آخرین و رساترین اعتراض
پنجشنبه 24 فروردين 1402 - 00:18:30

کیومرث پوراحمد متولد 25 آذر 1328 در نجف‌آباد اصفهان بود و در 16 فروردین 1402 در یکی از واحد‌های دهکده ساحلی انزلی به زندگی خود پایان داد. این فیلمساز متولد سال 1328 در نجف‌آباد استان اصفهان سال گذشته فیلم «پرونده باز است» را ساخت که در جشنواره فجر شرکت داشت. «تیغ و ترمه»، «کفش‌هایم کو؟»، «50 قدم آخر»، «اتوبوس شب»، «نوک برج»، «گل یخ»، «خواهران غریب»، «به‌خاطر هانیه» و «بی‌بی چلچله» از فیلم‌های سینمایی این کارگردان هستند. او در تلویزیون هم سریال‌های ماندگار «قصه‌های مجید» و «سرنخ» را ساخته بود.
مرگ خودخواسته این هنرمند ارزشمند بررسی علل مختلف این پدیده را می‌طلبد. از نظر کارشناسان سطح و رتبه سرمایه اجتماعی در اجتماع محل زندگی افراد تأثیر قابل‌توجهی در آمار اقدام به خودکشی دارد.
طبق تعریفی که جامعه‌شناسان از سرمایه اجتماعی می‌دهند، معنای کلی این اصطلاح به میزان همبستگی اجتماعی و سرمایه‌گذاری فردی در جامعه اشاره دارد. جامعه‌شناسان، سرمایه اجتماعی را زیربنای توسعه کشورها و جوامع و مؤثر در سلامت اجتماعی جامعه می‌دانند. آزادی‌های سیاسی و اجتماعی، مشارکت سیاسی داوطلبانه شهروندان در جوامعی که برای هویت مستقل انسانی، ارزش و اعتبار واقعی و به‌دوراز شعار قائل هستند، فعالیت آزادانه تشکل‌های صنفی و مدنی، روابط سالم شهروندان با ساختار قدرت، ساختار قدرت پویا و انتخابی و پاک از فساد اداری و دولتی، توجه دولت‌ها به منافع عمومی ملت‌ها و برآورده‌کردن مطالبات عموم اقشار جامعه، کاهش تبعیض‌های طبقاتی، مذهبی و فرقه‌ای و آیینی، ایجاد رفاه و برابری برای تمام اقشار جامعه به‌نحوی‌که به کاهش فقر و ظلم طبقاتی منجر شود، تقویت هنجارها و ارزش‌های انسانی و غیر تحمیلی، برقراری دموکراسی در عرصه سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و احترام به حقوق شهروندی انسان‌ها، همگی در تقویت سرمایه اجتماعی یک جامعه تأثیر دارد که در نهایت به توسعه جامعه منجر خواهد شد و آمار مرگ‌های خودخواسته را به‌صورت قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.
کیومرث پوراحمد در زندگی سیاسی خود نیز بی‌پروا بود و موضع خود را شفاف درباره اتفاقات سیاسی کشور بیان می‌کرد و این آخرین و رساترین اعتراض این کارگردان بزرگ بود.

حاما نامجو

http://eradehmellat.ir/fa/News/2077/آخرین-و-رساترین-اعتراض
بستن   چاپ