فریادی بر دیوار
يکشنبه 1 مهر 1403 - 09:37:50

زهرا زمانی 

کتاب فریادی بر دیوار همانطور که از اسمش پیداست مربوط به دیوار نوشته ها است.
در ابتدای کتاب راجع به  تاریخچه دیوار نویسی یا گرفیتی صحبت می‌شود که از زمان اجداد ما در غار این کار صورت می‌گرفته است. و اینکه چه چیز هایی گرفیتی است و نمونه هایی از آن را نویسنده بیان کرده است.
خانم رحیمی در ابتدای کار راجع به اهداف گرفیتی صحبت کرده است که این موضوع، نشان دهنده اهمیت گرفیتی است و صرفا یک نقاشی نیست و چیزی فرا تر از نقاشی یا دیوار نوشته است!
نکته ای که خواننده را جذب می‌کند تا کتاب را با اشتیاق بخواند، لحن دوستانه و صمیمی نویسنده است. هنگامی که مشغول خواندن این کتاب هستی به این فکر نمی‌کنی که نویسنده‌ای که آن را نوشته است را  نمیشناسیمش بلکه فکر می‌کنیم دوست صمیمی ما برایمان صحبت می‌کند.
به این قسمت از کتاب توجه کنید: «آن حس کودکی حسود، که با دیدن دیواری سر راه مدرسه ام شعله می‌کشید. کسی نوشته بود: «لیلا دوستت دارم». و من هر با با خواندنش به لیلا که نمی‌شناختم حسادت می‌کردم وچقد دلم می‌خواست یکنفرهم دوست داشتن من را به تمام هم محله‌ای ها خبر بدهد».
نویسنده با نشان دادن تفاوت گرفیتی و وندالیسم، به ما غیر مستقیم یاد می‌دهد که برای دیوارهای شهر خود ارزش قائل شویم تا در نهایت، شهری زیبا داشته باشیم.
در آخر هم دو دیدگاه مثبت و منفی نسبت به گرفیتی بیان شده است که قابل توجه است.
در کنار همه ویژگی های مثبتی که از نوشته گفته شد از کیفت بالای عکس ها و متفاوت بودن صفحه بندی هم برای جذاب تر شدن  کتاب نمیتوان گذشت.
وقتی به نمونه هایی از گرفیتی می‌رسیم می‌بینیم که این هنری که در نزدیک ما، جلوی چشم ما بوده است و به آن توجه نمی‌کردیم چقدر زیبا و تاثیر گذار می‌تواند باشد. در حدی که همه را میتوان در صفحات مجازی خود بارگزاری کرد و فیدبک های خوبی گرفت مثل: 
« مادرم سلامت رساند و گفت: از گونه هایت بده تا مربای آلبالو درست کنم»
« چشمانت مانند حکومت، نه عدل دارد، نه بخشش، نه مساوات»
«زیبایی ات مانند ترانه ترکی  دوستش می‌دارم اما نمی‌فهمم‌اش»
و.....



http://eradehmellat.ir/fa/News/3841/فریادی-بر-دیوار
بستن   چاپ