سرمقاله (35): در باب عمل به وعدهها/شورا یافته ها چه در چنته دارند؟
سرمقاله
بزرگنمایی:
سال گذشته شوراها میراثدار بودجه بهجامانده از شوراهای قبلی بودند. امسال درواقع اولین سالی است که منتخبین شوراها میتوانند بر اساس بودجه و برنامهریزی که خودشان انجام دادهاند به رتق و فتق امور بپردازند؛ لذا انتظار پربیراهی از ایشان نخواهد بود که این به قدرت رسیدگان آنچه در چنته دارند در سال جدید رو کنند.
به گزارش حاما نیوز، سال گذشته شوراها میراثدار بودجه بهجامانده از شوراهای قبلی بودند. امسال درواقع اولین سالی است که منتخبین شورا میتوانند بر اساس بودجه و برنامهریزی که خودشان انجام دادهاند به رتقوفتق امور بپردازند؛ لذا انتظار پربیراهی از ایشان نخواهد بود که این به قدرت رسیدگان آنچه در چنته دارند در سال جدید رو کنند.
پانزده روز اول فروردین که شروع چندان موفقی نبود، شهرداریها بهشدت نا آماده بودند و خیل عظیم مسافران ایشان را غافلگیر کرد. مشکلات زیرساختی موجود، عدم برنامهریزی برای این تعطیلات و مسائل دیگر باعث شدند که کارنامه شوراها و شهرداریها، موفق ارزیابی نشود.
خوشبختانه تا آلان از حوادث طبیعی بحرانساز خبری نبوده است و امیدواریم که ایشان بتوانند درصورتیکه برنامهای برای بهبود وضعیت شهرها و روستاها دارند در فضائی آرام و بیدغدغه آن را عملیاتی نمایند.اما چند نکته است که بهتر است موردتوجه قرار گیرد:
. شهرها و روستاهای ما از آزمونوخطای مدیران آسیب بسیار دیدهاند. لازم است متولیان امر اراده کنند و برنامه و سندهای بلندمدتی برای شهرها و روستاها تدوین نمایند.
.اختیارات شوراهای شهر و روستا و بهتبع آن شهرداریها و دهیاریها محدود است. لازم است شورایعالی استانهای کشور از فضای موجود استفاده نمایند و درخواست افزایش این اختیارات و اصلاح قانون در این زمینه را بنمایند.
.مسائل و مشکلات شهرها و روستاها فقط و فقط با مشارکت شهروندان قابل حل شدن است، پس لازم است در ابتدای امر مکانیسمهایی برای افزایش مشارکت تمام شهروندان اندیشیده شود.
تاکنون طرحهایی که در این زمینه ارائه و گهگاه اجرا شده است مفید فایده نبوده و بسیاری از شهروندان از گردونه تصمیمسازیهای شهری و به دنبال آن محققسازی پروژهها و ایدهها بیرون ماندهاند.
.سازمانهای مردمنهاد بهعنوان بخشی از جامعه مدنی میتوانند در فقدان نهادهایی نظیر شورایاری و شوراهای محلات کمک شهرداریها باشند. تقویت و به بازی گرفتن این سمنها میتواند بخشی از مشکلات مربوط به مشارکت شهروندان را پوشش دهد لذا لازم است در این زمینه تدابیر مناسب اندیشیده شود.
استفاده از پتانسیل اعضا سابق شوراها و مدیران شهری بازنشسته یکی از درگاههایی است که ضمن ایجاد همبستگی بین مجموعه مدیران شهری، به انباشت تجربه در مدیریت شهرها و روستاها کمک میکند.
.مشکلات و بحرانهای حوزههای شهری و روستایی ما از اندازه بیرون است و لذا لازم است اولویتبندی گردند و در سال جاری شوراها کمر همت به حل اصلیترین آنها ببندند.
معضلات زیستمحیطی، بحرانهای طبیعی، بوروکراسی زائد، عدم شفافیت مکانیسمهای اداری، تمرکزگرائی شدید در امور شهرها، دخالت دولت و حاکمیت در مدیریت شهرها و روستاها، بیانگیزگی اعضا شوراهای شهر و روستا، عدم وجود بودجه پایدار، بیاعتمادی مردم و جامعه به مدیران و ... از زمره این مشکلات هستند.
.تاکنون طرحها و پروژههای زیادی در شوراها و شهرداریها طرحشده است که بلااستفاده و با وضعیت نامشخص در بایگانیهای این مجموعهها در حال خاک خوردن هستند. بهتر است تیمی مأمور رسیدگی به این طرحها و پروژهها گردند تا اگر در شرایط فعلی قابلیت عملیاتی شدن دارند و میتوانند به بهبود وضعیت شهرها و روستاهای ما کمک کنند مجدداً در دستور کار قرار گیرند.
.معضلات و مشکلاتی از سالیان قبل در شهرها و روستاهای ما تلنبار شده است که در بسیاری از موارد از این شورا به شورای بعدی منتقل میگردند. لازم است این نوع از مسائل هر چه سریعتر تعیین تکلیف گردند و از فشار بر روی مردم و متولیان امر کاسته شود.
در این باب بازهم میتوان سخن راند اما شروع سال است و رودهدرازی شایسته نیست فقط از باب یادآوری بود برای کسانی که با وعدههای شیرین بر کرسی شوراها نشستهاند.
- حزب اراده ملت ایران , حاما , افشین فرهانچی , احمد حکیمی پور , سوسیال دموکراسی , اصلاحات , اصلاح طلب , حسین اکبری بیرق , رحیم حمزه , پیام فیض , مسعود خادمی , زهره رحیمی