معرفی چهره: رضا تهرانچی تلفیق دانش و تجربه و انگیزه
دوشنبه 29 فروردين 1401 - 12:36:09
رضا تهرانچی دندان‌پزشک، کارآفرین و کارخانه‌دار ایرانی در حوزه صنایع غذایی بود. او به همراه برادرانش بنیان‌گذار کارخانه ویتانا و خالق بیسکویت مادر بود. وی در سال 1302 در کاشان زاده شد. او تحصیلات ابتدایی را در مشهد گذراند و برای سپری کردن مقطع متوسطه، راهی دارالفنون شد. رضا تهرانچی در سال 1320 پس از گرفتن دیپلم دبیرستان در رشته دندان‌پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد. او در سال 1327 پس از دریافت دکترای دندانپزشکی، مطب خود را در چهارراه مختاری دایر کرد. تهرانچی به‌واسطه تأثیری که از گیلورد هاوزر آمریکایی، نویسنده کتاب روش‌های مختلف تغذیه و طول عمر گرفته بود به حوزه تغذیه علاقه‌مند شد و قابلیت‌های خود را در این حوزه محک زد و تولید نوعی بیسکویت را بر پایه فرمول گیلورد هاوزر آغاز کرد. نقطه آغاز فعالیت او، تولید بیسکوئیت‌سازی از ملاس و جوانه گندم بود که در قنادی‌های مختلف امیریه و بهارستان به فروش می‌رسیدند. کارخانه ویتانا در سال 1335 توسط برادران تهرانچی در خیابان امیریه در تهران راه‌اندازی شد. برادران تهرانچی از آلمان و بریتانیا دستگاه‌های بیسکویت‌سازی وارد کردند و تولید بیسکویت را در کارخانه این شرکت آغاز نمودند. ویتانا نخستین تولیدکننده بیسکویت و نان صنعتی در ایران است و نخستین کارخانه ایرانی بود که روی محصولاتش تاریخ مصرف و نشان استاندارد درج می‌کرد. آن‌ها یک جمله معروف داشتند: «بیسکویت مادر باید به‌راحتی با دندان شکسته شود و با آب دهان نرم شود.» تهرانچی که یکی از کارآفرینان خلاق کشور و از برندگان نشان امین‌الضرب بود روز 6 فروردین 1401 در 99 سالگی درگذشت. جایزه امین‌الضرب به کارآفرینان و پیشکسوتان بخش خصوصی تعلق می‌گیرد. محمدحسین فرزند محمدحسن اصفهانی ملقب به امین‌الضرب، تاجر، کارآفرین و اولین سرمایه‌گذار ایرانی در دوران مظفرالدین شاه قاجار بود. جشنواره امین‌الضرب به‌صورت سالانه و با مشارکت فعالان اقتصادی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به‌عنوان سخنگوی بخش خصوصی برگزار می‌شود. اولین جشنواره امین‌الضرب در سال 1395 (سالگرد 133 سالگی اتاق تهران) برگزار شد و اولین نشان توسط اتاق بازرگانی به کارآفرینان برجسته کشور اهدا شد.

http://eradehmellat.ir/fa/News/1440/معرفی-چهره-رضا-تهرانچی-تلفیق-دانش-و-تجربه-و-انگیزه
بستن   چاپ