جلسات هفتگی و گفت و گو محور حزب اراده ملت ایران
دین و سکولاریسم
دوشنبه 30 مهر 1403 - 21:35:32

در ابتدای کار بعد از پذیرایی گریزی زده شد به دو جلسه قبل که با محوریت دین برگذار شد و تسهیلگر از هرکس خواست که نظرش را راجع به دین بگوید و اگر از جلسات قبل نظرش تغییر کرده است تغییرات را بیان کند که نظر هیچ کس عمدتا عوض نشده بود فقط اطلاعات تکمیلی داده شد.
برای مثال، زهرا زمانی که گفته بود: «دین باید از جامعه و سیاست حذف شود در ادامه صحبتش گفت از همان ابتدای کار دین با سیاست شروع شده است و به این سادگی ها نمی‌توان این دو را از هم جدا کرد که اگر بشود خیلی خوب می‌شود و آنگاه است که ما یک جامعه سکولار را داریم. الان به جوامع سکولار که نگاه کنیم، پیشرفت زیادی را می‌بینیم و این نشانه خوبی است ما هم کم‌کم باید این روند را پیش بگیریم».
علیرضا اسکندری‌نژاد در جواب به همین موضوع بیان کرد: «اینکه بگوییم جدایی دین از حکومت، یک چیز محال است و اصلا عملی نمی‌شود حتی در جوامع سکولاریسم هم دین وجود دارد حتی در دولتشان، انقلابیونشان قوانینی که وضع کردند بر پایه دین بوده است و الان سعی می‌کنند دین را وارد نکنند ولی در اصل بر چیزی عمل می‌کنند که نیاکانشان بر اساس دین مطرح کرده است. 
و اینکه بگوییم دین را باید از زندگی‌مان حذف کنیم یک امر محال است، تمام رفتاری که ما در زندگی انجام می‌دهیم بر پایه دین است مثل کسی که می‌گوید دین را حذف کنیم و بعد در رفتارش صبر می‌کند کسی که بزرگ‌تر است ابتدا داخل یا خارج شود از جمعی، این رفتاری دینی است.
به تعبیر تمام جامعه شناسان همه رفتار های ما دینی و تاثیرگرفته از دین است».
بعد از بیان این حرف موج مخالفت‌هایی برخواست، از قبیل اینکه:
رضا باقری: «علیرضا همه چیز را به دین ربط می‌دهد و این درست نیست».
سارا بالابندی: «خیلی رفتارها برخواسته از شرایط زندگی ما است و ربطی به دین ندارد».
مریم کوشکی: «برای همه چیز که نمی‌توان دلیل دینی آورد اگر اینطور است که شما می‌گویید کجای دین نوشته شده است که پایمان را جلوی بزرگتر دراز نکنیم؟».
محمدمهدی میرصادقی: «این حرف تو مثل این است که افراد بظاهر دین دار می‌گویند همه چیز دینی است آن‌چیزهایی که فهمیده‌ایم که خب هیچ، قطعا دینی است اما آن‌چیزهایی را هم نمی‌دانیم قطعا دلایل دینی دارد ولی ما فعلا به آن نرسیده‌ایم».
مهدی صادقیها : «دین می‌تواند دو وجه در کارکرد جامعه داشته باشد در وجه مثبت: باعث فرهنگ و هویت جمعی می‌شود و در حالت منفی‌اش: ممکن است دچار استبداد دینی بشود و جلوی کثرت گرایی را بگیرد».
 زهرا زمانی: «علاوه بر همه چیزهایی که بیان شد حرف‌های آقای اسکندر‌ی‌نژاد قوه عقل و اختیار را از آدم می‌گیرد، انگار ما هیچ وقت نمیتوانیم تصمیم بگیریم که چه کاری درست است چون از قبل در ما نهادینه شده است که چه کاری باید انجام بدهیم».



http://eradehmellat.ir/fa/News/3876/دین-و-سکولاریسم
بستن   چاپ