آلاینده های مواد غذایی؛ تهدید سلامتی معرفی و پیشنهاد

آلاینده های مواد غذایی؛ تهدید سلامتی

  بزرگنمایی:
با توسعه فعالیت­های صنعتی و کشاورزی، ورود آلاینده­های مختلف به محیط زیست و زنجیره غذایی انسان­ها از بزرگ‌ترین چالش­های جهانی به شمار می­آید؛ چراکه با افزایش جمعیت جهان و اهمیت مسائل بهداشتی، میزان تقاضا برای مواد غذایی سالم و بهداشتی افزایش یافته است. دولت­ها در تلاش هستند تا علاوه بر تأمین امنیت غذایی، ایمنی مواد غذایی را از طریق کنترل آلاینده­ها ارتقا دهند.

با توسعه فعالیت­های صنعتی و کشاورزی، ورود آلاینده­ های مختلف به محیط زیست و زنجیره غذایی انسان­ها از بزرگ‌ترین چالش­های جهانی به شمار می­آید؛ چراکه با افزایش جمعیت جهان و اهمیت مسائل بهداشتی، میزان تقاضا برای مواد غذایی سالم و بهداشتی افزایش یافته است. دولت­ها در تلاش هستند تا علاوه بر تأمین امنیت غذایی، ایمنی مواد غذایی را از طریق کنترل آلاینده ­ها ارتقا دهند.

برخی از آلاینده­ ها به نسبت آلاینده ­های شناخته شده برای عموم مردم ناشناخته و نوظهور هستند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم تهدیدی بر سلامتی گیاهان و جانوران هستند. عوامل بسیاری ایمنی مواد غذایی را تهدید می­کنند از جمله؛ عوامل بیماری زا (باکتری، ویروس، انگل)، سموم قارچی (آفلاتوکسین، اوکراتوکسین)، فلزات سنگین (سرب، جیوه، کادمیوم)، سموم شیمیایی دفع آفات در کشاورزی، آلاینده­ های آلی و آنتی بیوتیک­ها، هورمون­ها و افزودنی­ها و نگهدارنده­های مواد غذایی.

تأمین غذای با کیفیت، سالم و کافی مسئله مهم و اساسی برای امنیت ملی است. ایمن نبودن مواد غذایی علاوه بر این‌که موجب نگرانی سلامت عمومی و افزایش فشار بر کادر بهداشت و درمان اعمال می‌کند، بردرآمد کشاورزان، مشاغل و کسب‌و‌کارهای مرتبط با مواد غذایی اثرگذار است. تغذیه با مواد غذایی ناسالم و بیماری­های ناشی از مواد غذایی ناسالم هزینه­های اجتماعی و اقتصادی بر دولت تحمیل می­کند. در سال‌های گذشته با اقدامات و ارزیابی­ های متعدد در بخش بهداشت وضعیت تغذیه بهبود یافت، اما بررسی وضعیت فعلی سلامت جامعه (امنیت و ایمنی غذایی) نشان‌دهنده مشکلات زیاد در این حوزه و بیماری با منشا مواد غذایی است. انتظار می­رود وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سایر ارگان­های مسئول و مرتبط، برای کنترل آلاینده­ ها بیش از پیش به تدوین و ارائه سیاستها، برنامهها و خطمشیهای سلامت مواد غذایی توجه کنند و بر اساس آنالیز ریسک میزان استاندارد هر آلاینده در هر ماده غذایی را تعیین کنند.


مهشید قاسمی


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نقش و جایگاه شوراهای شهر و روستا در مدیریت شهری و روستایی

چرا مدیریت شهری

شهر دیروز، شهر امروز و شهر فردا

آزمون های قبل ورود به شورا، منجر به بهبود کیفیت مدیریت شهر میشود

دیدگاه های نوین مدیریت شهری پایدار

شهر و لزوم تحلیل آن

برنامه‌ریزی کاربری زمین شهری: اصول و چالش‌ها

بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری: تعریف، تحلیل و راهکارهای مداخله

شاخص‌های اقتصادی شهری و بودجه‌بندی شهرداری‌ها: اصول و اهمیت

ساختار و تشکیلات برنامه‌ریزی شهری در ایران

شوراهای اسلامی شهر و روستا: ساز و کار مشارکت مردم در مدیریت شهری

فناوری در مدیریت شهری

حمل‌ونقل شهری: مفاهیم، سیر تحول و انواع سیستم‌ها

دیپلماسی شهری: راهکاری برای ورود شهرها به عرصه بین‌الملل

مراحل هشت گانه برنامه ریزی شهری

دولت چهاردهم چه کارهائی می‌تواند بکند؟

بر در ارباب بی‌مروت قدرت

پدیدارشناسی جنگ

چگونه سوسیال دموکرات شدم

استرس شغلی در کارگران

رنگین کمان مدارس در ایران

ورودهای غیر مجاز

کیک محبوب یک‌ پرستار

وقتی مطالبه ای باشد، دولت تلاش خواهد کرد تا پاسخی فراهم کند

سند چشم انداز ایران

روایت و پند

نعمت خرسندی و درویشی

بیانیه روز جهانی مبارزه با تغییر اقلیم

مزایای انتخاب یک مدیر بومی برای محیط زیست

نحیف، مثل تاریخ!

بالکن رسوایی

کلیسای وانک

جهان در هفته‌ای که گذشت (86)

مجمع عمومی سالیانه حزب اراده ملت ایران

شورای شهر با حاما

حاما نیوز در اینستاگرام فعال شد

مجموعه چهار جلدی کتاب‌های سازوکار حزبی منتشر شد

سه‌شنبه‌های گفت‌وگو

اندر احوالات گفتگوهای ما

نقشه راه

دین

تبیعض جنسیتی و فمنیسم

تبعیض جنسیتی و فمنیسیم2

الزامات «گفت‌وگوی نتیجه‌بخش»

دین و سکولاریسم

خروج افغان‌ها

ازدواج

ازدواج 2

جنگ در منطقه

مقاومت در منطقه