سخنرانی دبیرکل حاما در جلسه افتتاحیه شاخه استان آذربایجان غربی در سال 1378
چرا ما هستیم؟ (فلسفه وجودی حزب اراده ملت ایران) (قسمت پایانی)
پنجشنبه 23 اسفند 1397 - 19:37:33

یکی از مباحث ضروری هر حزب و حرکت سیاسی، پاسخ مناسب به فلسفه وجودی خود است، و اساساً اینکه چرا یک حزب سیاسی شکل می‌گیرد و شکل‌گیری آن برای پاسخ به کدام‌یک از نیازها و خلأهای موجود در نظام سیاسی و اجتماعی آن کشور است، از مباحث بنیادی یک تشکل سیاسی محسوب می‌شود. بر این اساس هفته‌نامه اراده ملت در راستای معرفی مبانی شکل‌گیری و فلسفه وجودی حزب اراده ملت (حاما) مبادرت به انتشار سخنرانی دبیر کل حاما در جلسه افتتاحیه شاخه استان آذربایجان غربی در سال 1378 زیر عنوان «چرا ما هستیم؟«نموده است. در بخش‌های قبلی این نوشتار ضمن اشاره به تجربه و توشه یک‌صد ساله اخیر و اندوخته‌های گران‌سنگ پیشتازان جنبش اصلاح‌طلبانه و فراز و نشیب‌ها، امیدها و ناکامی‌های آن، عدم وجود فرهنگ کار جمعی؛ عدم اعتمادبه‌نفس و عدم استقلال گروه‌ها و شخصیت‌های داعیه‌دار اصلاح ازجمله «علل به نتیجه نرسیدن حرکت‌های اصلاحی گذشته» دانسته شده، در این راستا ازجمله علل تشکیل حزب بیان گردید که در این شماره به بقیه علل و در ادامه به جایگاه حزب در کنار سایر گروه‌های دوم خرداد پرداخته شده است و اینکه پاسخ سؤال چرا باوجوداین همه گروه و حزب که داعیه اصلاح و رهبری و پیشبرد جنبش جامعه مدنی و توسعه فرهنگ مشارکت در جامعه را دارند، ما نیز می‌خواهیم تشکل جداگانه‌ای درست کنیم؟ و سؤال اساسی‌تر که در این بخش پایانی بدان پرداخته می‌شود: اما چرا نسل ما؟

اما چرا نسل ما؟ ویژگی‌های نسل 17 شهریور

این نسل چه ویژگی‌هایی دارد و چرا باید سامان جدیدی به خود بدهد. به‌طور مختصر و فهرست‌وار می‌توانم بگویم که:
1) نسل ما نسلی است که انقلاب و بیست سال پرفرازونشیب پس از آن را درک کرده. بیست سالی که به‌تنهایی تجربه دویست سال فشرده را در خود جای داده است.
2) نسل ما در موقعیتی نبوده که دخالتی در تصمیمات گذشته کشور را به این روز انداخته باشد و اساساً به دلیل شرایط زندگی و سنی خود چنین مجالی برایش فراهم نبوده است؛ پس دلیلی هم برهم سرنوشت بودن با تصمیم‌گیرندگان گذشته ندارد. این نسل، نسل سؤال‌کننده است نه جوابگو.
3) نسل ما در حد خود در انقلاب نقش داشته، از آن حمایت کرده، در جنگ سهم خود را در دفاع از کیان دین و کشور ادا کرده و درواقع به‌مثابه سربازان، رهبران و مدیران انقلاب هستی خود را خالصانه تقدیم کرده و آنچه می‌توانسته برای قوام انقلاب و نظام برخاسته از آن هزینه کرده است. پس نه‌تنها بدهکار نیست بلکه باید طلبکار هم باشد. ولی آن اندازه قانع و نجیب می‌باشد که ادعای طلب کاری نمی‌کند بلکه هنوز خود را بدهکار مردم و کشور خود می‌داند.
4) نسل ما تکامل طبیعی نسل‌های قبل از خود می‌باشد و درواقع خلاصه و چکیده ده‌ها سال مبارزه و تلاش بزرگان و مصلحان این کشور می‌باشد که در آرزوی آبادی و سعادت و آزادی وطن خود حسرت بدل ماندند. پس نسل ما شاگرد لایق و مستعد تاریخ کشور خود و تحولات سیاسی و اجتماعی آن می‌باشد و بایستی درس خود را خوب بیاموزد و به‌خوبی هم پس بدهد و از توشه و ذخایر عظیم حاصل از تجارب تلخ و شیرین جریانات و گروه‌ها و شخصیت‌های تاریخی و مبارزه و مصلح کشور درس‌های عملی لازم را برای انجام چنین مسئولیتی نشان دهد و نسل بعد از خود را به‌خوبی هدایت و تعلیم نماید. نسل ما چون شاگردی قدردان و مؤدب از گذشته و گذشتگان درس‌های لازم را می‌گیرد ولی درعین‌حال آن‌ها را نقد مثبت هم می‌کند تا راه کمال جامعه را به‌درستی بپیمایند.
5) و مهم‌تر از همه، نسل ما به دلیل شرایط خاص خود آلوده به برخی مسائل نشده و در معرض آلودگی‌های مالی یا اخلاقی یا قرار نگرفته و یا کمتر قرار گرفته است و لذا می‌تواند مدعی بسیج و هماهنگی دست‌های پاک برای اصلاح و نجات کشورمان باشد.

نتیجه

پس نسل ما باید با استفاده از تمامی این تجارب، نیاز اساسی برای ساماندهی خود را احساس کند تا بتواند دست در دست هم برای آینده کشور برنامه‌ریزی منسجم و واقع‌بینانه داشته باشد. ضمن اینکه فرصت‌ها را مغتنم شمرده و از آن‌ها نهایت استفاده را خواهند نمود، مثل فرصت حضور در مجلس و پایگاه قانون‌گذاری کشور و یا فرصت حضور در نهاد شوراهای اسلامی در سراسر کشور و یا حضور فعال در ردهای مختلف مدیریتی کشور و غیره، ولی هیچ‌گاه خود را اسیر این فرصت‌ها و لحظه‌ها نخواهد کرد.
پس از نسل ما، کسانی که انگیزه کار سیاسی و جوهره چنین فعالیت کاری را دارند همانند شما عزیزانی که در این جلسه حاضر شده‌اید اقدام به تشکیل حزب اراده ملت ایران می‌کند و قطعاً کسانی که از نسل ما چون ما فکر می‌کنند در جای‌جای این کشور وجود دارند و برماست که آن‌ها را شناسایی کنیم و توانایی‌هایمان را روی‌هم بگذاریم و با درانداختن طرحی نو و سازمان‌دهی جدید در درون جبهه دوم خرداد به پایه‌ای از تکامل و رشد برسیم که نگذاریم بار اصلاح در این کشور به زمین بیافتد. با کار جمعی و جا انداختن فرهنگ کار جمعی در بین خودمان و شناسایی و همراه کردن افرادی که در گوشه و کنار کشورمان چون ما می‌اندیشند و دغدغه‌های مشترکی با ما دارند به سمتی پیش برویم که با بسیج تمام توان و تجارب نسل 17 شهریور را نمایندگی و نسل دوم خرداد را رهبری نمایم. فرصت انتخابات مجلس ششم هم بهترین فرصت شناسایی همفکران و همدردان خودمان می‌باشد و نباید از این فرصت به‌آسانی گذشت.
به‌این‌ترتیب امید که شاگردان خوبی برای کلاس درس تاریخ کشورمان خصوصاً تاریخ معاصر باشیم، اما همه این‌ها یک شرط اساسی دارد و آن اینکه خودمان را باور کنیم، اراده خودمان را مستحکم کنیم و بدانیم و ایمان داشته باشیم که منجی خودمان هستیم.


http://eradehmellat.ir/fa/News/27/چرا-ما-هستیم؟-فلسفه-وجودی-حزب-اراده-ملت-ایران-قسمت-پایانی
بستن   چاپ