قاصد روزان ابری، داروگ، کی میرسد باران؟
سرمقاله
بزرگنمایی:
در پس التهابات و تنشهای هفتههای اخیر اتفاقاتی افتاده است که در هیاهوهای خبری موجود خواسته یا ناخواسته فراموش میشوند. این وقایع این روزها با توجه به شرایط کشور کمتر دیده میشوند
در پس التهابات و تنشهای هفتههای اخیر اتفاقاتی افتاده است که در هیاهوهای خبری موجود خواسته یا ناخواسته فراموش میشوند. این وقایع این روزها با توجه به شرایط کشور کمتر دیده میشوند و حق نیز اینگونه است اما اگر در بازهای طولانیتر به آنها بنگریم هر کدام میتواند نشانهای باشد بر افول موقعیت کشور ما در عرصه جهانی. در این سرمقاله نگاهی کوتاه انداختهایم به این وقایع:
امسال ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت شرکت نمیکند. مسئولان این نمایشگاه با توجه به شرایط موجود و امکان بروز ناآرامی در مقابل غرفه ایران، درخواست کردهاند که غرفه ایران به یکی از سالنهای فرعی نمایشگاه منتقل شود تا حفاظت و مراقبت از آن سادهتر باشد و حساسیت کمتری را برانگیزد. این موضوع به مزاق متولیان ایرانی این غرفه خوش نیامده است و رسماً و با بیانیهای شدیدالحن از حضور در این نمایشگاه جهانی انصراف دادهاند.
سنجشی دقیق در باب میزان تورم سال آتی ایران توسط صاحب نظران صندوق بینالمللی پول صورت گرفته است که با توجه به پارامترهای متعدد مورد بررسی، این تورم را در صورت ادامه وضع موجود حدود 50 تا 60 درصد تخمین زدهاند. تورمی در این حد بالا، آنهم در ادامه چندین سال تورمهای دورقمی، ساختار درآمدی مردم را بشدت تحت الشعاع قرار میدهد و ایران را آبستن وقایع ناگوار میکند.
ایران از کاندیداتوری برگزاری جام ملتهای آسیا در سال 2027 (5 سال دیگر) انصراف داد. علی رغم برنامه ریزی های صورت گرفته و تمام شعارهائی که داده شد، این هفته ایران - بدلایل مختلف بیان شده و بیان ناشده – خود را از رقابت برای میزبانی این رویداد مهم کنار کشید و احتمالاً عربستان این میزبانی را بر عهده خواهد گرفت.
هفته گذشته ثبت نامهای رشتههای تخصصی و فوق تخصصی پزشکی پایان یافت و دستیاران و فلوشیپ های جدید کار خود را در حالی آغاز کردند که بسیاری از ظرفیتهای تخصصی و فوق تخصصی کشور خالی ماندند. آینده پزشکی کشور در گرو تربیت نیروهای کاردان و متعهد است و عنقریب است که این بحران سر باز کند و کشورما که روزی سرآمد منطقه در امور پزشکی بود به کشوری محتاج و تابع تبدیل شود. آمار مهاجرت پزشکان و پرستاران نیز کماکان بالاست و به قول ظریفی از توریسم پزشکی به توریسم پزشک رسیدهایم.
کنفرانس فیلم کوتاه، مهمترین نهاد بین المللی مرتبط با فیلمهای کوتاه، با صدور بیانیهای عضویت جشنواره فیلم کوتاه تهران در این نهاد را به حالت تعلیق درآورده است. از هفته گذشته و بدنبال تنشهای بوجود آمده در برگزاری این جشنواره و انصراف بعضی از شرکت کنندگان و اصرار متولیان جشنواره بر برگزاری آن در شرایط فعلی، نهایتاً این اتفاق رخ داد و جایگاه جشنواره در سطح جهانی دچار خدشه شد.
ایران از راهیابی به شورای حکام سازمان جهانی مخابرات جهان بازماند. علی رغم حضوری چهارساله در این شورا این بار ایران نتوانست آرا لازم را برای حضور مجدد در این شورا کسب نماید و طبیعی است که بخشی از جایگاه خود در این سازمان را از دست داد.
طبق اخبار متعدد و متواتر کسب و کارهای اینترنتی در هفتههای اخیر بشدت آسیب دیدهاند و طبق گزارشاتی تعداد دستفروشان خانم که قبلاً از طریق اینترنت محصولات خود را به فروش میرساندند، زیاد شده است. قطعی های مکرر اینترنت به تولید کنندگان خرد محصولات کشاورزی، برگزار کنندگان کلاسها و کارگاههای آموزشی و بسیاری از فعالیتهای دیگر نیز آسیب زده است.
این لیست را میشود باز هم ادامه داد ولی گمان کنم که همین گزیده برای درآوردن اشک هر وطن دوستی کافی است! قاصد روزان ابری، داروگ، کی میرسد باران؟
- حزب اراده ملت ایران , حاما , افشین فرهانچی , احمد حکیمی پور , سوسیال دموکراسی , اصلاحات , اصلاح طلب , حسین اکبری بیرق , رحیم حمزه , پیام فیض , مسعود خادمی , زهره رحیمی