سخنرانی دبیرکل حاما در جلسه افتتاحیه شاخه استان آذربایجان غربی
چرا ما هستیم ؟
شنبه 20 مرداد 1397 - 19:21:46
جنبش اصلاح طلبانه و تجدد خواهانه ایران از حدود یکصد سال قبل فراز و نشیب ها، امیدها و ناکامی ها ی زیادی را پشت سر گذاشته است و انسانهای آزاده و بلند همت با آرزوی سربلندی و سعادت این ملک و ملت با ایده ها و عقیده های مختلف آمده اند و تلاش کرده اند تا سختیها و مرارتهای جانفرسا را به جان خریده و با امید بستن به جرقه های روشنایی در حسرت تحقق آمال خود نقاب خاک بر چهره کشیده و رفته اند و برخی هم هنوز در بین ما هستند و روز های پایانی عمر خاکی خود را سپری میکنند و هنوز در حسرت جان گرفتن ریشه های درخت اصلاح در این سرزمین کهنسال، واپسین ایام حیات این جهانی خودرا طی می کنند. 
اما آنچه بر ما و نسل ما باقی مانده و ذخیره عظیمی هم می باشد، تجربه و توشه یکصد ساله اخیر و اندوخته های گرانسنگ پیشتازان جنبش اصلاح طلبانه کشور است که باید به بهترین صورت ممکن مورد بهره برداری صحیح عملی و نظری گردد. 
بر اساس اصل هزینه و فایده، به نظر من هزینه هایی که در این کشور برای تحقق نظام ایده آل مردم سالار در یکصد سال اخیر شده، به هیچ وجه فایده مناسب را عاید نکرده است. و با این هزینه های انجام شده می بایست خیلی فایده ها می بردیم اما چه باید کرد که بد بیاری تاریخی بیماری مضمنی است که همواره کشورمان را رنج می دهد و همیشه تاریخ با بدشانسی مواجه شده ایم و حتی پیروزی انقلاب اسلامی هم مارا از این بد بیاری تاریخی نجات نداد. حماسه دوم خرداد نقطه آغاز یک تحول کیفی در نظام سیاسی و اجتماعی ما است. کشور ما بعد از پشت سر گذاشتن یک سلسله تغییرات کمی مثل:
1- افزایش جمعیت
 2- بهم ریختن ترکیب سنی جامعه و جوان شدن جمعیت کشور که پیامدهای خاص خود را در زمینه های آموزشی، اشتغال، نیازهای جدید و سؤالات جدید بدنبال دارد.
 3- افزایش جمعیت شهرنشین نسبت به جمعیت روستایی
 4- افزایش سطح سواد
 5- افزایش جمعیت تحت پوشش نظام تعلیم و تربیت
 6- افزایش تعداد دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی
 7- افزایش تیراژ نشریات، روزنامه ها و مجلات
 8- افزایش تعداد فیلم های تولیدی در سال 
9- افزایش تورم و حجم نقدینگی 
10- و افزایش تعداد انتخابات و دیگر تغییرات در شاخصهای مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، و سیاسی که میتوان به این فهرست افزود، باعث شد که بناگاه جامعه ما وارد مرحله جدیدی از تحول سیاسی واجتماعی خود گرددکه این تحول نه تنها جنبش کمی داشت ( 30 میلیون رأی در یک انتخابات و 20 میلیون رأی برای رئیس جمهور منتخب)، بلکه جنبه کیفی آن حائز اهمیت فوق العاده بود و مردم به قدرت واقعی رأی خودرا برای اولین بار پی بردند که در این خصوص بعداً بیشتر بحث خواهم کرد. به تجارب گذشته، تجربیات 20 سال بعد از انقلاب و خود انقلاب را هم باید اضافه کرد به تنهایی اندازه 200 سال مطلب و مسئله در خود جا داده است و به عبارتی به اندازه دو قرن فشرده حساب میشود. 
حال نسل ما با این همه توش و توان وارث همه مصلحان و آزادیخواهان و چکیده و خلاصه همه نیازها و دغدغه ها و خواسته ها و آمال پیشینیان خود می باشد. شرایط اجتماعی کشورمان در این دوره گذار طوری است که دستهای پنهان سرنوشت مسئولیت تاریخی حمل بار جریان اصلاح را تا سر منزل مقصود و نقطه مطمئن به عهده ما قرار داده است. پس باید شاگرد و وارث خوبی برای میراث تاریخی کشورمان باشیم و به مثابه وارثان خلف و صالح گذشتگان خود عمل نمائیم و در این صورت است که شایستگی مدیریت و تکمیل پروژه توسعه سیاسی و جنبش جامعه مدنی خواهیم بود

http://eradehmellat.ir/fa/News/53/چرا-ما-هستیم-؟
بستن   چاپ