علی صابری دبیر حزب اراده ملت ایران در دفتر مشهد
رفع تبعیض از سکونت‌گاه‌های غیررسمی
سه شنبه 7 بهمن 1399 - 10:32:07

رفع تبعیض از سکونت‌گاه‌های غیررسمی /مزایده‌های ناسالم و کاهش استانداردهای ورزشی

دبیر حزب اراده ملت ایران در شهرستان مشهد با اشاره به پیگیری مطالبات جامعه محلی از جمله رفع تبعیض از سکونت‌گاه‌های غیررسمی و برگزاری مزایده‌های ناسالم و کاهش استانداردهای ورزشی، از حمایت از کارآفرین‌های محلی و موضوع کودک همسری سخن گفت.

به گزارش هفته‌نامه حزب اراده ملت ایران، علی صابری، دبیر حزب اراده ملت ایران در دفتر شهرستان مشهد در راستای شناسایی و پیگیری مطالبات محلی که مبنی بر سیاست‌های موجود در حزب روی داده است در مصاحبه با این هفته‌نامه با اشاره به یکی از مطالبه‌های شهرستان مشهد در مقوله حاشیه‌نشینی، عنوان کرد: دفتر حزب در این شهرستان در پیگیری مطالبات و مشکلات شهری مشهد سندی در 5 محور با بهره از شناسایی شرایط موجود و مشورت با نخبگان و کارشناسان امر تنظیم کرده است.

صابری با اشاره به اینکه امروزه یکی از چالش‌های عمده کشور، اسکان غیررسمی یا حاشیه‌نشینی است، گفت: سکونتگاه‌های غیررسمی به مناطقی گفته می‌شود که خارج از برنامه‌ریزی رسمی و قانونی توسعه شهری، عمدتاً بدون مجوز در درون یا خارج از محدوده قانونی شهرها به وجود آمده است.

وی افزود: عمدتاً سکونت‌گاه مهاجرین و یا بخش‌های کمتر برخوردار کلان‌شهرها است که محرومیت از خدمات و زیرساخت‌های شهری مناسب و نیز فقدان سند مالکیت رسمی از مهم‌ترین شاخص‌های این سکونتگاه‌ها است که این محرومیت‌ها سبب بروز بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی می‌شود و یکی از بهترین روش‌های کاهش این ناهنجاری‌ها، کاهش فاصله کالبدی از پیکره اصلی شهر و خدمات‌رسانی فراگیر و رفع تبعیض از این سکونتگاه‌ها است.

وی عنوان کرد: به دلیل رشد غیر برنامه‌ریزی‌شده در این سکونت‌گاه‌ها شاهد تعداد بالای معابری هستیم که قبل از احداث سیستم فاضلاب و کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی در این محدوده‌های شهری زیر بار جمعیتی رفته‌اند و با توجه به تراکم جمعیتی بالای این معابر و همچنین پایین بودن سطح بهداشت این مناطق حل معضلات فاضلاب و آب‌های سطحی در این مناطق از اولویت‌های اصلی است. تا دو معضل اساسی آب‌گرفتگی منازل و معابر در بارندگی‌ها و بیماری‌های پوستی و عفونتی با توجه به رهاسازی فاضلاب در معابر کاهش بیابد و حس شهروندی در ساکنان این مناطق شهری افزایش بیابد.

 

دبیر حامای مشهد با بیان اینکه در شهر مشهد نیز مناطق حاشیه‌ای دارای این معضل اساسی است که می‌توان به بافت محله‌هایی مانند شهرک شهید رجایی و شهید باهنر، گلشهر، جاده سیمان و... اشاره کرد، گفت: در کنار این معابر وجود گودال‌های قدیمی در بعضی از این مناطق نیز باعث تشدید این معضلات می‌شوند که مشخصاً می‌توان  گودال فخار و گودال زابلی‌ها را نام برد.

صابری عنوان کرد: پیشنهاد می‌شود با توجه به آنکه تعدادی زیادی از گودال‌ها و بافت حاشیه‌ای شهر در منطقه 5 شهرداری مشهد قرار دارد این منطقه به‌عنوان منطقه‌ای  شروع پیگیری این مطالبه مشخص شود و در فاز اول از شهرداری مذکور گزارش مربوطه (فعالیت‌های انجام داده و فعالیت‌های آتی) اخذ شود و سپس با برداشت معضلات معابر سطح منطقه (با استفاده از ساکنین این محلات) و پس از اولویت‌بندی آن‌ها پیگیری رفع این معضلات از شهرداری منطقه و سایر ارگان‌های ذی‌ربط بود.

حمایت از کارآفرین‌های مشهدی

دبیر حاما مشهد در خصوص حمایت از کارآفرینان ابراز کرد: در مورد دیگری استفاده از پتانسیل شهرداری و شورای محلات از بحث کارآفرینی و حمایت از کارآفرین‌ها را در مطالبات خود قرار داد؛ مانند در اختیار گذاشتن ملک‌های شهری به کارآفرین‌ها و استفاده از محصولات کارآفرین‌ها به‌عنوان جوایز و هدایای شهرداری.

مزایده‌های ناسالم و کاهش استانداردهای ورزشی

صابری با اشاره به دیگر مطالبه محلی مطرح در شهرستان مشهد و بیان اینکه در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و در سال 1381 ماده 88 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت تغییر کرد، ابراز کرد: بر اساس این تغییر اماکن ورزشی دولتی می‌بایست از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار شوند و عملاً دولت تصدی‌گری خود را در حوزه ورزش کاهش دهد تا با کاهش تصدی‌گری دولت و فعالیت بخش خصوصی در این حوزه ضمن بهبود و ارتقا وضعیت سالن‌های ورزشی با کسب درآمد از این اماکن ورزشی دولتی امکان توسعه این اماکن ورزشی نیز به وجود بیاید.

وی افزود: در عمل اما برگزاری مزایده‌های اماکن دولتی ورزشی در بیشتر موارد نه تنها منفعتی برای ورزش استان و کشور به همراه نداشته بلکه به دلیل رقابت‌های ناسالم در مزایده‌ها، عملاً قیمت‌های کاذب برنده این مزایده‌ها شده و در نتیجه کمیت جای خود را به کیفیت دهد و مستأجران این اماکن (برندگان مزایده‌ها) برای تهیه کردن مبالغ بالای مزایده از راه‌های ناصحیح و غیراصولی به کسب درآمد از ورزش بپردازند و با استفاده از روش‌هایی مانند به‌کارگیری مدرسان بدون کارت مربیگری، افزایش تعداد هنرجو خارج از استاندارد اعلام‌شده، پایین آوردن کیفیت لوازم ورزشی، کاهش زمان ورزش مقدماتی و حرفه‌ای و ... این اختلاف قیمت را جبران نمایند.

وی با بیان اینکه واگذاری املاک ورزشی اما تأثیر مهم‌تری هم دارد که با توجه به قیمت‌های بالای خدمات ارائه‌شده در این‌گونه مراکز، امکان حضور افراد با درآمدهای پایین و متوسط به ورزش سخت یا غیرممکن شود، مطرح کرد: این امر سبب می‌شود از سویی گرایش به ورزش در میان جوانان و طبقات متوسط به پایین جامعه کاهش یافته و عملاً بخش‌هایی از جامعه امکان ورزش را از دست خواهند داد.

این کاهش تحرک سبب بروز بسیاری از مشکلات در حوزه سلامت و تندرستی می‌شود و از سوی دیگر با کاهش گرایش افراد به ورزش امکان ظهور و رشد استعدادهای ورزشی در برخی رشته‌ها به‌شدت کاهش بیابد که بروز و ظهور این مشکل را می‌توان در رشته‌هایی همچون فوتسال، شنا، تنیس و والیبال بیشتر احساس کرد.

کودک همسری مسئله‌ای اجتماعی؟

صابری با پرداختن به مقوله کودک همسری و اهمیت این موضوع، گفت: پس از گذشت سال‌ها تلاش فعالین حوزه زنان، حقوقدانان و اندیشمندان در کشور جهت رفع موانع رشد و پیشرفت زنان و ارتقای حقوق این قشر از جامعه شرایط تا حدودی برای حضور فعال زنان در جامعه فراهم شده، اما هنوز هم شاهد معضلات و مشکلاتی هستیم که آسیب‌های زیادی را برای جامعه زنان در کشور ایجاد کرده است.

وی افزود: این معضلات نه تنها بعد از گذشت سال‌ها و با وجود مطالعات انجام‌شده در کشور و تغییرات در ابعاد فرهنگی و اجتماعی و ... کاهش نیافته است، بلکه به دلایل مختلفی در سال‌های اخیر رو به افزایش نیز گذاشته است.

یکی از انواع این مشکلات، پدیده کودک همسری است. کودک همسری یا ازدواج زودهنگام به ازدواجی اطلاق می‌شود که زوجین یا یکی از آنان به سن 18 سالگی نرسیده باشد. این نوع ازدواج هر دو جنس را متأثر می‌سازد، اما دختران بیشتر در معرض آسیب هستند و آسیب‌ها و عوارض شدیدی را متحمل می‌شوند. به گفته کارشناسان با وجود تحقیقات متعدد صورت گرفته که حاکی از آسیب‌های بالای کودک همسری است این مشکل در برخی از نقاط کشور امری شایع است.

دبیر حاما در مشهد عنوان کرد: بر اساس آمار منتشرشده «گزارش وضعیت اجتماعی و فرهنگی ایران» توسط مرکز آمار ایران، در بهار سال جاری بالغ‌بر 7000 ازدواج دختربچه 10 تا 14 ساله و یک ازدواج دختربچه کمتر از 10 سال به ثبت رسیده است، این در حالی است که «لایحه منع ازدواج کودکان زیر 13 سال» چند سالی است که از سوی معاونت امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری به کمیسیون لوایح دولت ارائه و همچنان در انتظار تصویب است. استان‌های خراسان رضوی و سیستان بلوچستان در این رابطه سردمدار هستند و خراسان رضوی با ثبت 6759 مورد از ازدواج کودکان در رتبه اول قرار دارد.

صابری با بیان اینکه در این میان شهر مشهد با داشتن بیشترین حاشیه شهر در میان شهرهای بزرگ ایران از این قاعده مستثنا نیست، ابراز کرد: به‌طوری‌که بر اساس آمارهای اخیر ثبت‌شده در ثبت‌احوال خراسان رضوی در سال 1396 یک هزار و 760 نفر خانم و 16 آقا در سنین کمتر از 15 سال در شهر مشهد ازدواج کرده‌اند.

وی افزود: البته این آمار وقایعی را نشان می‌دهند که به ثبت رسیده‌اند. عوامل متعددی از جمله فقر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، اعتیاد، موضوعات قومی قبیله‌ای و غیره  در حاشیه شهر مشهد موجب شده است تا این پدیده رواج پیدا کند. بسیاری از خانواده‌های فرودست با اتکا بر این مسئله دختران خود را به عقد مردانی با سنین بالا در می‌آورند و یا دیده‌ شده دختران خود را مورد معامله قرار می‌دهند.

کودک همسری آسیب‌های زیادی نیز برای دختران به همراه دارد. خروج از چرخه آموزش و عدم کسب مهارت توسط دختران، حاملگی‌های زودهنگام و مشکلات جسمی و جنسی، آسیب‌های روانی، وقوع طلاق در سنین پایین و ورود به کودک مطلقگی و... از آسیب‌های کودک همسری است.


http://eradehmellat.ir/fa/News/231/رفع-تبعیض-از-سکونت‌گاه‌های-غیررسمی
بستن   چاپ