در میان بازار کتاب امروز ایران که اغلب شاهد کتب ترجمه هستیم و آثار تالیفی کمتر به چشم میآیند، هستند ناشرانی که کماکان بر مدار تولید دانش حرکت میکنند. در نمایشگاه کتاب امسال در کنار تمامی حواشی که اصل کتاب و کتابخوانی را زیر سوال برده بود، وجود ناشرانی از شهرهای مختلف ایران امیدبخش بود. چرا که علیرغم تمامی محدودیتهایی که نظام مرکزگرای حکمرانی ایران بر سایر شهرها، خاصه مناطق دور از مرکز اعمال کرده، ناشران بومی با تکیه بر فرهنگ غنی خطه خود دست به پژوهش و نگاشتن کتاب زدند.
انتشارات ساوالان ایگیدلری، ناشری است که با اثری پژوهشی به نام “عروسک گلین بالا” در نمایشگاه شرکت کرد. این کتاب که تحقیقی میدانی مبتنی بر اصول پژوهشی است به خرده فرهنگها و تاریخچه “عروسک گلین بالا” در این خطه میپردازد. نکته جالبتوجه، اهتمام نویسنده کتاب، “عمار احمدی” است که آموزگار روستای آلوارس بوده و با همکاری شاگردانش این اثر را در بازه یکساله حضورش در آن منطقه نوشته است. بیشک این اثر با اشاره دقیقی که به فرهنگ، اقلیم و سنت آذربایجان دارد سبب شناختی نو از این خطه ایران است.
داریوش جعفری نویسنده و گرافیست اهل لرستان و شهرستان کوهدشت با انتشارات “پیشوک” در نمایشگاه امسال حاضر بود و با کتاب “نقطهی سیاه” که به چاپ سوم نیز رسیده است، حضوری دلگرمکننده از مردم خطه لرستان در نمایشگاه کتاب داشت. این کتاب که مناسب رده سنی الف و ب تعریف شده با روایتی شیرین به رابطه سورئال میان کودک و طبیعت میپردازد.
زهرا کرد
http://eradehmellat.ir/fa/News/2231/نمایشگاه-کتاب-تهران-و-کفههای-نامتوازن-تالیف-و-ترجمه