آشنایی با انواع سیاست های مالی صفحه آخر

آشنایی با انواع سیاست های مالی

  بزرگنمایی:
درک سیاست‌های مالی برای افراد، کسب ‌وکارها و دولت ‌ها برای تصمیم‌گیری آگاهانه و هدایت پیچیدگی‌های اقتصاد جهانی ضروری است.

فاطمه قدم 
سیاست مالی
درک سیاست‌های مالی برای افراد، کسب ‌وکارها و دولت ‌ها برای تصمیم‌گیری آگاهانه و هدایت پیچیدگی‌های اقتصاد جهانی ضروری است.
هدف سیاست مالی ایجاد محیطی مناسب است که از رشد اقتصادی، ایجاد شغل و کاهش فقر حمایت کند.

سیاست مالی چیست؟
سیاست مالی به استفاده از مخارج دولت و سیاست‌ های مالیاتی برای تأثیرگذاری و تثبیت اقتصاد اشاره دارد که شامل تصمیماتی است که توسط دولت در خصوص تخصیص منابع، جمع‌آوری درآمد و هزینه‌های دولت به‌منظور دستیابی به اهداف اقتصادی خاص مانند کاهش بیکاری، تحریک رشد اقتصادی و کنترل تورم اتخاذ می‌شود. سیاست مالی یکی از ابزارهای اصلی دولت‌ ها برای مدیریت اقتصاد در کنار سیاست پولی است.

سیاست‌های انبساطی
سیاست انبساطی یک سیاست مالی یا پولی است که توسط دولت‌ها یا بانک‌های مرکزی برای تحریک فعالیت‌های اقتصادی و افزایش تولید اعمال می‌شود. هدف اصلی سیاست انبساطی تقویت تقاضای کل در اقتصاد از طریق افزایش مخارج دولت، کاهش مالیات یا افزایش عرضه پول است.
سیاست مالی انبساطی شامل افزایش مخارج دولت یا کاهش مالیات است. با افزایش مخارج دولت، دولت پول بیشتری به اقتصاد تزریق می‌کند که منجر به افزایش تقاضای کل می‌شود. این می‌تواند منجر به افزایش فعالیت‌های اقتصادی مانند افزایش هزینه‌های مصرف‌کننده، سرمایه‌گذاری تجاری و ایجاد شغل شود. کاهش مالیات‌ها نیز می‌تواند با افزایش درآمد قابل‌تصرف برای مصرف‌کنندگان و مشاغل، اثر مشابهی داشته باشد که می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری شود.
سیاست پولی انبساطی شامل افزایش عرضه پول از طریق کاهش نرخ بهره یا اجرای سایر اقدامات برای افزایش در دسترس بودن اعتبار است. این می‌تواند منجر به افزایش استقراض و سرمایه‌گذاری توسط مصرف‌کنندگان و مشاغل شود که می‌تواند باعث تحریک فعالیت اقتصادی و افزایش تولید شود.
سیاست‌های انبساطی معمولاً در دوره‌های رکود اقتصادی یا رشد آهسته به‌عنوان راهی برای تقویت فعالیت‌های اقتصادی و ارتقای ایجاد شغل اجرا می‌شوند. بااین‌حال، سیاست‌های انبساطی نیز در صورت عدم مدیریت دقیق می‌تواند منجر به تورم شود، زیرا افزایش تقاضا می‌تواند به قیمت‌های بالاتر برای کالاها و خدمات منجر شود؛ بنابراین، سیاست‌گذاران باید هنگام اجرای سیاست‌های انبساطی، مزایا و خطرات آن را با دقت متعادل کنند.

سیاست‌های انقباضی
سیاست انقباضی یک سیاست مالی یا پولی است که توسط دولت‌ها یا بانک‌های مرکزی برای کاهش فعالیت‌های اقتصادی و کاهش تولید اعمال می‌شود. هدف اصلی سیاست انقباضی کاهش تقاضای کل در اقتصاد از طریق کاهش مخارج دولت، افزایش مالیات یا کاهش عرضه پول است.
سیاست مالی انقباضی شامل کاهش مخارج دولت یا افزایش مالیات است. با کاهش مخارج دولت، دولت مقدار پول تزریق‌شده به اقتصاد را کاهش می‌دهد که می‌تواند منجر به کاهش تقاضای کل شود. افزایش مالیات‌ها نیز می‌تواند با کاهش درآمد قابل‌تصرف برای مصرف‌کنندگان و مشاغل، اثر مشابهی داشته باشد که می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری شود.
سیاست پولی انقباضی شامل کاهش عرضه پول از طریق افزایش نرخ بهره یا اجرای سایر اقدامات برای کاهش در دسترس بودن اعتبار است. این می‌تواند منجر به کاهش استقراض و سرمایه‌گذاری توسط مصرف‌کنندگان و مشاغل شود که می‌تواند باعث کاهش فعالیت و تولید اقتصادی شود.
سیاست‌های انقباضی معمولاً در دوره‌های گرمای بیش‌ازحد اقتصادی اعمال می‌شوند، جایی که خطر تورم یا حباب دارایی‌ها وجود دارد. با کاهش تقاضا و مهار تورم، سیاست‌های انقباضی می‌توانند به ثبات بلندمدت اقتصادی کمک کنند. بااین‌حال، سیاست‌های انقباضی نیز می‌تواند منجر به کاهش رشد اقتصادی و ایجاد شغل شود، بنابراین سیاست‌گذاران باید هنگام اجرای آن‌ها، مزایا و خطرات این سیاست‌ها را به‌دقت متعادل کنند.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

غوطه ور در تلاطم بهار

تمرین دموکراسی به چه معنا

مدّتی این مثنوی تأخیر شد

فقر ما، ورشکستگی شما

دکتر افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران شد

تمرین دموکراسی

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

بیش از 29 هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

چالش شوراهای شهر

هیولای جنگ

شفافیت در کلونی زنبورها

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

حزب یک مجموعه پویا است، یک موسسه فرد محور نیست

پدیده ای به نام سعید مرتضوی

به بهانه روز کارگر

جهان در هفته‌ای که گذشت 79

دفتر مرکزی حزب بطور غیر رسمی افتتاح گردید

دفتر سیاسی با ترکیب جدید کار خود را آغاز کرد

انتشارات حزب اراده ملت ایران با 34 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

نامه جمعی از احزاب به شهردار و رییس شورای شهر تهران درباره حواشی ساخت مسجد در بوستان قیطریه

دهم اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس؛خلیجی که همیشه فارس خواهد ماند

(هیولا)

تاریخ و آگاهی طبقاتی

جنبش کارگری ایران

زمزمه دلتنگی

درگذشت دنیل دنت، فیلسوف جنجالی آمریکایی که به دنبال درک و توضیح علم ذهن بود.

هفـت تپه

آمار حوادث کارگری در سال 1402

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

بالکن رسوایی

یک مرد

نگاهی به دیدگاه ها و برنامه های حزب راده ملت ایران ( از 1379 تا 1402)

اندیشه های سیاسی سید قطب و تاثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر

نگاهی به دلایل افول مردم سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی )

جهانی شدن و مردم سالاری اجتماعی

پرسه ای در حوالی سیاست

آدم کسی نبودن

دست یابی و پیوند با مخاطبین در احزاب سیاسی

قالب بندی و ساختار دهی یک حزب

کار بست فلسفه در اخلاق حرفه ای

گفتار 2

فریادی بر دیوار

هستیم برآن عهد که بستیم

اکثریت جامعه خواهان تغییر است

سالی که نکوست از پیداست

مجلس و مبارزه با فساد

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

انتخابات حزب محور