نهاد صنفی احزاب کشور انتخابات خود را برگزار کرد
سه شنبه 15 شهريور 1401 - 17:25:56

به گزارش اراده ملت، پنج‌شنبه سوم شهریورماه انتخابات خانه احزاب بعد از چند بار به تعویق افتادن برگزار شد و شورای 21 نفره خانه احزاب کشور منتخبین خود را شناخت. در این انتخابات هفتمین مجمع عمومی خانه احزاب ایران قرار بود که اعضا شورای مرکزی و بازرسان خود را برای دوره سه‌ساله جدید انتخاب کند.

نهاد صنفی احزاب کشور انتخابات  خود را برگزار کرد

شورای مرکزی خانه احزاب ایران متشکل از 21 عضو اصلی است که در قالب سه گروه 7 نفره از سه فراکسیون اصلی کشور برگزیده می‌شوند. با توجه به تجربیات پیشین مکانیسمی طراحی‌شده است تا این نهاد صنفی احزاب با حداقل اختلاف و حداکثر هم‌گرائی بتواند امورات صنفی احزاب کشور را سروسامان دهد. برای همین یک انتخابات تقریباً دومرحله‌ای در نظر گرفته‌شده است.


در مرحله اول فراکسیون‌های سه‌گانه (اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقلین) بارأی‌گیری داخل فراکسیونی نامزدهای خود را مشخص می‌کنند. در هر فراکسیون 10 نامزد برای شورای مرکزی (7 اصلی و 3 علی‌البدل) و 2 نامزد برای بازرسی (1 اصلی و 1 علی‌البدل) به ترتیب آرا مشخص می‌گردند.


در مرحله دوم تمام احزاب حاضر در مجمع، از بین نامزدهای مشخص‌شده فراکسیون‌ها، به تفکیک سه دسته 7 نفره را برای شورای مرکزی و سه دسته تک‌نفره را برای بازرسی انتخاب می‌نمایند.
این شیوه انتخاب کمک می‌کند که هم هر فراکسیون حق انتخاب اعضا خود را داشته باشد و هم کل اعضا مجمع بتوانند تا حدودی اعضا هماهنگ‌تری را انتخاب نمایند. البته نامزد شدن افرادی خارج از فهرست‌های داخل فراکسیونی منعی ندارد ولی به علت احتمال بسیار پائین رأی آوری ایشان و انضباط داخل فراکسیونی معمولاً این اقدام اتفاق نمی‌افتد.


در ابتدای جلسه بعد خوشامدگویی منشی، هیئت ریسه موقت شامل دو نفر اصلاح‌طلب، دو نفر اصول‌گرا و دو نفر از طیف مستقلین انتخاب و به جایگاه رفتند. آقایان بادامچیان به‌عنوان رئیس (از طیف اصول‌گرایان) و محمود صادقی به‌عنوان نایب‌رئیس (از طیف اصلاح‌طلبان) انتخاب و مراسم رسماً شروع شد.
بعد از دعوت آقای بادامچیان، حسین کمالی به‌عنوان رئیس دوره‌ای خانه احزاب گزارش سالانه خود را ارائه فرمودند. در حین ارائه گزارش، آقای کمالی گریزی به مسئله برجام، اوضاع کشور و عدم اطلاع احزاب و نخبگان سیاسی حتی نمایندگان مجلس از آخرین وضعیت برجام و مفاد آن زد که با واکنش بادامچیان روبرو شد و چنددقیقه‌ای صحبت‌هایی بین این دو نفر ردوبدل شد.


بعد گزارش حسین کمالی نوبت به گزارش مجید بهمن زاده بازرس خانه احزاب از طیف اصلاح‌طلبان رسید. گزارش مالی و میزان مصرف یارانه اختصاص‌یافته توسط احزاب و خانه احزاب و میزان موجودی فعلی حساب خانه احزاب مفاد اصلی گزارش ایشان را شکل می‌داد.

 وی در صحبت‌های خود اعتراضی نسبت به لغو چندباره مراسم انتخابات خانه احزاب داشت و یکی از دلایل آن را نظامی بودن وزیر کشور و معاون سیاسی ایشان و اعتقاد نداشتن به کار سیاسی و دستوری بودن وزارت کشور دانستند.

 این موضوع با اعتراض نمایندگان احزاب اصول‌گرا روبرو شد و مراسم چنددقیقه‌ای متشنج گردید که پادرمیانی آقایان بادامچیان و کاشفی و کمالی مسئله جمع شد و ارائه گزارش ادامه پیدا کرد.


در رأی‌گیری مرحله اول این دوره افراد زیر به ترتیب آرا از طرف فراکسیون‌ها برای رأی‌گیری اصلی (مرحله دوم) شورای مرکزی خانه احزاب ایران معرفی شدند: (در هنگام رأی‌گیری درون تشکیلاتی اعتراض چند نفر از طیف مستقلین ازجمله قدرت علی حشمتیان خودنمایی می‌کرد.)

فراکسیون مستقلین
-1
قدرت علی حشمتیان 34 رأی
-2
علیرضا متانی 33 رأی
-3
محمدعلی تبرائی 30 رأی
-4
ملک آرا 28 رأی
-5
مهدی پورنامدار 27 رأی
-6
محسن صفرپور 25 رأی
-7
بابک آذرباد 25 رأی
-8
جمشید ایرانی 24 رأی
-9
بهنود نادری 23 رأی
-10
حسن بیادی 17 رأی

فراکسیون اصلاح‌طلب
-1
مصطفی کواکبیان 25 رأی
-2
حسین کاشفی 25 رأی
-3
حسین کمالی 25 رأی
-4
یدالله طاهرنژاد 25 رأی
-5
طاهره نقی ئی 22 رأی
-6
سهیلا مدارایی 22 رأی
-7
علی صوفی 21 رأی
-8
اکبر کمیجانی 20 رأی
-9
قادری 20 رأی
-10
محمد خونچمن 20 رأی

فراکسیون اصولگرا
-1
منوچهر متکی 21 رأی
-2
عبدالحسین روح الامینی 16 رأی
-3
حسین کنعانی مقدم 16 رأی
-4
حسن غفوری‌فرد 15 رأی
-5
حبیب‌الله بور بور 15 رأی
-6
مهدی عرب صادق 14 رأی
-7
محمدحسین عرب پور 14 رأی
-8
جعفرعلی اکبری 13 رأی
-9
فرید شهاب 13 رأی
-10
حسین روازاده 12 رأی

در مرحله دوم کل نمایندگان احزاب حاضر در جلسه (حدود 100 حزب) می‌توانستند رأی دهند و بارأی خود تغییراتی را در ترکیب اولیه ایجاد نمایند.

 لذا لابی و رایزنی‌ها شروع شد. منوچهر متکی (وزیر خارجه دولت احمدی‌نژاد) از طیف اصول‌گرایان و حسن بیادی (عضو سابق شورای شهر تهران) از طیف مستقلین برای لابی و گرفتن رأی از اصلاح‌طلبان به سمت گوشه‌ایی از سالن که احزاب اصلاح‌طلب جمع بودن آمدند و با آقایان کاشفی و کمالی و کواکبیان خوش‌وبش کردند.

 آقای کاشفی خاطره‌ای از زمان وزارت منوچهر متکی و همراهی ایشان برای سفر احزاب به کشور چین پرداخت و از ایشان به نیکی یادکرد. فهرست‌ها بین سرگروه‌های 3 طیف توزیع شد و رأی‌گیری آغاز گردید.
بعد از پایان رأی‌گیری، شمارش آرا با نظارت هیئت‌رئیسه و نماینده وزارت کشور شروع شد در هنگام شمارش آرا اعتراض قدرت علی حشمتیان و یک نفر دیگر از طیف مستقلین و کاندیدای بازرسی از طیف اصول‌گرایان با صدای بلند اعلام به گوش می‌رسید و چند باری در شمارش آرا اختلال ایجاد شد. جملاتی مانند کفن می‌پوشم و در جلوی وزارت کشور تحصن می‌کنم و در فراکسیون کودتا کردند از ایشان شنیده می‌شد که با پادرمیانی بزرگان هیئت‌رئیسه و گفتن جملاتی همچون انتخابات تائید نمی‌شود تا رسیدگی به اعتراض شاکیان موردبررسی قرار گیرد، قائله ختم به خیر شد.
بدین ترتیب بعد از پایان شمارش آرا ترکیب دور جدید شورای مرکزی خانه احزاب به‌صورت زیر شد:

فراکسیون مستقلین
-1
محسن صفرپور 61 رأی
-2
مهدی پورنامدار 58 رأی
-3
محمدعلی تبرائی 54 رأی
-4
حسن بیادی 41 رأی
-5‌
بهنود نادری 41 رأی
-6
ملک آرا 39 رأی
-7
جمشید ایرانی 34 رأی
-8
بابک آذرباد 33 رأی
-9
قدرت علی حشمتیان 26 رأی
-10
علیرضا متانی 21 رأی

فراکسیون اصلاح‌طلب
-1
حسین کاشفی 64 رأی
-2
حسین کمالی 60 رأی
-3
علی صوفی 52 رأی
-4
مصطفی کواکبیان 49 رأی
-5
یدالله طاهرنژاد 47 رأی
-6
اکبر کمیجانی 33 رأی
-7
سهیلا مدارایی 32 رأی
-8
قادری 30 رأی
-9
طاهره نقی ئی 17 رأی
-10
محمد خون چمن 16 رأی

فراکسیون اصولگرا
-1
منوچهر متکی 76 رأی
-2
محمدحسن غفوری‌فرد 53 رأی
-3
جعفرعلی اکبری 53 رأی
-4
فرید شهاب 50 رأی
-5
عبدالحسین روح الامینی 45 رأی
-6
حبیب‌الله بور بور 41 رأی
-7
حسین کنعانی مقدم 36 رأی
-8
محمدحسین عرب پور 34 رأی
-9
مهدی عرب صادق 28 رأی
-10
حسین روازاده 19 رأی

درنتیجه انتخابات مرحله دوم، بعضی از افراد که در انتخابات داخل فراکسیونی جزو نفرات اصلی بودند به نفرات علی‌البدل تبدیل شدند و احتمالاً همین موضوع باعث اعتراض بعضی از نامزدها خصوصاً قدرت علی حشمتیان شده بود.

در انتخاب بازرسین نیز نتیجه نهائی به‌صورت زیر بود:
فراکسیون مستقلین
1.
حسین طجرلو با 39 رأی
2.
خداقلیزاده با 26 رأی

فراکسیون اصلاح‌طلب
1.
مجید بهمن زاده با 44 رأی
2.
علی یازرلو با 44 رأی

فراکسیون اصول‌گرا
1.
ولی زاده 39 رأی
2.
خادمی 35 رأی

با توجه به آرا مساوی دو بازرس طیف اصلاح‌طلب با رضایت دو طرف با رأی‌گیری نفر اصلی و علل البدل مشخص شدند.
در این انتخابات محمد مسیبی نماینده معرفی‌شده از جانب حزب اراده ملت ایران (حاما) بود که در مرحله اول رأی‌گیری داخل فراکسیونی اصلاح‌طلبان فقط توانست 5 رأی را کسب نماید و از راه‌یابی به مرحله دوم انتخابات بازماند.

 


http://eradehmellat.ir/fa/News/1693/نهاد-صنفی-احزاب-کشور-انتخابات-خود-را-برگزار-کرد
بستن   چاپ