خلاصه بحث: در شروع کار خلاصه ای از جلسه قبل برای غایبان ارائه شد تا در روند بحث گم نشوند و آشنایی کافی داشته باشند برای پیش برد بحث. در ادامه تسهیلگر از هرکس خواست تا نظرش را راجع به موضوع تبیعض جنسیتی بیان بکند که نظر های متفاوتی دریافتیم مثل:
1 - تبعیض جنسیتی وجود ندارد.
2 - تبیعیض جنسیتی وجود دارد.
3 - تبیعض جنسیتی هم برای مردان است و هم برای زنان بستگی دارد آن را از چه دیدگاهی ببینیم.
4 - تبیعض جنسیتی در همه دنیا هست و فقط مختص یک جامعه نیست و.....
در ادامه با کمک امیرحسین زینلی با بُعد تاریخی فمینیسم و تولد آن در دوران مسیحیت آشنا شدیم.
مهدی صادقیها: «تبعیض جنسیتی وجود دارد و علاوه بر تبعیض جنسیتی تبعیضهایی هم برای افراد کمتوان وجود دارد که ما باید سعی کنیم اینها را رفع کنیم و کمک به آنها وظیفه ما است».
فرزین موذن زاده با این نظر مخالف بود و گفت: «ما وظیفهای نداریم که برای بهبود زندگی آنها کاری کنیم اگر هم کمکی از طرف ما به آنها بشود این لطف ما است نه چیز دیگر. در ادامه راجع به موضوع تبیعیض جنسیتی گفت اصلا چیزی به اسم تبعیض نداریم و هر جامعه که در آن هر قانونی تصویب شده است با توجه پذیرفتههای آن جامعه است نه چیز دیگر.
البته ممکن است ظلم هم باشد که آن هم در دوره کوتاه دگردیسی تاریخی است».
زهرا زمانی:« ما شکل تازهای از فمنیسم را میبینیم که اصل فمنیسم اینگونه نبوده است و در طول زمان معنا و مفهوم آن عوض شده است و الان ما بیشتر مرد ستیزی را میبینیم تا فمنیسم که این درست نیست و خیلی جاها فشار در زندگی بیشتر بر روی مرد است ما باید دیدگاه خود را از تبیعض عوض کنیم و موضوع را صفر و صدی نکنیم. اصلا همه مشکلات ما از این است که همه چیز را یا صفر میبینیم یا صد و حد وسطی برای هیچ چیز قائل نمیشویم».
علیرضا اسکندری نژاد: «همانطور که تبعیض علیه زنان داریم علیه مردان نیز هست مثلا سربازی، بارزترین تبعیض است که یک جوان باید دو سال از عمرش را صرف کاری کند که ممکن است به دردش نخورد.»
فرزین موذنزاده: « سربازی اصلا تبعیض نیست و در هر کشوری سربازی هست و مردان یک کشور باید بلد باشند که در مواقع خطر از کشور خود دفاع کنند پس این موضوع را نمیتوان تبعیض خواند».
سارا بالابندی: « گفتن اینکه ما چیزی به اسم تبیعض جنسیتی نداریم کمی ظالمانه است، از رفتارهای روزمره بگیرید مثل لباس پوشیدن و ورزش کردن و... تا رفتارهای خیلی جدیتر مثل زندگی و مسافرت و... زنها در محدودیت هستند و ندیدن این تبعیض ها ظلم است و انکارشان ظالمانهتر».
مریم کوشکی: « ما حتی برای لباس پوشیدنمان اختیاری از خود نداریم بعد میگویید تبعیضی نیست؟».
امیرعماد فراهانی:« تبیعیض هم برای زنان است هم برای مردان اما همیشه تبیعض علیه مردان کمتر دیده شده است».