی از این نمونه‌هاست که برای کارکنان وزارت جهاد کشاورزی و صنایع و معادن امکان‌پذیر است. حضور در طرح‌های تحقیقاتی و کسب درآمد از طریق این طرح‌ها نیز برای مدرسین دانشگاه‌ها امکان‌پذیر است و تا حدودی می‌تواند پوشش‌دهنده کمبود درآمد ایشان باشد. حضور در بخش خصوصی موازی نیز گاهی اوقات چاره‌ساز است. اما معلمین خصوصاً معلمین در شهرستان‌های کوچک و روستاها به‌طور کل از این مزیت‌ها محروم‌اند و حتی در شهرهای بزرگ هم تعداد کمی از معلمین می‌توانند در این‌گونه فعالیت‌های درآمدزا جذب شوند. ناگزیر معلمین بسیاری برای جبران درآمد به مشاغل خارج از حیطه حرفه‌ای خویش نظیر رانندگی، مغازه داری و بنگاه‌داری روی می‌آورند که علاوه بر ایجاد مشکلاتی در تمرکز ایشان بر روی امر حساس پرورش و آموزش گاهی با شأنی‌ات شغل معلمی (از دید دانش‌آموزان و اولیاء ایشان) نیز در تناقض است.
مزیت تعطیلی در سه ماه تابستان، عید و آخر هفته‌ها نیز گرچه از نظر کاهش فرسودگی شغلی و داشتن اوقات فراغت طولانی‌تر به نظر یک مزیت محسوب می‌شود اما از زاویه درآمدسازی چندان چاره‌ساز نیست. چرا که در ایران ما چندان مشاغل موقت تابستانه یا آخر هفته‌ای نداریم که معلمین بتوانند در آنها مشغول شوند و درآمد اضافه داشته باشند.
از طرفی ساعات آموزش مناسب و مفید نیز در طول روز محدود است و طبعاً کسی انتظار ندارد یک دانش‌آموز مثلاً در ساعت 10 شب تحت آموزش معلمی قرار گیرد؛ لذا بر خلاف شغل‌هایی مثل پرستاری یا راهداری که ساعت نمی‌شناسند، شغل معلمی مشابه مشاغل بانکی محدودیت زمانی نیز دارد. ازاین‌رو حتی فعالیت در بخش خصوصی موازی نیز برای بسیاری از معلمین مقدور نیست.
اگر وزارت عریض‌وطویل آموزش‌وپرورش می‌توانست لااقل به‌نوعی این مزیت را برای معلمین فراهم کند که خارج از ساعات رسمی کار خویش بتوانند در همین تشکیلات فعالیت مثمر ثمری به عمل آورند شاید می‌توانست کمک‌حال ایشان باشد. مثلاً تمام امور دفترداری مدارس به ساعات غیرکاری منتقل شود و کار ایشان توسط خود معلمین و به‌عنوان اضافه‌کار محسوب شود و یا پیشنهاداتی ازاین‌دست. البته این‌گونه پیشنهادها نباید مانع از پیگیری مطالبات بر حق معلمان برای دریافت دستمزد مناسب و در شأن برای ایشان شود ولی به‌هرحال در شرایط فعلی می‌تواند راه چاره‌ای برای کاستن از مشکلات این قشر مهم جامعه باشد


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

غوطه ور در تلاطم بهار

تمرین دموکراسی به چه معنا

مدّتی این مثنوی تأخیر شد

فقر ما، ورشکستگی شما

دکتر افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران شد

تمرین دموکراسی

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

بیش از 29 هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

چالش شوراهای شهر

هیولای جنگ

شفافیت در کلونی زنبورها

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

حزب یک مجموعه پویا است، یک موسسه فرد محور نیست

پدیده ای به نام سعید مرتضوی

به بهانه روز کارگر

جهان در هفته‌ای که گذشت 79

دفتر مرکزی حزب بطور غیر رسمی افتتاح گردید

دفتر سیاسی با ترکیب جدید کار خود را آغاز کرد

انتشارات حزب اراده ملت ایران با 34 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

نامه جمعی از احزاب به شهردار و رییس شورای شهر تهران درباره حواشی ساخت مسجد در بوستان قیطریه

دهم اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس؛خلیجی که همیشه فارس خواهد ماند

(هیولا)

تاریخ و آگاهی طبقاتی

جنبش کارگری ایران

زمزمه دلتنگی

درگذشت دنیل دنت، فیلسوف جنجالی آمریکایی که به دنبال درک و توضیح علم ذهن بود.

هفـت تپه

آمار حوادث کارگری در سال 1402

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

بالکن رسوایی

یک مرد

نگاهی به دیدگاه ها و برنامه های حزب راده ملت ایران ( از 1379 تا 1402)

اندیشه های سیاسی سید قطب و تاثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر

نگاهی به دلایل افول مردم سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی )

جهانی شدن و مردم سالاری اجتماعی

پرسه ای در حوالی سیاست

آدم کسی نبودن

دست یابی و پیوند با مخاطبین در احزاب سیاسی

قالب بندی و ساختار دهی یک حزب

کار بست فلسفه در اخلاق حرفه ای

گفتار 2

فریادی بر دیوار

هستیم برآن عهد که بستیم

اکثریت جامعه خواهان تغییر است

سالی که نکوست از پیداست

مجلس و مبارزه با فساد

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

انتخابات حزب محور