در این شماره نشریه متاسفانه نتوانستیم در خدمت آقای محمدهادی خوشکلام باشیم و شما را از مقالات ایشان در زمینه آموزش موسیقی بهره مند نمائیم. اما برای خالی نماندن بحث موسیقی در این شماره و با توجه به موفقیت شگفت انگیز شروین حاجی زاده در کسب جایزه گرمی امسال نگاهی انداختیم به بحث جایزه گرمی.
گرمی یا در اصل جایزه گرامافون؛ نام جایزهای افتخاری است که توسط آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط برای تشخیص دستاوردهای برجستهای که بهطور عمده در صنعت موسیقی زبان انگلیسی رخ داده اهدا میشود. این جایزه از سال 1959 آغاز شده است و از بین سه مراسم بزرگ موسیقی جهان، بزرگترین آنها است. به گمان بسیاری ارزش جایزه گرمی برابر با جایزه اُسکار در صنعت فیلمسازی و جایزه اِمی در تلویزیون است. این جایزه که به رسم یادبود به برندگان اهدا میشود، تندیس طلایی دستساز یک گرامافون است که توسط بیلینگز آرت ورکز ساخته شدهاست.
مراسم جایزه گرمی دارای 4 بخش اصلی آلبوم سال، ضبط سال، ترانه سال (این جایزه در سال 2009 از آن کلدپلی شد و در سال 2010 به بیانسه، در سال 2011 به لیدی آنتبلوم، در سال 2012 به ادل، در سال 2016 به اد شیرن و در سال 2020 بیلی آیلیش هدیه شده است.) و بهترین هنرمند جدید می باشد، همچنین 5 جایزه ویژه در بخش جایزه اسطوره، یک عمر دستاورد هنری، جایزه امنا، جایزه تالار مشاهیر گرمی و بهترین هنرمند موزیکار سال اهدا می شود. جایزه موسیقی جهانی هر ساله به 9 هنرمند نشان طلا، به 100 تن نشان نقره و به 50 نفر نشان برنز اهدا میکند.
جایزه جهانی موسیقی 12 داور دارد که برخی از آنها در زمره برندگان جایزه گرمی و امی هستند و برخی نیز از جمله موزیسینهای شناخته شده کشور خودشان به شمار میروند که در دورههای گذشته این جایزه نشان طلا دریافت کرده بودند.
در شصت و پنجمین دوره جوایز گرمی سال 2023 - برای محصولات سال میلادی 2022 - شروین حاجیپور از ایران با آهنگ «برای» بهعنوان برنده جایزه جدید بهترین آهنگ برای تغییر اجتماعی معرفی شد.
در سالهای گذشته، کیهان کلهر و حمید سعیدی بهعنوان عضوهای گروههای برنده جایزه گرمی، نام «ایران» را در تاریخچه جایزههای گرمی ثبت کرده بودند. محمدرضا شجریان و حسین علیزاده نیز با آثاری، سابقه نامزدی در جایزههای گرمی را داشتهاند.
همچنین در ادوار گذشته در بین دارندگان نشان نقره و برنز نیز اسامی سینا علم برای نوازندگی در آلبوم «کمانهرو» و احمد میرمعصومی برای آهنگسازی آلبوم «نوازش لحظهها»، حامد حافظی برای تکنوازی سنتور در آلبوم «از برگها» و شاهین یوسفزمانی برای آهنگسازی قطعه «صبح» دیده میشود.