توسعه پایدار؛ صنعت، نوآوری و زیرساخت معرفی و پیشنهاد

توسعه پایدار؛ صنعت، نوآوری و زیرساخت

  بزرگنمایی:
توسعه صنعت، نوآوری و تأمین منابع ملی برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار در هر جامعه‌ای ضروری است. پیشرفت صنعت و نقش آن بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست از مباحث مهم سیاست گذاری برای توسعه پایدار می‌باشد

مهشید قاسمی 
توسعه صنعت، نوآوری و تأمین منابع ملی برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار در هر جامعه‌ای ضروری است. پیشرفت صنعت و نقش آن بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست از مباحث مهم سیاست گذاری برای توسعه پایدار می‌باشد، صنعتی شدن در راستای توسعه پایدار می‌تواند همراه با نوآوری و توسعه زیرساخت‌ها باشد که در نهایت موجب رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد شود. همچنین با توجه به رقابتی بودن صنعت و تکنولوژی، دولت‌ها باید زیر ساخت‌های لازم برای نوآوری و کاربردی کردن ایده‌های جدید را فراهم آورد. از مهم‌ترین زیر ساخت‌های توسعه صنعت، گسترش سرمایه‌گذاری و ارائه خدمات عمومی است که با مشارکت بخش خصوصی باید فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی کشور را توسعه داد، از این رو سیاست گذاران و تصمیم گیران اقتصادی در دولت‌ها توجه ویژه‌ای به علم و فناوری دارند.
پیشرفت اقتصادی یعنی میزان تولید و مصرف باید به‌سمت پایداری و استفاده مجدد حرکت کند، گسترش منابع انرژی تجدید پذیر، رونق کسب و کار و... که نیازمند داشتن زیرساخت کافی و مناسب است. توسعه زیر ساخت نیز بدون سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر نخواهد بود.
سرمایه‌گذاری در نوآوری و زیر ساخت‌ها، محرک اصلی رشد و توسعه اقتصادی می‌باشد، به‌ویژه در حال حاضر که نیمی از جمعیت جهان شهرنشین شده‌اند و رشد صنایع و فناوری‌های نو اهمیت بیشتری پیدا کرده است. توسعه زیر ساخت‌های ارتباطی و دسترسی به اینترنت برای دستیابی به اطلاعات و دانش روز و تعامل افراد برای تقویت نوآوری و کارآفرینی اهمیت ویژه‌ای دارد. پیشرفت صنعت موجب بهبود کیفیت زندگی می‌شود که تأثیر مثبتی بر حفظ محیط زیست نیز خواهد گذاشت.
سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌هایی همچون حمل و نقل، انرژی و فناوری اطلاعات در جوامع امروزی در اولویت قرار دارد.
ایران پتانسیل بالایی برای رشد اقتصادی بر پایه دانش و نوآوری دارد که نیازمند تقویت، سرمایه‌گذاری و اقدامات سیاسی قطعی می‌باشد. درآمد حاصل از انرژی (نفت و گاز) و سایر درآمدهای ملی را می‌توان برای سرمایه‌گذاری در زمینه مدرن سازی زیرساخت‌های صنایع اختصاص داد. پیشرفت صنعت و ارتقا فناوری نیروی محرک برای رشد اقتصادی، کاهش فقر و توسعه نیروی انسانی است. حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهای نوآورانه از جمله اقدامات پیشنهادی در راستای چشم‌انداز توسعه کشور می‌باشد. اهداف توسعه پایدار برای صنعت، نوآوری و زیرساخت شامل موارد زیر می‌باشد:
1.  توسعه زیرساخت باکیفیت، مطمئن، پایدار و تاب‌آور از جمله زیرساخت منطقه‌ای و فرامرزی، برای حمایت از توسعه اقتصادی و رفاه انسانی با تمرکز بر دسترسی مقرون به صرفه و برابر برای همه.
2.  گسترش صنعتی شدن فراگیر و پایدار؛ و افزایش چشمگیر سهم صنعت از اشتغال و تولید ناخالص داخلی همسو با شرایط ملی، و دو برابر شدن سهم آن در کشورهای کمتر توسعه‌یافته تا 2030.
3. افزایش دستیابی بنگاه‌های کوچک صنعتی و بنگاه‌های دیگر به خدمات مالی از جمله اعتبار پرداخت‌پذیر و ادغام آن‌ها با زنجیره‌ها و بازارهای ارزش به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه.
4. ارتقای زیرساخت و مقاوم سازی صنایع برای پایدارسازی آن‌ها با افزایش بهره‌وری استفاده از منابع و به‌کارگیری بیشتر فناوری‌ها و فرایندهای صنعتی پاک و سازگار با محیط زیست همراه با اقدام همه کشورها بر اساس توانایی آن‌ها تا 2030.
5. بهبود پژوهش علمی و ارتقای توانایی‌های فناوری در بخش‌های صنعتی در تمام کشورها، به‌ویژه کشورهای درحال‌توسعه؛ از جمله تشویق نوآوری و افزایش چشمگیر تعداد کارکنان بخش پژوهش و توسعه به‌ازای هر یک میلیون نفر جمعیت و هزینه عمومی و خصوصی پژوهش و توسعه تا 2030.
6. تسهیل زیرساخت پایدار و تاب‌آور توسعه در کشورهای درحال‌توسعه از راه حمایت‌های بهبودیافته مالی، فنی و فناورانه به کشورهای افریقایی، کمتر توسعه‌یافته، کشورهای محصور در خشکی و کشورهای جزیره‌ای کوچک در حال توسعه.
7. حمایت از توسعه فناوری داخلی، پژوهش و نوآوری در کشورهای در حال توسعه از جمله به‌وسیله تضمین فضای سیاست‌گذاری سودمند، شامل تنوع صنعتی و ارزش افزوده برای کالاها.
8. افزایش چشمگیر دستیابی به فناوری اطلاعات و ارتباطات و تلاش برای فراهم کردن دسترسی جهانی و مقرون به صرفه به اینترنت در کشورهای کمتر توسعه‌یافته تا 2020.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نقش و جایگاه شوراهای شهر و روستا در مدیریت شهری و روستایی

چرا مدیریت شهری

شهر دیروز، شهر امروز و شهر فردا

آزمون های قبل ورود به شورا، منجر به بهبود کیفیت مدیریت شهر میشود

دیدگاه های نوین مدیریت شهری پایدار

شهر و لزوم تحلیل آن

برنامه‌ریزی کاربری زمین شهری: اصول و چالش‌ها

بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری: تعریف، تحلیل و راهکارهای مداخله

شاخص‌های اقتصادی شهری و بودجه‌بندی شهرداری‌ها: اصول و اهمیت

ساختار و تشکیلات برنامه‌ریزی شهری در ایران

شوراهای اسلامی شهر و روستا: ساز و کار مشارکت مردم در مدیریت شهری

فناوری در مدیریت شهری

حمل‌ونقل شهری: مفاهیم، سیر تحول و انواع سیستم‌ها

دیپلماسی شهری: راهکاری برای ورود شهرها به عرصه بین‌الملل

مراحل هشت گانه برنامه ریزی شهری

دولت چهاردهم چه کارهائی می‌تواند بکند؟

بر در ارباب بی‌مروت قدرت

پدیدارشناسی جنگ

چگونه سوسیال دموکرات شدم

استرس شغلی در کارگران

رنگین کمان مدارس در ایران

ورودهای غیر مجاز

کیک محبوب یک‌ پرستار

وقتی مطالبه ای باشد، دولت تلاش خواهد کرد تا پاسخی فراهم کند

سند چشم انداز ایران

روایت و پند

نعمت خرسندی و درویشی

بیانیه روز جهانی مبارزه با تغییر اقلیم

مزایای انتخاب یک مدیر بومی برای محیط زیست

نحیف، مثل تاریخ!

بالکن رسوایی

کلیسای وانک

جهان در هفته‌ای که گذشت (86)

مجمع عمومی سالیانه حزب اراده ملت ایران

شورای شهر با حاما

حاما نیوز در اینستاگرام فعال شد

مجموعه چهار جلدی کتاب‌های سازوکار حزبی منتشر شد

سه‌شنبه‌های گفت‌وگو

اندر احوالات گفتگوهای ما

نقشه راه

دین

تبیعض جنسیتی و فمنیسم

تبعیض جنسیتی و فمنیسیم2

الزامات «گفت‌وگوی نتیجه‌بخش»

دین و سکولاریسم

خروج افغان‌ها

ازدواج

ازدواج 2

جنگ در منطقه

مقاومت در منطقه