بزرگنمایی:
این کتاب به زیبایی جزئیات پنهان کودتای ۱۹۵۴ در گواتمالا را بازگو میکند؛ که به کار دولت خاکوبو آربنز پایان داد و کارلوس کاستیو آرماس را به ریاست جمهوری کشور رساند. نویسنده در این اثر با ترکیبی از شخصیتهای واقعی و خیالی، قدرتِ تبلیغات و توانایی آن در هدایت افکار عمومی و تبدیل دروغ به راست را به تصویر میکشد.
تهیه: علیرضا مالمیر
شناسنامه:
نام کتاب: روزگار سخت
نویسنده: ماریو بارگاس یوسا
ترجمه: سعید متین
انتشارات: برج
تعداد صفحه:360
این اثر در سال 2019 منتشرشده است
این کتاب تاریخ پرفرازونشیب گواتمالا را در نیمههای سده بیستم میلادی روایت میکند؛ درست زمانی که در آن، ایالاتمتحدهی امریکا در کشاکش جنگ سرد و رقابت با اتحاد جماهیر شوروی و برای حفظ منافع و منافع تجاری و اقتصادی خود در امریکای مرکزی، به بهانهی مبارزه با کمونیسم و با حمایت مالی و تسلیحاتی از شورشیان داخلی و مزدوران خارجی، دست به کودتا در گواتمالا و سرنگون کردن دولت منتخب آن کشور زد و فرایند مردمسالاری را در آن منطقه تا نیم سده به تعویق انداخت.
این کتاب به زیبایی جزئیات پنهان کودتای 1954 در گواتمالا را بازگو میکند؛ که به کار دولت خاکوبو آربنز پایان داد و کارلوس کاستیو آرماس را به ریاست جمهوری کشور رساند. نویسنده در این اثر با ترکیبی از شخصیتهای واقعی و خیالی، قدرتِ تبلیغات و توانایی آن در هدایت افکار عمومی و تبدیل دروغ به راست را به تصویر میکشد.
گفتهی بارگاس یوسا، برندهی نوبل ادبیات در سال 2010، این رمان، امریکای لاتین وحشت و بربریت و خشونت را بازمینماید؛ جهانی بس مجذوبکننده برای ادبیات، ولی نه برای زندگی واقعی.
قسمتی از کتاب روزگار سخت:
مدتها بعد، وقتی در آن دوران تبعید آوارهوار، حافظهی خاکوبو آربنس گوسمان نگاهی به آن سه سال و نیم کوتاه در قدرت میانداخت، به یاد میآورد که مهمترین تجربهی دولتش همان هفتههای آوریل و مهی 1952 بود که لایحهی اصلاحات ارضی را تقدیم هیئتوزیران کرد تا به مجلس ببرند. خوب میدانست که آن لایحه تا چه اندازه برای آیندهی گواتمالا مهم و حیاتی است و میخواست پیش از تدوین نهایی، در جلساتی علنی میان هواخواهان و مخالفانش به بحث و بررسی گذاشته شود. مطبوعات با نهایت جزئیات پردازی دربارهی آن جلسات که در کاخ ریاست جمهوری برگزار شد، گزارش تهیه کردند و رادیوهای گوشه گوشهی کشور پیگیر آن بحثها بودند.